Vihreät ratkaisivat perusopetus- pomon valinnan Järvenpäässä

Järvenpää | Vihreiden kaupunginhallituksen kaksimiehinen ryhmä nousi ratkaisijan asemaan maanantaina, kun Hannu Kuusela valittiin uudeksi perusopetuksen pomoksi eikä Seppo Rantanen.

Toki vihreät Risto Salokangas ja Terho Pursiainen eivät kannattaneet myöskään valituksi tullutta Hannu Kuuselaa, vaan Jaana Vasamaa Uudestakaupungista. Järvenpään pitkäaikainen opetuspäällikkö Seppo Rantanen jätettiin nuolemaan näppejään vain kolmella äänellä. Kuusela sai enemmistön hallituksen äänistä eli viisi, Rantanen ja Vasama kolme ääntä kumpikin.

Vihreiden valtuustoryhmän Lassi Markkanen ennätti jo tuomitsemaan oman ryhmänsä äänestyksen.

– Tapaus Rantasen loppunäytöksen kohdalla Järvenpään vihreät menetti katu-uskottavuutensa totaalisesti, vihreä Markkanen sanoi.

Pursiainen ei katso kääntäneensä kelkkaansa missään vaiheessa, vaikka olikin Rantasen valinnan takana vielä joulukuussa.

– Olin ostamassa Rantasta joulukuussa, koska silloin ei ollut kilpailijoita.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

Kommentit

Mitä ihmettä! Vihreät möhlii oikein kunnolla! Jos ei oma mene läpi pitää liittoutua muiden kanssa. Äänet 5 , 3 , 3 olisi ilmeisesti vaihtuneet 5-6? Kysykää jatkossa vihreät mestari Kamiselta miten menetellään.

Kaikkien kaveri

Tilaaja sai mitä halusi, kun demareiden ja kokoomuksen lailla myös vihreät kaupunginhallituksen jäsenet loppupelissä pakenivat konsultin selän taakse - Kukkonen, Liimatainen, Perttu ja Taurula ovat varmasti jo skoolanneet yhdessä voitonmaljoja, kun heidän suunnittemansa taktiikka Rantasen syrjäyttämiseksi vihdoinkin toteutui.... Respectiä Malkille Gilanille ja Passille, jotka urhoollisesti taistelitte Rantasen puolesta -

Vasen pakki

Kun tarkastelee henkilöjaoston esitystä kaupunginhallitukselle, samat henkilöt ovat siis kummassakin. Nöjd ja Virtanen( pj) päättivät puheenjohtajan äänellä esittää virkaan Kuuselan ja varalle Vasama. Ensin hallituksen kokouksessa Malkki ja Gilan ehdottivat, että Seppo Rantanen valittaisiin. Sitten Salovaara ja Pursiainen ehdottivat Vasamaa. Tämähän oli selvästi häviävä esitys. Miksi näin typerästi meneteltiin?

Kaikkien kaveri

No kyllähän sen kaikki tietää miksi Vihreiden täytyy nuoleskella Kokoomusta, Demareita ja Kukkosta. Kun toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää.

selvää järjen vastaista ylivaltaa

Henkilöstöjaostossa jo ennen kaupunginhallituksen kokousta tapahtui kähmintää ja törkeetä pelaamista. Kun yritettiin löytää sopivaa kokousaikaa valintapäätöksen tekemiseen, niin ensin sitä ei löytynyt, koska Kokoomuksen Ismo Nöjd oli matkoilla. Sitten kun mentiin kalenterissa eteenpäin, niin taas Seppo Rantasen kannattaja Kaminen oli matkoilla. Mutta kuinka ollakaan kokous päätettiin pitää vaikka Kaminen oli poissa. Miksi? Siksi, että silloin äänestystulos oli tasan 2 - 2 ja puheenjohtaja Pentti Virtasen ääni ratkaisisi Sepon tappioksi. Näin saatiin sivuutettua Seppo Rantanen. Tiedättekö, että henkilöstöjaostossa äänet olisivat menneet Seppo Rantaselle alun perin 3 - 2 ja sitä kaupunginjohtaja ei voinut hyväksyä. Olisihan se ollut vaikeampaa ja julkisuudelle kestämättömämpää jos kaupunginhallituksessa olisi sitä tulosta täytynyt lähteä väkisin kääntämään päinvastoin.

sellaista peliä

Kaisa Saarikorpi vetäytyi ja ilmoittautui ystävyysjääviksi vaikkei mikään lähiystävä olekaan. Tuollaisella perusteella jääviysilmoituksia tulisi olla päätöksentekoelimissä tuhannesti enemmän. Päinvastoin, millainen "ystävä" jättää toisen pulaan? Mielestäni tämä oli Vihreiltä pelkkää vastuun pakoilua. En ymmärrä heidän pakottavaa tarvetta mielistellä Kukkosta sekä Kokoomusta ja Demareita siis Järvenpään yksinvaltiaita. Tämä pikku piiri on saatava kumoon syksyn vaaleissa!

säälittävää pelaamista

Eikö tässä kaupungissa saada noita liehitteleviä, pyllynnuolija kanoja muille orsille
häkkikanalaan! Johtakoon siellä kukko laumaansa! Kaukana mistään kunnasta!!!

Kyyhkynen

Saatais, jos ihmiset ymmärtäisivät äänestää toisin. Ovat kyllä aika hyviä tuossa kaksnaamaisessa pelissä.

koettu on

Toivottavasti Rantanen valittaa päätöksestä. Valinta meni väärin. Nyt valittu Hannu ei ole kelvannut asuinalueillaan edes isompien koulujen rehtoriksi. Miten hän voi pärjätä täällä isossa kaupungissa näinkin vaativassa tehtävässä? Rantanen on syrjäytetty nyt myös työnkuvan puolesta koko perusopetuksen kehittämisestä, vaikka niin sanottiin, että hänen vankkaa ammattitaitoaan tarvitaan. Katsokaa hänen työnkuvaansa! Marju Taurula on pitänyt siitä huolen, että hänet ulkoistetaan kokonaan. Työpaikkakiusausta!

tapahtuuko oikeus?

Epäilen ettei haluttukaan valita kovin osaavaa. Kun hän lähtee kykenemyyttään pois, on Seppo Rantanen jo hakeutunut muualle ja silloin voidaan Erkki Kukkosen, Tiina Liimataisen, Helinä Pertun ja Marju Taurulan suunnitelma viedä loppuun. Tehdään Liimataisesta tai Pertusta Perusopetusjohtaja. En ymmärrä miten Järvenpäällä on varaa menettää huippuosaamista edelleen ja edelleen. Ihmeellistä toimintaa!

totta on

Miten ihmeessä sinne pääsi Taurovaara, jolla ei ole kuin lastentarhanopettajakoulutus! Mies kun on, niin palkkaa voidaan maksaa liikaa!!!
Koko kaupunki täynnä vastaavia opettajia ynnä muita parempia!

Kyyhkynen

No, kyllähän tuohon osaa kaikki vähänkään perillä olevat vastata. Taurovaarahan on Kukkosen ex hyväveli ja Demari, eli kuuluu pikkupiiriin.

hyvävelijärjestö toimii

Miten ihmeessä sinne pääsi Taurovaara, jolla ei ole kuin lastentarhanopettajakoulutus! Mies kun on, niin palkkaa voidaan maksaa liikaa!!!
Koko kaupunki täynnä vastaavia opettajia ynnä muita parempia!

Kyyhkynen

Miten ihmeessä sinne pääsi Taurovaara, jolla ei ole kuin lastentarhanopettajakoulutus! Mies kun on, niin palkkaa voidaan maksaa liikaa!!!
Koko kaupunki täynnä vastaavia opettajia ynnä muita parempia!

Kyyhkynen

Helinä Perttu on ainakin vuorenvarmasti jo vuoden verran puhunut Rantasen osaamattomuudesta. Olen itsekin kuullut. En ymmärrä miten hänellä on otsaa haukkua kaikille Seppoa ammattitaidottomaksi. Tämä koko juttu on ollut hänen poliittista peliä. Miten voi olla niin, että kaupungin kaikki muut rehtorit olivat asiasta eri mieltä??? No, Liimatainen tietysti liittyi Helinän joukkoon. Miten voi olla niin, että perusopetuksessa on ollut niiiiiiin ala-arvoinen ja osaamaton johtaja jo 8 vuotta eikä kukaan rehtori ole sitä huomannut? Hävetkää keinottelijat! Paha tulee saamaan palkkansa vielä Järvenpäässä!

tämä on totuus

Jaaha, se on Sepon kaveri vaihteeksi kirjoituskunnossa. Kuten kaikki fiksut ihmiset huomaa, nämä kaikki tähän ketjuun tulleet viestit kirjoittaa yksi ja sama nimimerkki, samoin tuohon toiseen aiheeseen liittyvävään viestiketjuun jossa tämä nimerkkiä vaihteleva kaveri saa purkaa antipatioitaan. Nämä molemmat viestiketjut oli ollut jo yli viikon ilman kommentteja, ja nyt kuin taikaiskusta näinhin ilmestyy puolessa tunnissa useita, viestejä?? Eikä uskalla edes esiintyä omalla nimellään?

Veikko naapuri

Veikko naapurille. Luin äsken viestiketjua, viimeksi 26.4. Kirjoitin viimeksi 25.4. Jos bluffaisin niin bluffaisin kunnolla, mutta otan asioihin kantaa asioina enkä pura antipatioita. Juupas eipäs, ei kiinnosta. Palatkaamme asiaan.

Kaikkien kaveri

Niin se on ollut sekoilua teidän viherpipertäjien touhuilu Järvenpään kunnanhallituksessa.

Mitä ihmettä te oikein olette tavoitelleet?

Ette te saa näköjään edes omaa puutarhaanne hoidetuksi!!!

Oletteko hoitaneet puutarhaanne? kysyy Ike.

Pappisvihitty??? Pursiainen puhuu vain totuutta.

Hanen totuutensa ei ole sama kuin Gaddafin vihreän kirjan totuus.

vihreätä teetäkin juonut kristitty

Mitäs tästä hikoilette?

Perusopetuksen laatutaso tulee ministeriöstä, kuten myös sen valvonta. Aivan sama kuka siinä perusopetusjohtajan pallilla istuu. Paitsi tietenkin pallilla istujalle, mutta pennut nyt saa samantasoista opetusta joka tapauksessa.

Itse asiassa perusopetus on juuri niitä hallinnonlohkoja, josta kunnallispäätännän voisi poistaa.
Tehokkaampi hallinnointi = erikoistunut yksi yksikkö = vähemmän hallinnon palkkakuluja = jäisi rahaa enemmän tuotantoon (eli opettajiin ja muihin koulun työntekijöihin)

Jurpo

Paikalla on todella merkitystä kuka siellä istuu. Ei siellä ainakaan tarvitse istua takaoven kautta tai säärtä pitkin nousevia kaupungin kärkipoliitikkoja.

tämä oli pelin yritys

Vihreät ovat järvenpäässä tuuliajolla, yrittävät miellyttää kaikkia eivätkä tajua ettei se onnistu. Joko pian huomaatte, että Kukkosen ja Kokoomus-Demariakselin miellyttämisellä ette saa mitään aikaiseksi. Kuulutte silloin hyväveli/siskojärjestöön.

Vihreät herätys

Se on kyllä niin ettei Vihreitä voi tästä koko jupakasta yksin syyttää. Päävastuussa Seppo Rantasen lynkkauksesta ovat poliitikoista Kokoomus ja Demarit (kärkenä Helinä Perttu) virkamiesten säestyksellä (Taurula, Kukkonen, Autere ja Mäkinen).

pieni piiri pyörii

Hyvät Järvenpään kaupungin esimiehet! Olette tehneet nyt kaikki tuon 360 -arvioinnin. Kuinka moni teistä antoi toisilleen arvioinnissa arvosanaksi pelkkää nro 1 riviä? Lyön vetoa, ettei varmasti kukaan! Arviossa oli niin että sen perusteella henkilö olisi täysin kykenemätön kyseisessä asiassa.

Voitteko kuvitella että tämä tapahtui Seppo Rantasta arvioitaessa. Hänen esimiehensä Marju Taurula laittoi pelkkää ykkösriviä, kunnes huomasi, että oho! tämä tuleekin näkyville ja jälkeenpäin korjasi joitakin kohtia kakkoseksi.

Tällaista peliä asiakkuusjohtajien arvioinneissa.

säälittävää johtamista

"Voitteko kuvitella että tämä tapahtui Seppo Rantasta arvioitaessa. Hänen esimiehensä Marju Taurula laittoi pelkkää ykkösriviä, kunnes huomasi, että oho! tämä tuleekin näkyville ja jälkeenpäin korjasi joitakin kohtia kakkoseksi."

Pieni epäjohdonmukaisuus tuossa viestissäsi, miten voit tietää että Taurula olisi laittanut pelkkiä "ykkösiä" arviointiin, jos niitä ei kerta ole tullut mihinkään näkyviin??? Joten emme voi kuvitella kenenkään tehneen näin, kun emme ole arviontia nähnyt.

veikko naapuri

ne tulee näkyviin, koska esimiehiä on aina kaikilla työntekijöillä vain yksi henkilö ja esimiehen arvio näkyy erikseen eriteltynä.

kaupungilla töissä

Huonoja häviäjiä julkisella puolella... Paljon on vielä opittavaa yksityiseltä puolelta. Harva sieltä eläkkeelle lähtee uransa huipulta. Ansiotaso siellä näyttää tilastojen valossa kääntyvän laskuun 50 ikävuoden paikkeilla, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Viljo

HYVÄT JÄRVENPÄÄLÄISET! Tämä peli ei voi jatkua tällaisena Järvenpäässä! Johan siitä kirjoitellaan valtakunnankin lehdissä. ONNEKSI ON VAALIT TULOSSA! Oman edun tavoittelijat vaihtoon!

säälittävää päätöksentekoa

Puutarhan hoito tekisi monelle tämän ja Laureaketjun kirjoittajalle hyvää. Haittapuolena heille olisi se, että liiat höyryt karkaisi ilmaan. Tosiasiassa ilmaston lämpeneminen on haitallisimmillaan kun se tapahtuu korvienvälissä.

Viljo

Kuulin että Seppo Rantanen valittaa päätöksestä. Nyt on 2 juttua menossa oikeuteen, oikaisuvaatimus ja tämän päätöksen valitus. Se on oikein! Asia on katsottava loppuun saakka. Seppoa pidetään suurella palkalla lähes toimettomana virastossa veronmaksajien rahoilla.

hölmöläisten hommaa

Ennen oli monen unelma: " saada työ jossa on vähän töitä ja paljon palkaa ".
Eikö se jos mikä ole hölmöläisen hommaa valittaa siitä, että tämä unelma on toteutunut?

Viljo

Kaupungin organisaatiouudistuksen varjossa tehdään henkilöstöhallinnossa pudotuspeliä salaa kulisseissa pärstäkertoimien kautta. Kärkipoliitikot ovat pelissä mukana. Valitettavasti hyvä lähtee ja tietty porukka jää. Juuri väärinpäin. Törkeetä!

totta on

Niin, kuka antaa tämän kaiken vain häikäilemättömästi tapahtua? Järvenpään kärkipoliitikoilla (kok., dem., vih.) ja ylimmällä virkamiesjohdolla on pikku pikku piiri (hyväveli/sisko-järjestö) joka toinen toistaan tukien saavat kaikki oman edun tavoittelut läpi. Tätä pelaamista tapahtuu puolin ja toisin. Tämä sisäpiiri on saatava vaaleilla purettua!!! Muuten Järvenpää ei muutu!

herätkää järvenpääläiset

On se ennen kuulumatonta, että virkamies joutuu tahtomattaan vaihtamaan tehtävää työuransa aikana. Kyllä se on monta kertaa suurempi suru ja vääryys kuin 3700 henkilön lopputili yksityisellä puolella.
Sekin on suuri vääryys, että kunta-uudistuksessa irtisanomisaika on vain 5-vuotta, jos kerralla kaikki kunnat yhdistetään.
Yksityisellä puolella irtisanomisaika on enimmillään 6-kuukautta, eikä se nollaannu uusien Yt-neuvottelujen myötä.

Viljo

Viljo, on väärin, että ihmisen hyvin tehty työura spekuloidaan ammattitaidottomaksi ilman mitään todellisia perusteita. Näin voi käydä vain Järvenpään hyväveli/siskojärjestössä. Mistä samantasoisia töitä enää kun suosittelijoita ei ole. Maine tumpataan maahan kuin tupakantumppi mielivaltaisesti ilman totuuden häivää.
Kuntauudistuksen suurin virhe onkin 5:n vuoden irtisanomisaika. Suurempiin säästöihin oltaisiin päästy ilman sitä.

näin on

Kenen mielestä työura on spekuloitu ammattitaidottomaksi ja maine tumpattu maahan, jos eteen tulee tehtävän vaihto? Varmaankin niiden mielestä jotka elävät edelleen viime vuosituhannen virkamiesarvomaailmassa ja kuvittelevat, että työ ja tehtävä voi hävitä alta vain vakavan virheen takia.
Se aika jolloin lähdettiin eläkkeelle uran huipulta on ollut ja mennyt. Aikamoinen tavoite on jos 50 - 70 vuotiaan pitäisi tehokkuudessa pärjätä 30 - 45 vuotiaalle. Elämänkokemusta 50 - 70 vuotiaalla on, mutta uusiin tilanteisiin sopeutuminen ja uuden oppiminen ei välttämättä aina ole parasta luokkaa.

Miksi julkisella puolella irtisanomisajat pitäisi olla 5-vuoden luokkaa kun muualla se on enimmillään 1/2 vuotta. Miksi julkisen puolen tehtävien pitäisi olla eläkevirkoja, kun yksityisellä puolella tehtävät lähtevät kiertoon 5-vuoden tai lyhyemmällä syklillä, eikä läheskään aina nousujohteisesti.

Kuinka työttömille saada työtä jos työn ja tehtävien kiertoa ei ole? Silläkö, että työssä olevat alkavat vetää lonkkaa?

Viljo

Viljo hyvä! Kyse oli erittäin ammattitaitoisen henkilön spekuloinista ammattitaidottomaksi. Se on väärin! Taustalla oli keskiössä poliittinen pelaaminen jota harrastivat ylimmän virkamiesjohdon kanssa Järvenpään äänikuningattaret. Syyt olivat siis aivan muualla, yleensä ne löytyvät omien etujen tavoittelusta. Onneksi suunnitelmaa ei pystytty viemään loppuun saakka niin kuin oli tarkoitus. Järvenpään pienemmät puolueet sen torppasivat.

totuudet esiin

On sanonta: "Joka itsensä ylentää, hänet alennetaan". Onko uudet tehtävät alentamista? Kokonaisuuden kannalta se lisää kokemusta vaikka vaikutusvalta pienenisikin.

Viljo

Sivut