Keravan keskustaan vähäautoinen vuokratalo

Paikalliset
Kommentoi 5

KERAVA | VVO aikoo rakentaa Keravan keskustaan Eerontien varrelle niin sanotun vähäautoisen vuokratalon, jossa asukkaille on varattu vain muutama autopaikka. Asukkaiden valinnassa VVO suosii hakijoita, joilla ei ole autoa.

Talo valmistunee ensi vuoden lopulla. Alun perin tontille suunniteltiin senioritaloa, mutta suunnitelmat muuttuivat VVO:n ja Keravan kaupungin välisissä neuvotteluissa.

Lue lisää tiistain Keski-Uusimaasta.

5 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Oskari Lehto kuva
Oskari Lehto

Kommentit

29.5.2012 15:57

Tämä vähäautoisuus on hauska termi. Rakennuttajan kustannukset vähenevät kun ei tarvitse rakentaa autopaikkoja. Vuokrat eivät silti alene=enemmän voittoa. Alueen muut parkkitilat täyttyvät ym. ym. Jos minä omakotirakentajana ilmoitan että en tarvitse autopaikkoja niin hakemukseni hylätään. Vuokralaisilta piutää saada sitoumus autottomuudesta ja VVO:lta näyttöä että etu kustannussäätöistä tulee asukkaille.

29.5.2012 16:26

Nimenomaan - nämä väännöt onnistuvat ainoastaan "yleishyödyllisiltä" valtion takaamalla rahalla pelaavilta firmoilta, joista ammattiyhdistysliikkeiden omistama VVO vaikuttaisi olevan varsinainen voittaja kaavoituksista ja kunnan päätöksissä (tonttikaupat, rakennusluvat jne).

Pari VVO:n dirikkaa on muuten syytteessä Kuluttariitalautakunnan puheenjohtajana lahjonnasta.

ps. lisää valtion rahoittamaa ja kunnallispoliitikkojen siunaamaa vuokratuotantoa - se on halpaa, joku 2600 euroa per neliö, kun kalliimmilla materiaaleilla ja varusteilla rakennetun okt:n jengi pistää pystyy karvan alle 2000 eurolla.

kyllä kannattaa maksaa veroja, kun ne on hyvässä käytössä ja niillä tehdään hyvää vähävaraisille. VVO:ltakin noin kämpät voi saada hiukan yli 20 euroa per neliö sitten vuokrattua. Laminaattia ja valkoista maalia, mjaam!!

29.5.2012 21:48

Toivon tosiaan että kaupungin rakennusvalvonta puuttuu tähän! Yksityinen jos rakentaa niin parkkiruutuja pitää olla enemmän kuin talossa jouluna asukkaita, mutta sitten kun VVO tai jokin muu iso rakennusfirma alkaa rakentamaan niin kaikki käy!
Tästä on yhdenvertaisuus kaukana. Terveisiä vain Keravan päättäjille!

30.5.2012 13:35

Nykyinen talorakennus on kaukana 60-luvun tehokkuudesta. Silloin joka kerrostalon alle, sokkelitasoon rakennettiin autallit. Tontin rakennusoikeus käytettiin hyväksi, eikä tarvittu mitään parkkipaikkoja. Olen ihmetellyt, kuinka nykyinen raklaki sallii kalliin tonttimaan käytön parkkipaikoiksi. Kun autot on talon alla, ei talvella tarvii kalliita lumiauroja joka aamu pihoille. Muutenkin talot rakennettiin tasamaalle, eikä jyrkkiin rinteisiin kuten nyt tehdään. Vanhemmat asukkaat on pulassa mennä rinteitä ylösalas.
Ilman autoa on kohta joka toinen asukas, jos asuminen ja auton käyttö kallistuu nykyrataa.
Asukkat vanhenee ja tämä asia pitäisi VVO:n tapaisten firmojen huomioida paremmin.

7.10.2012 06:51

Jos rakennetaan valtion tuen turvin, niin eikö autottoman talon voisi rakentaa samalla vuokralaisille, jotka eivät tupakoi.

Rakentakaa edes yksi SAVUTON talo Keravalle !

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.