Nainen teki vapautusiskun hevostalleille Hyrylässä

Paikalliset
Kommentoi 7

TUUSULA | 22-vuotias helsinkiläisnainen tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa sakkoihin kotirauhan rikkomisesta hänen tehtyään kaksi yöllistä hevosten vapautusiskua Hyrylässä sijaitsevalle hevostilalle.

Käräjäoikeus uskoi naisen kertomuksen motiivista: Hän halusi kiinnittää viranomaisten huomiota hevosten huonoon hoitoon tilalla. Eläinlääkärit olivat tosin puuttuneet asiaan jo kuukausia aikaisemmin.

Hevostilaa pitänyt 22-vuotias tuusulalainen nainen tuomittiin samassa oikeudenistunnossa sakkoihin eläinsuojelurikkomuksesta.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

7 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

28.3.2012 10:58

Jonkun pitäis tehdä meidän naapurien lapsille vapautusisku, kun niitä kyllä ei kohdella oikein..

29.3.2012 17:45

Sitä vartenhan on olemassa sossuämmät. Miksi et tartu puhelimeen?

28.3.2012 23:26

Onko oikein kuskata hevosia pienissä kopeissa ympäri Suomea? Mielestäni hevosten omistamisen voisi kieltää. Hevoset kuuluvat Unkarin Pustalle vapaana laukkaamaan.

29.3.2012 05:51

sen jälkee ku naiset on alkanu hoitaa hevosia niin hevosien oikeudet on alkaneet kärsii..esim naisen logiikka: hevonen on laumaeläin, sit ne jakaa ne laitumella langoilla erikseen mitä laumaa se on jos hepat ei pääse koskettelee toisiaan tai toistensa lähelle..sama kuin ihmiset kävelevät eripuolilla katua tai istuvat eripöydissä...hei hoi jatelkaa muijat..

29.3.2012 20:52

Jauhiainen ei ole ilmeisesti koskaan nähnyt tappelevia hevosia. Siitä voi kuule tulla melko rumaa jälkea kun 600 kiloiset pollet potkii toisiaan ;) Villihevosten elämä on hiukkasen erilaista, niiden elinalue kun kattaa hieman enemmän maata kuin perus harrastehevosten joiden laidun alue on sen muutama hehtaaria jos sitäkään. Silloin ei lauman alin pääse toisia karkuun kuin "lankaamalla" ne erikseen toisistaan. Hevoset näkevät tällöin toisensa (lauma) mutta eivät pääse koskemaan jolloin rauha säilyy ja säästytään vahingoilta! Ja muuten, eiköhän ne olleet miehet jotka villihevosen ensimmäisenä kesytti aikojen alussa ja pisti sen lankojen sisään ;)

30.3.2012 10:37

Moisten tyhmien otusten vapauttaminen tahallaan on törkeä liikenneturvallisuutta vaarantava teko, tuo kun menee tietäpitkin ja isostapäästään huolimatta varsin tyhmä, niin se voi jäädä vaikka lija-auton alle siellä.

30.3.2012 10:52

on jauhiaisella ollu omia hevosia sekä talli, harrastanu hevosia kymmeniä vuosia kun on jo eläkeiässä...

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.