Jälkisammutus jatkuu - vaara on ohi

Paikalliset
Kommentoi 12

TUUSULA | Tuusulan Riihikalliossa Majavantiellä syttyi varhain maanantaiaamuna raju tulipalo. Palo levitti ympäristöön myrkyllisiä kaasuja, sillä kiinteistössä säilytettiin muun muassa ammoniakkia ja kylmäainekaasuja. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos antoikin pikaisesti hätätiedotteen, jossa kehotettiin lähiseudun asukkaita pysymään sisällä ja pitämään ovet, ikkunat ja ilmastointilaitteet suljettuina ja jopa poistumaan alueelta mahdollisuuksien mukaan kokonaan.

Tulipalo saatiin aamupäivän aikaana rajattua ja jälkisammutus on käynnissä. Välitön vaara alueella on peruuntunut.    Silminnäkijöiden mukaan palavasta talosta kuului useiden räjähdysten sarja.  Kiinteistö vaurioitui palossa pahasti.   Palopaikan lähellä sijaitseva Aarteiden talo ja Kievarin alueen päiväkoti evakuoitiin Metsäpirtille. Myös Hyrylän urheilukeskus tyhjennettiin ihmisistä. Alueen asukkaita tiedotettiin tilanteesta kaiutinautolla.   Keravalla siirrettiin varotoimenpiteenä kaikissa kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa lapset sisätiloihin. Määräys    Muun muassa Tuusulan Itäväylän liikenne katkaistiin tulipalon takia aamuruuhkan aikaan, ja Keravan suunnalta Tuusulanväylälle ajaneet autoilijat ohjattiin ajamaan Hyrylän kautta.   Verkossa levisi aamun aikana virheellinen tieto, että kyseessä olisi ollut Kodin Terran kemikaalivarasto. HOK-Elanto kumosi virheellisen tiedon nettisivuillaan. Kodin Terraankin tulipalo vaikutti siten, että myymälä, kuten monet muutkin lähiseudun liikkeet joutuivat pitämään tilat suljettuina.
12 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

28.5.2012 14:13

Viranomaisvalvonta ei ajantasalla. Miten on mahdollista että vaarallisten kemikaalien varasto sijaitsee muutaman sadan metrin päässä ihmisasutuksesta. Eikö tällaisille liiketoiminnoille pitäisi vaatia että sijaitsevat kilometrien päässä asutuksesta. Jos tuuli olisi puhaltanut etelästä, savu olisi levinnyt tuhansien ihmisten koteihin Hyrylän keskustassa. Kuka selvittäisi, onko viranomaiset toimineet valvonnassa riittävästi ennalta vaaroihin varautuen?

28.5.2012 19:22

Miten on mahdollista, ettet tiedä tällaista voivan sattua missä tahansa? Oma jääkaappisikin voi syttyä ja se vasta kohtalokasta on. Valvonnan lisääminen ei ole mikään ratkaisu, sillä valvoa pitäisi kaikkialla, missä ihmisiä on. Nääs erehtyminen on inhimillistä, viimeksi eilen Tampereella sytytettiin kerrostalopalo grillillä.

Eiköhän useimpien nenä ja näköaistikin kerro, että ilmanvaihto ja ikkunat on suljettava. Tupakoitsijan nenä ehkä ei reagoi, mutta se ei liene suuri ongelma.

28.5.2012 16:04

Pikainen viranomaistiedotus? Kesti lähes puolitoistatuntia saada tieto että muutaman sadan metrin päässä palaa myrkyllisiä kemikaaleja. Ainoa onni oli tuulensuunta, johon viranomaistoiminnalla ei ollut osuutta.

28.5.2012 19:24

Ehkäpä tuulen suunta nimenomaan vaikutti siihen, ettei koko kylää lähdetty saattamaan paniikkiin. Sitenhän sinäkin reagoit; olet sekopäisessä vihan vimmassa itsesi ja oman napasi vuoksi, vaikka olit täysin turvassa.

29.5.2012 15:39

Tuulen suunta vaikutti siis siihen ettei nähty aiheelliseksi ilmoittaa mistä oli kyse? Toimivalla tiedottamisella varmistetaan nimenomaan ettei aiheetonta paniikkia synny. Vedä henkeä ja ajattele loppun asti vai älähtikö se mihin kalahti?

28.5.2012 18:30

Tietääkseni rakennuksessa ei ole siajainnut vaarallisten kemikaalien varastoa vaan ihan normaalia varasto/autokorjaamopalveluita. Tekisi varmaan ihan hyvää joidenkin edellämainittujen hengittää vähän mustaa savua niin loppuisi se turha touhotus!

28.5.2012 19:27

Voi teidän kanssa. Touhu on kuin Hong Kongin palossa Vantaalla aikanaan: idiootit levittävät väärää tietoa, lietsovat paniikkia ja järjetöntä vihaa eivätkä kanna vastuuta yhtään mistään, edes oman ikkunan sulkemisesta savun hajua haistaessaan. Sen nyt luulisi onnistuvan useimmilta. Se kuuluu täysivaltaisen kansalaisen perustaitoihin ja opetetaan lapsille jo alakoulussa.

Mitä rakennuksessa tehtiin selviää Eniron hausta laittamalla hakukriteeksi "Majavantie 10". Osoitteessa sijaitsee kaksi hallia, joista toinen on vahingoittumaton ja siellä sijaitsee mm. katsastusasema.

28.5.2012 19:39

Hyvinkäällä paukkuu, Hyrylässä paukkuu, missä seuraavaksi. Emme me pääse eroon onnettomuksista vaikenemalla ja hyssyttelemällä. Ainoa mahdollisuus on tutkia asiat perusteellisesti ja vetää asioista johtopäätökset ja ryhtyä toimiin niin että tulevat vahingot voidaan minimoida mahdollisimman hyvin. Kaikilla on syytä itsetutkiskeluun.

28.5.2012 19:55

No poikaset älkääs nyt panikoiko.. ammoniakkihan on luonnontuote joten kivasti tusahtelee takaisin luontoon. ja freoni syrjäyttää hapen eli tulihan sammuu ihan itsestään. se tuskin ketään haittaa joka meinaa häkää hengitellä!

28.5.2012 20:19

itse liikuin amerin seudulla päivän aikana aina aika ajoin.Siellä oli tosi hyvät viranomais valvonnat ja tiedotus oli hyvää.Kiitos tuusulan viranomaiset.

28.5.2012 20:28

Jotenkin vain tuntuu että ihmiset jotka näistä hysteerisinä kirjottelee ja haukkuu viranomaisten huonoa/hidasta toimintaa ja turvallisuuden laiminlyöntiä niin ei välttämättä osaa edes paskalla käydä jos ei kukaan ole viressä näyttämässä miten se perse pyyhitään.. järkeä saa käyttää ja ikkunan kiinni laittaa ihan omatoimisesti jos haistaa näitä myrkkykaasuja ilmassa ja jos siltä tuntuu. siitä ei tarvitse viranomaisen erikseen ilmoittaa.

28.5.2012 20:55

Huh huu mikä onnettomuus, onneksi myin oman yrityksen pois samasta talosta pois.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.