Järvenpää alkaa valmistella kiintiöpakolaisten vastaanottoa

Paikalliset
Kommentoi 13

JÄRVENPÄÄ | Järvenpää aloittaa kiintiöpakolaisten vastaanoton valmistelun välittömästi. Valtuuston maanantaisella päätöksellä Järvenpää nopeuttaa omaa kiintiöpolitiikkaansa, joka on uinunut Ruususen unta jo 16 vuotta. Viimeksi Järvenpää otti 10 kiintiöpakolaista vuonna 1996.

Oman pakolaispolitiikan herättämisen takana on vihreiden Taru Tiusanen, joka äänestytti valtuustoa asiasta. Valtuuston enemmistö oli nopeuttamisen kannalla.

Järvenpäällä on oma osa-aikainen maahanmuuton koordinaattori Arja Loima, joka on tehnyt yhdessä monien eri tahojen kanssa kotouttamisohjelman kaupungille. Ohjelma toimii työkaluna ja tietopankkina maahanmuuttajien kanssa työskenteleville.

– Suurin pullonkaula kotouttamisessa on suomen kielen opiskelu. Läheskään kaikki eivät siihen pääse ja monet joutuvat odottamaan liian kauan. Etsimme nyt keinoja kielen opiskelun lisäämiseen, Loima kertoo.

Lue lisää perjantain Keski-Uusimaasta.

13 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Helena Holmroos kuva
Helena Holmroos
 

Kommentit

11.5.2012 09:34

"Järvenpää aloittaa kiintiöpakolaisten vastaanoton valmistelun välittömästi."

Jaha. Jaha. Järvenpäässä on taas tilapäistä ylitarjontaa asunnoissa, joten taas iski tarve manipuloida asuntomarkkinoita ja suojella asuntojen suotuisaa hintakehitystä.

Mitä siitäkin tulisi jos näille vanhoille homeisille neukkukuutioihin ei saataisi asukkaita. Jostakin sinne on pakko haalia väkeä jotta asuntojen kysyntä ja keinotekoinen kupla pysyy kurssissaan. Se on kaikkien etu. Eikö niin vuokralaiset?

Näin on meneteltävä sillä perustuhan Suomen talousjärjestelmä markkinatalouteen.

http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/valtio_ja_kunnat/valtion_hallintojarjestelma/index.html

11.5.2012 09:45

"perustuhan Suomen talousjärjestelmä markkinatalouteen"

Totta! Asuntokuplan ylläpitoa ehkä jopa tärkeämpää on keksiä jotkin puuhaa pulskalle byrokraattiarmeijalleme.

http://ristoaallonharja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105090-uusi-maanpuolustusstrategia

"Suomalaisessa byrokratiassa on hallinnollisissa tehtävissä n. 84 000 ihmistä. Operatiivista virkamiehistöä on näiden päälle n. 20 000. Eli käytännössä tämä olisi, että työmaalla on kaksi työmiestä, joilla on n. kahdeksan esimiestä."

8/2 suhdeluku kuulostaa kannustavalta. Koko tuo porukka toimii hienosti ja kitkattomasti yhteen yhteiseen pussiin. Kyllä näissä oloissa kelpaa yrittää ja ottaa yrittäjän riskiä. Sitäpaitsi hyvin johdettu on puoliksi tehty!

11.5.2012 09:49

"Koko tuo porukka toimii hienosti ja kitkattomasti yhteen yhteiseen pussiin. "

Tietäisi vaan kenen pussiin?

Byrokratia on kuin suuri pääomien järvi. Järvi joka muodostuu pienistä puroista ja kaikki nämä lukuisat sadistisen koston tuntuiset verotus ja sakotuskohteet ovat vain uusia nokkelia ojituksia tms. kanavia jopa puroja joilla saadaan lisättyä mielinmäärin uutta vettä tähän yltäkylläisyyden asukkailleen takaavaan onnellisuuden järveen.

Järven rannat ovat jo vanhastaan tupaten täynnä riemuruotsia iloisesti keskenään solkottavaa ärkoopeeläistä ja muuttopaine sinne on kova muualtakin. Järvelle on tunkeutumassa, kuin varkain, aina vain lisää ja lisää, enemmän tai vähemmän puutteellisesti suomenruotsia osaavia supisuomalaisia! Ja tämähän on ärkoopeeläisten silmissä huutava vääryys joka vaatii pikaista korjausta lakiin!

Vain absoluuuttisen puhdasrotuisella suomenruotsinkielisellä väestönosalla voi ja saa olla, - niin kielilakiin kuin perustuslakiinkin kirjattuna lähes automaattiseti perintönä lankeava ikuinen nautintaoikeus tämän järven parhaille paikoille ja sen tuomiin antimiin. Ei sinne suomea puhuvilla suomalaismoukilla sen koommin kuin muullakaan rupusakilla pitäisi olla mitään asiaa! Sillä tämä nautintaoikeus on taattu kielilain nojalla eli johtopäätöksen vetäminen "lain nojalla" luulisi tässäkin asiassa olevan aika helppoa.

Oli johtopäätöksen vetäminen "lain nojalla" helppoa tai ei! Tähän pääomien järveen haluaisi päästä uimaan ja polskimaan todella, todella moni ihan väärää kieltä, etnisyyttä ja identiteettiä edustava ihminen. Tuntuu että kaikki haluaisivat pystyttää mökkinsä ja perustaa koko elämänsä ja elantonsa tämän pääomien järven turvallisille rannoille, ja elää siellä vailla huolen häivää, ilman pelkoa hienhajuisesta kilpailusta tai muusta muille räätälöidystä stressaavasta kiusanteosta. Halu ja tahto päästä osalliseksi tämän järven antimista, lähentelee orgastista pakkomielteisyyttä eikä se ole mikään ihme kun vetää johtopäätökset minkälaiseksi työelämä on kaikille järven ulkopuolisille tehty.

Johtopäätöksen vetäminen "lain nojalla" luulisi tässäkin asiassa olevan aika helppoa. Byrokratian on tuon onnellisen järven riemuruotsia solkottavien asukkaiden ikioma vain heille tarkoitettu etninen elinkeino. Elinkeino byrokratiassa työskenteleville byrokraateille. Tarkoitus ei siten suinkaan ole mikään yhteiskunnan funktionaalisuus, vaan kyseessä on vain ja ainoastaan elinkeino, missä yhteiskunnan funktionaalisuus on vain kosmeettinen motiivi.

"Johtopäätöksen vetäminen "lain nojalla" auttanee osaltaan selittämään senkin miksi byrokratia on näin äärimmäisen monimutkaista ja kankeaa, johtopäätösten valossa se johtuu juuri siitä, että silloin siitä voidaan kupata kuin varkain suunnattomia pääomia ulos, näennäisesti ihan laillisesti ja ilman että kukaan ymmärtää tai edes huomaa mitään. Tähän monimutkaisten tulonsiirtojen sekamelskaan voidaan näet helposti piilottaa vaikka minkälaista tarkoitushakuista holtittomuutta eikä kukaan perään kysele..

11.5.2012 11:00

Eikös tommonen kiintiöpakolainen leimaa juuri nämät maahanmuuttajat? Kiva varmaan sanoa joka paikassa, että mä oon se kiintiöpakolainen. Vähän sama mitä oli -90 leffoissa.

11.5.2012 11:39

Onneksi olkoon Järvenpää.

11.5.2012 12:54

Toihan on hyvä pisnes - valtio maksaa kaikki pakolaismenot ainakin 3 vuodelta ja kunnat tod.näk. pistää sinne muitakin kuluja (esim. osa-aikainen maahanmuuttajakoordinaattori).

Kaupunki saa käyttöastetta ylös arava-taloissa ja kaupunginhallintoon lisärahaa.

Virkamiestasolla voitollista (ollaan humaaneja ja oikealla asialla + tehdään voittoa kunnalle) - mitä sanoo demokraattisesti valittu valtuusto? Entä kuntalaiset?

11.5.2012 21:00

Miksi opetella Suomen kieltä, pakolaisen statuksella kaikki on kuitenkin ilmaista.

12.5.2012 08:33

Pakolaisten otto ilman VÄLITÖNTÄ tavoitteellista kielen jne. opiskelua, on riskialtista politiikkaa. Kotouttamisen pitää alkaa heti. Toinen asia, että suomen islamisoittaminen "hyvän asian varjolla" ei ole hyvä idea. Suomalaiset on itsekin melko sekaisin aatteellisesti, ja sitten sekamelskaa vain sekoitetaan. Hallitsematon globalisaatioa palvelee eliitin etuja, joka aina elää massan yläpuolella ja toisessa tuloluokassa.

12.5.2012 08:39

Jatkan edelliseen, että en silti absoluuttisesti vastusta, vaan painotan että kaiken pitää olla harkittua. Kukkahattutätiperiaate ei vaan toimi. Tämä huomattiiin Saksassa. Kristillis-taustainen kulttuurimme joka oli jo aika hyvässä kondiksessa, on romahtamassa, ja sitten on vaarana, että romahdusta vielä joudutetaan harkitsemattomalla hyvällä asialla. Oma piha pitäisi saada kuntoon. On liikaa syrjäyneitä, toivottomuutta, alkoholismia Suomessa.

12.5.2012 14:24

Hyvänen aika, eikö Jäkessä riitä asukkaita tyhjiin asuntoihin???
Mä oon luullu, että kaupungin asuntoihin on pitkätkin jonot...no, luulo ei ole tiedon väärtti!!

12.5.2012 19:52

Eihän maanviljelijöillä ja maan omistajilla ole mitään velvoitteita veron maksajina
ottaa rasitteikseen,jotain kiintiö pakolaisia,
kotouttaa pitäisi kotimaahansa toteuttamaan oman maansa politiikkaa kotimaahansa
suomi on tarkoitettu veteraaniemme jälkeläisten jälkeläisille,
sama ongelma kuin venäjällä pakolaiset koittavat saada tahtomaansa suuntaan päätökset,vaikka esiintymällä samana ja puhuttaen päätökset joilla saisivat jäädä juurtumaan,maanviljelijöillä entisestään juureksia sekä kaalin imijöitä kirkossa

12.5.2012 19:53

boko hara kiintiöitäkö kuvittelette yöt vahtivanne on ministerien huoli

12.5.2012 19:55

kaalit osaatte jo kasvattaa tuusulan alueella,ilman pakolais kiintiöitä
ministeri ei uskalla itse kommentoida niin pitää kertoa joka uskaltaa

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.