Järvenpään poliitikot eri mieltä kuntauudistuksesta

Järvenpää | Järvenpään päättäjät ovat vielä erimielisiä siitä, millaisen kuntauudistuslausunnon Järvenpää voisi antaa valtiovarainministeriölle huhtikuun 13. päivään mennessä.

Kuntauudistustyöryhmä, joka koostuu kaikista poliittisista puolueista, oli jo erimielinen uudistuksesta. Maanantain kaupunginhallituksessa tuli esille myös useita eriäviä kantoja. Lähinnä keskustan ja vihreiden edustajat ovat esittäneet erilaisia näkemyksiä kuntaliitoksista kuin kaupungin alustava virallinen taho.

Mitä todennäköisimmin Järvenpää tulee esittämään kirjallisena kantanaan kuitenkin, että Järvenpää, Kerava ja Tuusula liitettäisiin yhteen ja Nurmijärvi jätettäisiin ulkopuolelle.

Kuntaliitos nähdään erinomaisena mahdollisuutena erikoisesti Ristikydön ja Purolan kehittämiseksi.

Terveyspalveluiden yhdistäminen ei Järvenpään mielestä merkitse nykyisten terveyskeskusten lakkauttamisia.

Lue lisää torstain Keski-Uusimaasta.

Kommentit

Kuntauudistuksia vastustavat yleensä kuntien hallinnoissa olevat luottamusmiehet ja viranhaltijat, sillä heidän paikkojaan uudistuksessa vähennetään.
Liian usein kuntalaisten etu ja kunnan virallinen kanta eivät kohtaa.
Hyvä, jos Järvenpäässä ollaan ennakkoluulottomia ja ajatellaan kuntalaisten etua kuntauudistuksessa!
Hiljakkoin tehtiin varsin suuri hallinnonuudistus, kun läänit poistettiin. Suurin osa ihmisistä ei ole huomannut laisinkaan koko uudistusta. Käyköhän kuntauudistuksessakin, ettei jälkikäteen kukaan muista vanhoja kuntarajoja.

Oskari