Nainen teki vapautusiskun hevostalleille Hyrylässä

TUUSULA | 22-vuotias helsinkiläisnainen tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa sakkoihin kotirauhan rikkomisesta hänen tehtyään kaksi yöllistä hevosten vapautusiskua Hyrylässä sijaitsevalle hevostilalle.

Käräjäoikeus uskoi naisen kertomuksen motiivista: Hän halusi kiinnittää viranomaisten huomiota hevosten huonoon hoitoon tilalla. Eläinlääkärit olivat tosin puuttuneet asiaan jo kuukausia aikaisemmin.

Hevostilaa pitänyt 22-vuotias tuusulalainen nainen tuomittiin samassa oikeudenistunnossa sakkoihin eläinsuojelurikkomuksesta.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Onko oikein kuskata hevosia pienissä kopeissa ympäri Suomea? Mielestäni hevosten omistamisen voisi kieltää. Hevoset kuuluvat Unkarin Pustalle vapaana laukkaamaan.

huihai (ei varmistettu)

sen jälkee ku naiset on alkanu hoitaa hevosia niin hevosien oikeudet on alkaneet kärsii..esim naisen logiikka: hevonen on laumaeläin, sit ne jakaa ne laitumella langoilla erikseen mitä laumaa se on jos hepat ei pääse koskettelee toisiaan tai toistensa lähelle..sama kuin ihmiset kävelevät eripuolilla katua tai istuvat eripöydissä...hei hoi jatelkaa muijat..

jauhiainen

Jauhiainen ei ole ilmeisesti koskaan nähnyt tappelevia hevosia. Siitä voi kuule tulla melko rumaa jälkea kun 600 kiloiset pollet potkii toisiaan ;) Villihevosten elämä on hiukkasen erilaista, niiden elinalue kun kattaa hieman enemmän maata kuin perus harrastehevosten joiden laidun alue on sen muutama hehtaaria jos sitäkään. Silloin ei lauman alin pääse toisia karkuun kuin "lankaamalla" ne erikseen toisistaan. Hevoset näkevät tällöin toisensa (lauma) mutta eivät pääse koskemaan jolloin rauha säilyy ja säästytään vahingoilta! Ja muuten, eiköhän ne olleet miehet jotka villihevosen ensimmäisenä kesytti aikojen alussa ja pisti sen lankojen sisään ;)

Hevosen omistaja (ei varmistettu)

Moisten tyhmien otusten vapauttaminen tahallaan on törkeä liikenneturvallisuutta vaarantava teko, tuo kun menee tietäpitkin ja isostapäästään huolimatta varsin tyhmä, niin se voi jäädä vaikka lija-auton alle siellä.

Linja-auto kuski (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun