Kiekkolintu Kalervo Kummola: MM-kisat paisuneet kuin pullataikina

Urheilu
Kommentoi 2

KESKI-UUSIMAA | Kalervo Kummola käyskentelee areenan käytävillä. Avajaisiin on aikaa vuorokausi, kun Suomen Jääkiekkoliiton kiitetty ja kiistelty puheenjohtaja antaa Keski-Uusimaalle haastattelun.

Kummola haluaa valokuvaan kisamaskotti Hockeybirdin eteen. Tuima kiekkolintu on kuulemma kuin ilmetty satumaailman Kummola. Tuuheista kulmakarvoista löytyy selvää yhdennäköisyyttä, mikä selvästi imartelee Kummolaa.

– Eiköhän tule tosi upeat kisat, monessa mielessä ennennäkemättömät. On paljon suuria tähtiä ja uusi sarjasysteemi.

– Ja kisat televisioidaan sataan maahan. Homma on paisunut kuin pullataikina, mutta näin tämä menee, Kummola miettii jääkiekon suosiota.

Vuotuisten MM-karkeloiden järjestäminen maksaa Kummolan mukaan 19 miljoonaa euroa. Edelliset kotikisat pelattiin Helsingissä keväällä 2003. Yhdeksässä vuodessa kustannukset ovat ”paisuneet suurin piirtein tuplaksi”.

– Mielellämme myisimme halvalla lippuja, mutta kun nämä kisat pitää myös kustantaa, Kummola puolustaa Leijonien alkusarjakoitosten 155 tai 195 euroa maksavien lippujen hintoja.

Kiekkolintua kismittää valtoimenaan vellova lippukeskustelu, joka on mediassa huuhtonut tieltään monia urheilullisia näkökulmia. Liput kuulemma käyvät hyvin kaupaksi.

– Keskustelu on noussut myöhäisessä vaiheessa ja koskee pientä prosenttia lipuista. Mielestäni olisi voitu puhua finaalipelien hinnoista, jotka ovat huomattavasti korkeammat kuin Suomen pelien hinnat. Ne liput menivät kaupaksi heti. Ei niistä kukaan mitään puhunut, Kummola ihmettelee.

Lue lisää sanomalehti Keski-Uusimaasta lauantaina!

2 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

5.5.2012 09:12

Alkaa olemaan selittelyn makua.
Miksi ne liput piti hinnoitella ahneuksissa tavallisten ihmisten tavoittamattomiin?
Kyse ei ole pelkästään suomalaisista, vaan myös turisteja on jäänyt paljon tulematta törkeiden lippuhintojen takia. Lippujen hintoja pidettiin korkealla ns. lippupaketeissakin, joka on ns. pakkomyyntiä.
Finaalipelien liput on firmojen hallussa, eikä sinne mene noilla hinnoilla, kuin sellaiset, joille hinnalla ei ole mitään väliä.

7.5.2012 10:57

Vielä enemmän harmittaa että järvenpään veronmaksajilla maksatetaan lätkäpomojen mieliksi hesalaisseurojen farmijoukkueille harjoitusjäähalleja, mutta rahaa ei riitä paikallisen salibandyharrastuksen tukemiseen.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.