Poliisi takavarikoi alaikäisiltä sata litraa alkoholia viikonloppuna

Paikalliset
Kommentoi 6

KESKI-UUSIMAA | Nuoret juhlivat melko rauhallisesti koulujen päätösviikonloppuna. Poliisilla riitti kuitenkin myös puututtavaa viikonlopun aikana Keski-Uudellamaalla. Alkoholin hallussapidosta jäi kiinni 52 nuorta, joista yhdeksän oli alle 15-vuotiaita. Alkoholit takavarikoitiin, ja lisäksi nuorille jaettiin sakkoja ja huomautuksia.

– Joukossa oli huomattavan paljon tyttöjä. Se osoittaa esillä ollutta tyttöjen kasvanutta juomista, kertoo rikoskomisario Jyrki Aho.

Nuoria oli poliisin mukaan liikkeellä suhteellisen vähän.

– Joko nuoret olivat tietoisia tehovalvonnasta ja osasivat varoa tai jopa pidättäytyä alkoholista. Osa juhli sisätiloissa sateisen ilman vuoksi, Aho sanoo.

Poliisi hävitti alkoholia silti melkoisen määrän, yhteensä noin sata litraa Keski-Uudenmaan alueelta, Hyvinkää ja Mäntsälä mukaan lukien. Mietoja alkoholijuomia takavarikoitiin 91 litraa, viiniä litran verran ja väkeviä viinoja noin seitsemän litraa.

Lastensuojeluilmoituksia tehtiin 25 kappaletta.

Lue lisää maanantain Keski-Uusimaasta.

6 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

4.6.2012 11:40

Kiitos Poliiseille! Yksi näistä oli meidän tyttäremme, jonka haimme poliisien huostasta - hakiessa en edes huomannut kiittää poliiseja, oli sen verran säikähtänyt olo itselläkin. Jospa tämä nyt sitten vähän pistää tytärtäkin ajattelemaan - vaikka kotona on tästä puhuttu ja puhuttu, niin eihän se mene perille kuin kantapään kautta.

4.6.2012 14:42

Asiat menevät nuorille perille ihan ilman jankuttamista vanhempien esimerkillä. Jos vanhemmat ovat läsnä, kuuntelevat ja kohtelevat nuoria ihmisiksi ja omalla esimerkillään kannustavat raittiuteen ja asialliseen käytökseen, ei tervitse sen kummempaa tehdä. Meillä on tehty näin, tuloksena kaksi raitista ja fiksua, koulunsa hoitavaa teiniä, joiden älykkyysosamäärä riittää Mensaan.

4.6.2012 17:12

Huoltaja joka ei juo tai polta, onneksi on tuollaisia pyhimyksiä, joiden itseriittoiset itsekehumiset saavat aikaan sen, ettei asioista uskalleta puhua niiden oikeilla nimillä. Toivottavasti saat oikein kirkkaan kruunun seuraavassa elämässäsi. Tsemppiä kaikille normaaleille nuorille ja heidän vanhemmilleen!

5.6.2012 00:31

"Kiitos poliiseille" kirjoitti fikusti. Juuri näin itsekin ajattelisin vastaavassa tilanteessa. Oma tyttäreni siirtyy juuri ysille. Sitten taas "Huoltaja joka ei juo eikä polta" on nimimerkkinsä perusteella ollut pois äidinkielen pilkkusääntöjen tunnilta. Liekö ollut nurkan takana tupakalla? Riittäneekö älli Mensaan?

5.6.2012 13:05

"Huoltaja joka ei juo ja polta" - taidat elää kuplassa. Luultavasti juuri sinun kullanmurusi ovat niitä jotka tekevät selkäsi takan mitä haluavat. Ja sinä et joko näet tai teeskentelet ettet näe. Itse en ole koskaan tupakkaa edes maistanut ja silti lapseni ovat jääneet kiinni sen kokeilemisesta. Ja meillä on säännöt, lapsia rakastetaan ja heidän kanssaan vietetään muutakin kuin laatuaikaa.

En hyväksy enkä salli tupakkaa ja alkoholia, mutta pidän mielessäni, että luultavimmin lapseni tulevat kokeilemaan kumpaakin. Vain idiootti elää kuplassa eikä näe todellisuutta :(

7.6.2012 09:49

Poliisi toimi hienosti.Telkan ohjelmissa näytti siltä,että juomat kaadettiin maahan.Oisko tulevaisuudessa mahdollisuus kerätä ne astioihin ja käytettäväksi vaikka poltto-aineiksi .Saattaa olla,että jouduttaisi puhdistamaan lisä-aineista.Puhdas alkoholi mielestäni voisi toimia.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.