Järvenpäässä kahdeksan vastusti kuntaselvitystä

Keskustan Risto Volanen (edessä) ja koko valtuustoryhmä vastustivat puheita kuntaliitoksista. Volasen mielestä selvitys on peitenimi.

raija koskinen

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään valtuusto ruoti pitkään ja hartaasti kantaansa kuntarakenneselvitykseen tiistaina. Valtuusto päätti äänin 40–8 selvityksestä. Keskustan valtuustoryhmä ja demareista Pentti Virtanen olivat sitä mieltä, ettei kuntajakoselvityksen teko millään kokoonpanolla ole ajankohtaista.

Valtuustossa keskustalaiset olivat sitä mieltä, että lähipalvelut heikkenevät suurkunnassa ja päätöksenteko erkanee asukkaista.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

Kommentit

Olenko väärässä, kun epäilen Kukkosen vastustavan kuntaliitosta hovinsa kanssa? Puolustan kuntaliitosta, kunhan pääsemme eroon Kukkosesta ja hovistaan. Nykyaikaisen kaupunginjohtajana sosinoomi on auttamatta vanhentunut koulutus jolla ei ole mitään mahdollisuutta menesttyä kaupunginjohtajana, huutaa vaikka kuinka lujaa. Pitää Kukkosenkin muistaa, että se joka huutaa pelkää eniten. Puoluekirja ei lopulta Kukkosta pelasta, se nähdään seuraavissa vaaleissa!
Salmivuori tervehti kaupunginjohtajana, kun hän tuli vastaan ja vielä nytkin. Kukkonen ei ole morjestanut jos joskus on tullut vastaan. Toisen avioeron jälkeen herraa ei ole näkynyt. Sosionoomilta ei voi odottaakaan sivistynyttä käytöstä, on se sen verran alhainen koulutus.

Pappa

Keravalaisena kerroin ennen vitsiä, että jos keravalainen muuttaa Järvenpäähän niin molemmissa kaupungeissa keskimääräinen älykkyysosamäärä kasvaa. Nyt olen kyllä valmis kääntämään vitsin toisinpäin. Järvenpäällä on näköjään ainakin halua kehittyä.

oas

Olisin hämmästynyt jos nimenomaan tällä laadukkaalla keskustelupalstalla ymmärrettäisiin kuntauudistuksen välttämättömyys. Pahoittelen tietämättömyyttänne, mutta toisaalta helpompi on keskustella, jos voi ihan itse keksiä faktat kuulopuheita tukemaan.

Näin meillä

Olisin hämmästynyt jos nimenomaan tällä laadukkaalla keskustelupalstalla ymmärrettäisiin kuntauudistuksen välttämättömyys. Pahoittelen tietämättömyyttänne, mutta toisaalta helpompi on keskustella, jos voi ihan itse keksiä faktat kuulopuheita tukemaan.

Näin meillä

kunta uudistus välttämätön joten nimet esiin henkilöistä jotka vielä suojelevat hyväveli s-ketjun ynm käsi lompakolla edustajiemme talous impperiumia järvenpäässä .omaisuudet takavarikkoon ja uudiskäyttöön alueen kehittämiseen

rötösherrat pihalle

Veikkaan, että jos ei Kukkosella olisi ollut 5 vuotista suojatyöpaikkaa (+ eläkkeelle sen jälkeen) kuntaliitoksissa, olisi koko mielipide virkamiehillä Kokoomuksella ja Demareilla ollut päinvastainen. Virtanen taas pelkää oman valtansa hajoamista Mestariasunnoissa ja hallituksessa.

u.k.

Miksi kuntauudistus keskustelua käydään niin yleisellä tasolla? Miksi kukaan ei kerro esim. häviääkö Järvenpäästä terveysasema ja poliisilaitos, hoidetaanko Tuusulan teiden kunnossapito Keravalta, hoidetaanko koko liitosalueen kaavoitus Tuusulasta, mistä kunnanvaltuustot ja hallitukset poistuvat.
Kysymyksiä oli satoja , vastauksia ei yhtään.

kooäm

Onko kyseessä viivytystaistelu?

Virkamiehillä on 5 vuoden "irtisanomisaika" ja oikein taktikoiden sen voi saada lähes 10 vuodeksi. Ensin yhdistyy kaksi kuntaa, jolloin virkamiehet saavat 5-vuoden irtisanomisajan. Kun aikaa kuluu 4 ½ vuotta, kolmas kunta yhdistyy aiemmin muodostettuun kuntaan.

Mitä tapahtuu virkamiesten irtisanomisajoille? Tuleeko uusi 5 vuoden irtisanomisaika entisille ja uusille irtisanottaville? "Mikä ettei?" sanoo virkamies ja "pöyristyttävää" sanoo "kansa".

Jos virat ja tehtävät aiotaan lisä-irtisanomisajan välttämiseksi ulkoistaa, "kansa" sanoo: "mikä ettei?" ja virkamies sanoo vuorostaan: "pöyristyttävää ja ennen kuulumatonta".

Pähkäilijä

Kataisen hallituksen teettämän selvityksen perusteella kuntia ei pidä liittää yhteen, siinämäärin potaskaa se sisältää.

Reality