Tamminiemen kunnostus on nyt valmis - Kekkosen kodin ovet avataan yleisölle lauantaina

Kuvituskuva..

Anneli Tuominen-Halomo

Urho Kekkosen museo Tamminiemen kaksi vuotta kestänyt restaurointi on valmistunut, ja museo avataan yleisölle lauantaina 31.maaliskuuta.

Kunnostetut tilat palvelevat museotoimintaa entistä paremmin, ja kaikki yleisölle avoimet tilat ovat esteettömiä.

Tamminiemessä järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia, ja nyt museon tiloja voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

Restaurointihankkeen aikana Tamminiemessä käytiin läpi kaikki tontilla olevat rakennukset. Päärakennuksen julkisivut palautettiin lähemmäksi alkuperäistä jugendasua. Alkuperäisen värin mukainen, vaaleanpunainen väri on heleä ja korostaa rakennuksen arkkitehtuuria.

Museon sisätilojen pinnat olivat pääosin 1970-luvun korjausten jäljiltä. Lateksimaalatut seinäpinnat ja lastulevykalusteet olivat erikoinen konservointikohde.

Tamminiemessä toteutettiin modernien pintamateriaalien konservointia laajemmassa mittakaavassa kuin Suomessa koskaan aikaisemmin. Sopivia konservointimenetelmiä ja -materiaaleja jouduttiin etsimään kokeilujen kautta.

Tulevissa näyttelyissä esitellään Suomen lähihistorian käännekohtia ja perehdytään Tamminiemessä asuneiden presidenttien henkilökuviin ja toimintaan.

Lisätietoja www.nba.fi/fi/museot/urho_kekkosen_museo

Kommentit

Tämä on kyllä taas yksi museoviraston järjettömyyksiä, kuten julkisuudessa ovat jo kertoneet ovat tuputelleet puhtosiksi 3,5 miljoonalla eurolla lateksilla maalattuja seinäpintoja ja lastulevyhyllyjä. Kaupasta olisi saanut uudet maalit paljon halvemmalla niin olisi saatu tuokin mökki siihen kuntoon mitä se oli diktaattorin siihen muuttaessa...eikö museoksi olisi riittänyt pelkkä "lepikon torppa" niin olisi tullut suomettumisen ajan ihannointi vähän halvemmaksi.

Mitenniin

Ilman presidentti Urho Kekkosta ei ensinkään olisi itsenäistä Suomea. Ei olisi ollut sitä hyvinvointi Suomea, mikä oli 1970-luvun lopuilla. Suomi oli silloin sanamukaisesti ONNELA.

Hullu ja/tai tietämätön voi toki toisin esittää. Varsinkin näin kevään aikaan!

Hassua tuokin, kun presidentti Kekkonen asui aikoinaan sangen vaatimatonta Tamminiemeä.

Ei nykyiselle eikä muillekaan työväen presidenteille ole riittäneet lähellekään samanarvoiset "kämpät". Tarpeettomilla, turhilla pitää olla monet palatsit asuttavina.

voi aikoja voi tapoja

Heheheee, oikein onnela? Suomessa ei ollut silloin edes sananvapautta, sensuuri ja itsesesuuri vallitsi, vankilaan laitettiin mielipiteistä...talous oli aika heikolla taholla...aika kuultaa näköjään muistin tai sitten "voi aikoja voi tapoja" ei osaa ajatalle omilla aivoilla vaan meni mukaan tähän diktatuuriin. Uskomatonta aikaahan tuo oli, suomessa oli päätösvalta yhdellä diktaattorilla ja neuvostoliiton kommunistisella puolueella.

antikommunisti

Senkin talon on Suomenruotsalainen Amos Andersson lahjoittanut Suomen valtiolle.Että sellaisia ne Suomenruotsalaiset ovat.

yrittäjä

"Ilman presidentti Urho Kekkosta ei ensinkään olisi itsenäistä Suomea."
Kekkonen edisti vahvasti Tehtaankadun valtaa ja kotiryssäkulttuuria. - Lopputuloksena oli, että 1970 -luvun jälkeen Neuvostoliitto ei enää oikeastaan tarvinnut hajallaan olevaa Suomen kommunistista puoluetta. - Nimittäin muissa isoissa puolueissa (kesk, sdp ja kok) oli enemmän kuin riittävä määrä kokeneita Tehtaankadun vierailijoita.

Tehtaankadun aikakausi

Onpa proletarian diktatuuri onnistunut täydellisesti agtaatiossaan, propagandassaan. On!

Sekin on siis sitten vähintään tasa-arvoa, kun varattomat ja pienituloiset, kuitenkin proletarian diktatuurin propagandan mukaan rikkaat,
värjöttävät ruokajonoissa.

Ohitse liukuu miljoonien arvoinen loistoauto ja sisällä hyvinsyöneitä, hyvinpukeutuneita, mutta proletarian diktatuurin propagandan mukaan "persaukeisia köyhiä".

METRO

Hei hold your horses, sama äijä vallassa hännystelijöinään 25 vuotta! Ja tuosta ajasta lähes 10 vuotta sähkökatkoksia yläpään siemenjohdoissa. Lopettakaa nyt tämä ristuksen henkilökultti tai menkää oikeasti saunan taakse tumputtamaan.

Vapaudente

Pidellään hevosia. Sama DEMARI-eukko vallassa 12 vuotta. Saa elokuvan ja elämäkertoja
kunniakseen. Seta-lesbo-tasa-arvo nimityksiä, juttuja koko ajan. Hoitaa kehitysmaiden naisten
lentokoneet Kööpenhaminan kokoukseen 2011. Lopettakaa nyt tämä helv. henkilökultti edes
vuonna 2012! Onneksi nyt edes jonkinlainen mahdollisuus asialliseen PRESIDENTTIIN tästä
alkaen. Vapaudentie voi nyt mennä saunan taakse vaikka mitä tekemään. Esimerkkinsä mukaan. Kokemusta kai löytyy?

STTK

En oo kokenut, mutta kyllä tuo Sale sai jeesuksellisen ja kritiiköttömän hurmosliikkeen ja henkilökultin aikaan. Kun eka virkakausi on päätöksessä, tulee panttaamaan viime metreille saakka, astuuko uudelleen - ja ei kyllä sillä ikää enää pitäisi. Ja jos eka kausi meneekin tod. näk. kohtuulliseesti niin 2. kausi menisi joka tapauksessa viduiksi. Nyt alkaa todellinen sosiaaliopornokultti, kun vaalikarjaa alkaa seurata sen heidän piskinsä elämää ja frouvan vatsakumpua. Eli pitäiskö perkjele sittenkin tumputtaa aivan saunan rappusilla, kokeile sinäkin veli STTK - tarkoittaako se muuten Sosialististen tuttututtujen keskusliittoa?

Vapaudente

Niinistön menestyksen salaisuus vuoden 2012 presidentinvaaleissa oli huonot vastaehdokkaat.
Vuoden 2006 presidentinvaaleissa (Suomen presidentinvaalissa 2006) tilanne oli toinen:
1. kierros:
Halonen 46,3 %
Niinistö 24,1 %
Vanhanen 18,6 %
Muut: kukin alle 4 %
2. kierros:
Halonen 51,8 %
Niinistö 48,2 %

Kuitenkin Niinistön tausta oli äänestäjien keskuudessa yhtä tunnettu kummassakin vaalissa.

vaalit erilaisia

Eipä juuri osaa pitää presidentti Kekkosta proloksena köyhästä savupirtti taustastaan huolimatta. Toimi hlökohtaisesti vuoden 1918 sodassa hävinneitten teurastajana. Tämä "Pielaveden Teurastaja" toimi sittemmin nuoressa tasavallassa esimerkiksi poliisin kovaotteisena kuulustelijana. Sitten lakia luettuaan, kuori vain kermoja.

Vain Kekkosen syytä on jo sukupolvien proletarian diktatuuri Suomessa. Muovasi ensin talouselämän. Ei taannoiset "punaiset vuorineuvokset" ole mikään vitsi, ei sinne päinkään. Kekkosen suosikkipoikia he olivat. Hiljalleen kaiken vallan sai "proletarian diktatuuri". Sitä helminauhaa ovat hänen jälkeensä hallinneet ja hallitsevat presidentit.

Mutta, mutta tasa-arvoisempaa oli kuitenkin kaikki tavallisille taviksille Suomessa tämän "Pielaveden Teurastajan" diktatuuriaikana.

Tiedä sitäkään, että vaikka Urho Kaleva nytkin vain pilven reunalta tarkkailee maailman menoa ja on tyytyväinen ja onnellinen. On saanut kaikki syntinsä anteeksi ja elelee Autuudessa.

Ludmila Sweet