Oikeus hylkäsi sompiolaisten puistovalituksen

Paikalliset
Kommentoi 8

KERAVA | Sompion Tuomaantien asukkaat saivat ikävän viestin Helsingin hallinto-oikeudelta, sillä oikeus hylkäsi heidän lähipuiston rakentamisaikeista tekemänsä valituksen. Asukkaat valittivat, koska Keravan valtuuston enemmistö päätti viime syksynä muuttaa Tuomaantien varrella olevan pikkupuiston kahdeksi pientalotontiksi.

Lue lisää tiistain Keski-Uusimaasta.

8 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

29.5.2012 11:21

On se ikävä, että halpojen aravatalojen lähelle tulee kovan rahan hienoja asuntoja, juuri kun olemme saaneet maksettua viimeinen lainaerän 30 vuoden kituuttamisen jälkeen. Minne saamme viedä puutarhamme jätteet, kun puistomme tuhotaan? Joudummeko kenties maksamaan jätteistämme kaatopaikkamaksun? Minne voisimme valittaa, että saisimme säilyttää oman kaatopaikkamme? Jepuan kunta voisi olla seuraava valitusaste.

29.5.2012 12:27

Pappa puhuu puutaheinää! Tätä menoa KAIKKI puistot/virkitysmetsät/viheralueet katoavat kaupunkialueilta. Kuntalaisten ja erityisesti naapurien toiveet jyrätään Keravalla ja Järvenpäässä surutta. Kunnan virkamiehet eivät puolusta kuntalaisiaan vaan käyvät ennemmin heitä vastaan oikeutta. Tämä on törkeää vallan väärinkäyttöä ja nämä virkamiehet pitää saada poliitikkojen toimesta ojennukseen tai panna viralta.

29.5.2012 12:46

Huomauttaisin vain, että puisto muutettiin tonteiksi nimenomaan kuntalaisten valitsemien poliitikkojen toimesta. Kuten uutisesta voit lukea niin valtuuston tekemästä päätöksestä oli kyse ja valtuusto on se elin mihin olet itsekin poliitikkoja äänestänyt

29.5.2012 12:56

Kohta on taas kunnallisvaalit ja ei ole pakko äänestä kokoomusta?

29.5.2012 13:42

Hamsteri itse puhuu puuta heinää, että tällä menolla puistot katoavat kaupunkialueilta. Kuntauudistuksen myötä ne lisääntyvät ja laajenevat. Jos Järvenpää, Kerava, Tuusula ja Nurmijärvi yhdistetään yhdeksi kaupungiksi, niin eiköhän puistoa riitä vähäksi aikaa.

Pappa sen sijaan muistaa aivan oikein kun eräät valittivat kuinka kaupunki menetteli väärin myydessään metsikköä omakotitonteiksi koska sillä heidän ikiaikaista nautintaoikeutta loukataan viemällä heiltä lumen, lehtien ym. tavaroiden säilytyspaikan ( = kaatopaikan ) kaupungin maalta. Sama valitus varmaan syntyisi jos Lemmenlaakson alue aidattaisiin korkealla aidalla. Kuinka silloin esimerkiksi seniori-ikään tullut mustanauton kuljettaja jaksaisi aidan yli tavaroitaan suojeltavaksi siirtää.

29.5.2012 14:46

Virkamiehet saavat näitä kieroja ideoita päähänsä ja kuntapoliitikot horrosunessaan painavat sitä nappia, jota päsmäripoliitikot käskevät painaa. Lähestyvissä vaaleissa nämä vanhat päsmärit olisi jo aika siirtää sivuun ja sen jälkeen laittaa virkamieskunta ojennukseen. Kaupunkien pientaloalueilla ei Pähkäilijän pähkäilyjen perusteella pitäisi olla yhtään viheraluetta, koska joku saattaa kipata sinne haravointituotoksensa. Aivan imbesiiliä ajattelua.

29.5.2012 20:10

En ole kieltämässä viheralueita, päin vastoin. En usko kaupungeista viheralueiden loppuvan. Otetaanpa esimerkiksi Mäntsän kaupunki, siellä viheralueita on riittämiin.

Arvostelen kyllä ihmisiä, jotka omivat omavaltaisesti kaupungin alueita omaan käyttöönsä ja pöyristyvät siitä kun heidät palauttaa maantasalle.

30.5.2012 08:41

Viheralueet kaupunkialueilla vähenevät oleellisesti tällä maapolitiikalla, koska tavoitteeksi on otettu TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Tämä tarkoittaa kaikkien viheralueina toimivien maapalasten kaavoittamista rakentamiseen. Toisena perusteena esitettiin kunnallistekniikan olemassa olo. Kaupunkialueilla kunnallistekniikka on aina lähellä, joten tälläkin perusteella kaikki viheralueet ovat uhanalaisia. Toistaiseksi näitä viherlämpäreitä vielä löytyy, mutta tämä valittu toimintamalli johtaa pian esimerkiksi Aurinkomäen, Koirakallion, Vironmetsän, Ollilanlammen ja uimahallin ympäristön rakentamiseen.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.