Poliitikot lähtivät pelastamaan Swengin taloa Järvenpäässä

Järvenpää | Kaksikymmentäyksi järvenpääläistä kaupunginvaltuutettua haluaa pelastaa Perhelänkulman eli paremmin Swengin talona tunnetun rakennuksen kaupungin keskustassa.

Pajalan asemakaavaluonnoksessa Swengin talo on ehdotettu purettavaksi sen huonon kunnon takia.

Talon korjaaminen tulee kaupungin kaavoittajan mukaan maksamaan miljoonia euroja. Sen tilalle halutaan rakentaa asuin-liikekerrostalo.

Valtuutetut tekivät maanantaina Swengin puolesta valtuustoaloitteen ja edellyttävät, että talon kunnollisen kuntoarvion jälkeen sen korjaamisen kustannukset selvitetään.

Eri puolueita edustavat valtuutetut pitävät tärkeänä, että myös tuleville sukupolville säilytetään alkuperäistä järvenpääläistä rakennuskantaa.

Myllytien ja Pajalantien kulmassa sijaitseva 50-luvulla rakennettu talo toimii nyt muun muassa urheiludivarin, Kehäkarhujen ja ravintola Swengin tilana.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

Kommentit

Kyllä enemmän pitäisi käyttää sitä järjen ääntä. Jos korjaaminen tulee maksamaan miljoonia eli talo lähes puretaan ja rakennetaan uudestaan vanhaksi, niin ei siinä järkeä kyllä käytetä. Sitä rahaa voisi käyttää järkevämminkin.
Halvemmaksi tulisi varmasti tuossakin tapauksessa purkaa vanha talo ja tehdä prikuulleen samanlainen uudestaan.

Mutta onko se talo nyt niin upea ja käytännöllinen, että sitä kukaan järki-ihminen haluaisi säästää? Kyseinen talo ei minussa herätä mitään säilytyshaluja.

remppareiska

Jos vihreät poliitikot maksavat itse rötiskön kunnostamisen, niin siitä vaan. Vihreät näitä rötisköjä kunnostaisivat veronmaksajien piikkkiin. Rötiskön säilyttämistä puoltavien valtuutettujen nimet esiin. Emmeköhän muista ne syksyn vaaleissa.

Pappa

Kumpa Pappa muistaisi kaikkien niiden kuntapäättäjien nimet, jotka tumpeloivat terveystalon ns kilpailutuksen, Kiljavan sairaala-katastrofin, Adultan konkurssin ja rötökset. Eipä taitaisi valtuussa näiden muistamisen jälkeen istua montaakaan entistä valtuutetua.

Reality

Ovatko tässä vastakkain järki-ihmiset ja tunneihmiset? Kuulun kyllä molempiin, mutta silti kantaisin veroeuroni kiinteistön säilyttämisen puolesta. Perinteitä täytyy vaalia ja toimivaa sabloonaa ei saa tuhota. Haluan uskoa siihen, että rakennusalan todelliset ammattilaiset kykenevät keksimään toimivan ratkaisun. Mylly ja ne karmeat keltaiset hökötykset rantapuistosta eivät jäisi murehdituttamaan. Nimiä julkisuuteen vaativalle terveiset, että mihinkäs se oma nimi jäi kirjoituksesta? Kas näin se toimii kun pokka pitää eikä edes ahista.

Pirjo Yökangas

Ihan sama kunhan legendaariselle ravintola Swengille löytyy hyvä ja vastaava paikka

nuppulinnan mies

Kuinka monta asiakasta Svengillä on? Epäilen, että muutama kymmenen tyhjätaskua juoppoa vaatii veronmaksajilta uhrauksia ravintolansa ylläpitoon. Oletteko valmiita maksamaan ko rakennuksen korjauksen? Näitä juottoloita on Järvenpäässä riittävästi, yhden katoaminen ei haittaa.

Pappa

2.500.000 : 39000 = Eihän se tee kuin vähän yli 60€ per nassu, siitä kun sitten laskee vielä pois kaikki ne ketkä eivät maksa veroja, niin ihan sievoinen summahan siitä taas tulee maksettavaksi.

Kunnostus tietenkin kilpailutetaan ja halvin (yleensä myös laaduttomin) tarjous tietenkin voittaa. Rahat valuvat jälleen kerran jonkun ison puljun taskussa ulos kaupungista, kunnostetun kiinteistön vuokria nostetaan kuitenkin (sillä onhan sen juuri kunnostettu) joka johtaa taas siihen että baarissa pyydetään yhä korkeampia hintoja juomista, harrastusmaksut nousevat salilla ja divari nostaa omia hintojaan (jotka ovat muutenkin jo ihan naurettavan korkeat käytetyistä välineistä).

Ei tää nyt ihan Win-Win tilanteelta vaikuta...

Jeppe12323

Kannattaa ottaa myös huomioon, että Kehäkarhut lähtee joka tapauksessa pois, tuosta vanhasta röttelöstä, kunhan uusi monitoimijäähalli valmistuu. Ei ne turhaa ole osakkaina uudessa hallissa, joten ne tilat tyhjenee kuitenkin.
Eikä Svengikään enään kahta joulua ole pystyssä, sen verran on talous kuralla.

Boxari

Korjaaminen tulee maksamaan miljoonia? Aika paksua puhetta kaavoittajalta. Jos uuden 3 kerroksisen 700 kerrosneliöisen talon rakentaminen maksaa ~3 000 000 niin miten vanhan talon kunnostaminen voi maksaa saman? Ja jos tontti myytäisiin niin mitä kaupunki siitä saisi, 300-500k? Eipä sillä vielä kuuhun matkata. Päättäjien paras kaveri grynderi ne rahat siitä ottaa. Talon rakentaa puolalaiset ja virolaiset ja kaupungin kassaan kolahtaa parit virkistyspäivät päättäjille.

porukka ei vaan tajua

Tässä asiassa mennään perse edellä puuhun. Vihreät edellä ja muut perässä
Kaupunginjohtajamme uhrasi rutkasti rahaa mielipiteiden muokkammiseen
jotta valtuutetut päättäisivät säilkyttää myllyn siilot ja myllyrakennuksen.
Kaupunginjohtajamme onnistui valtuusto päätti säilyttää myllyn ja siilot.
Urakoitsija ei suostunut korjaamaan liian huonokuntoisia rakennuksia
Tässä asiassa tulattiin rahaa enenmän kuin johtajamme irtisanominen olisi maksanut. Ensin pitäisi suorittaa kuntotutkumus sekä tehdä elinkaarilaskelmat elinkaariodottaman mukaisesti, sitten keskustelu ja päätöksenteko.

thomas

Tehdään ensin tutkimus, maksaa.....euroja, sitten suunnitelma....maksaa euroja......sitten jyrän alle koko tönö......sekin maksaa euroja....konsultit tienaa;)

Näin se menee

tontti varmasti kerrosrakennus neliö oikeuksineen kaupungille tuottaa
aivan muuta kuin satoi tonnei.? sen verran varmast käärivät jo.,hmm

median seuraaja

Olen ymmärtänyt, että nyt vasta tutkitaan mitä oikeasti kaikki tulisi maksamaan ja sitä valtuutetut halusivatkin, ei äkkiseltään tekaistuja arvioita, jotka heittävät. Jotain perinnettä kannattaa säilyttääkin jos se vaan on järkevää ja siksi asiaa tutkitaan tarkemmin. Mielummin perinnettä kuin Aallopin tapainen toinen fiasko vierelle. Valtuutetuille esiteltiin aivan toisen näköistä Aalloppia kuin se joka siellä seisoo. Ruma!

tutkitaan ennekuin hutkitaan

Jos kaupungin tilaamat tai tekemät tutkimukset ja selvitykset osoittautuvat luotettavuustasoltaan samanlaisiksi, kun ne oli myllyssä ja siiloissa niin veronmaksajien piikki on jo nyt avattu.
Nykyinen omistaja tehköön rakennuksensa osalta ratkaisun joka tyydyttää sen asiakkaita ,ratkaisun joka tukee myös hänen liiketaloudellisia pyrkimyksiä.
Veronmaksajien tuki on tarpeeton.

thomas