Poliitikot lähtivät pelastamaan Swengin taloa Järvenpäässä

Paikalliset
Kommentoi 19

Järvenpää | Kaksikymmentäyksi järvenpääläistä kaupunginvaltuutettua haluaa pelastaa Perhelänkulman eli paremmin Swengin talona tunnetun rakennuksen kaupungin keskustassa.

Pajalan asemakaavaluonnoksessa Swengin talo on ehdotettu purettavaksi sen huonon kunnon takia.

Talon korjaaminen tulee kaupungin kaavoittajan mukaan maksamaan miljoonia euroja. Sen tilalle halutaan rakentaa asuin-liikekerrostalo.

Valtuutetut tekivät maanantaina Swengin puolesta valtuustoaloitteen ja edellyttävät, että talon kunnollisen kuntoarvion jälkeen sen korjaamisen kustannukset selvitetään.

Eri puolueita edustavat valtuutetut pitävät tärkeänä, että myös tuleville sukupolville säilytetään alkuperäistä järvenpääläistä rakennuskantaa.

Myllytien ja Pajalantien kulmassa sijaitseva 50-luvulla rakennettu talo toimii nyt muun muassa urheiludivarin, Kehäkarhujen ja ravintola Swengin tilana.

Lue lisää keskiviikon Keski-Uusimaasta.

19 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Helena Holmroos kuva
Helena Holmroos

Kommentit

13.6.2012 08:34

Maantasalle vain ja uutta tilalle!

13.6.2012 09:11

Kyllä enemmän pitäisi käyttää sitä järjen ääntä. Jos korjaaminen tulee maksamaan miljoonia eli talo lähes puretaan ja rakennetaan uudestaan vanhaksi, niin ei siinä järkeä kyllä käytetä. Sitä rahaa voisi käyttää järkevämminkin.
Halvemmaksi tulisi varmasti tuossakin tapauksessa purkaa vanha talo ja tehdä prikuulleen samanlainen uudestaan.

Mutta onko se talo nyt niin upea ja käytännöllinen, että sitä kukaan järki-ihminen haluaisi säästää? Kyseinen talo ei minussa herätä mitään säilytyshaluja.

13.6.2012 09:23

Jos vihreät poliitikot maksavat itse rötiskön kunnostamisen, niin siitä vaan. Vihreät näitä rötisköjä kunnostaisivat veronmaksajien piikkkiin. Rötiskön säilyttämistä puoltavien valtuutettujen nimet esiin. Emmeköhän muista ne syksyn vaaleissa.

13.6.2012 11:19

Kumpa Pappa muistaisi kaikkien niiden kuntapäättäjien nimet, jotka tumpeloivat terveystalon ns kilpailutuksen, Kiljavan sairaala-katastrofin, Adultan konkurssin ja rötökset. Eipä taitaisi valtuussa näiden muistamisen jälkeen istua montaakaan entistä valtuutetua.

13.6.2012 16:09

Hölmöjen nimet esiin. Ovatko portsaritasoa?

13.6.2012 09:58

Ovatko tässä vastakkain järki-ihmiset ja tunneihmiset? Kuulun kyllä molempiin, mutta silti kantaisin veroeuroni kiinteistön säilyttämisen puolesta. Perinteitä täytyy vaalia ja toimivaa sabloonaa ei saa tuhota. Haluan uskoa siihen, että rakennusalan todelliset ammattilaiset kykenevät keksimään toimivan ratkaisun. Mylly ja ne karmeat keltaiset hökötykset rantapuistosta eivät jäisi murehdituttamaan. Nimiä julkisuuteen vaativalle terveiset, että mihinkäs se oma nimi jäi kirjoituksesta? Kas näin se toimii kun pokka pitää eikä edes ahista.

13.6.2012 15:17

Ihan sama kunhan legendaariselle ravintola Swengille löytyy hyvä ja vastaava paikka

13.6.2012 16:13

Kuinka monta asiakasta Svengillä on? Epäilen, että muutama kymmenen tyhjätaskua juoppoa vaatii veronmaksajilta uhrauksia ravintolansa ylläpitoon. Oletteko valmiita maksamaan ko rakennuksen korjauksen? Näitä juottoloita on Järvenpäässä riittävästi, yhden katoaminen ei haittaa.

13.6.2012 17:09

2.500.000 : 39000 = Eihän se tee kuin vähän yli 60€ per nassu, siitä kun sitten laskee vielä pois kaikki ne ketkä eivät maksa veroja, niin ihan sievoinen summahan siitä taas tulee maksettavaksi.

Kunnostus tietenkin kilpailutetaan ja halvin (yleensä myös laaduttomin) tarjous tietenkin voittaa. Rahat valuvat jälleen kerran jonkun ison puljun taskussa ulos kaupungista, kunnostetun kiinteistön vuokria nostetaan kuitenkin (sillä onhan sen juuri kunnostettu) joka johtaa taas siihen että baarissa pyydetään yhä korkeampia hintoja juomista, harrastusmaksut nousevat salilla ja divari nostaa omia hintojaan (jotka ovat muutenkin jo ihan naurettavan korkeat käytetyistä välineistä).

Ei tää nyt ihan Win-Win tilanteelta vaikuta...

13.6.2012 18:44

Kannattaa ottaa myös huomioon, että Kehäkarhut lähtee joka tapauksessa pois, tuosta vanhasta röttelöstä, kunhan uusi monitoimijäähalli valmistuu. Ei ne turhaa ole osakkaina uudessa hallissa, joten ne tilat tyhjenee kuitenkin.
Eikä Svengikään enään kahta joulua ole pystyssä, sen verran on talous kuralla.

13.6.2012 22:04

Miten ravintola swengi on legendaarinen?
Uutta tönöä tilalle

13.6.2012 22:22

Miksei Svengin omistaja osta taloa ja suojele sitä itse? Miksi veronmaksajien täytyisi?

14.6.2012 12:01

Korjaaminen tulee maksamaan miljoonia? Aika paksua puhetta kaavoittajalta. Jos uuden 3 kerroksisen 700 kerrosneliöisen talon rakentaminen maksaa ~3 000 000 niin miten vanhan talon kunnostaminen voi maksaa saman? Ja jos tontti myytäisiin niin mitä kaupunki siitä saisi, 300-500k? Eipä sillä vielä kuuhun matkata. Päättäjien paras kaveri grynderi ne rahat siitä ottaa. Talon rakentaa puolalaiset ja virolaiset ja kaupungin kassaan kolahtaa parit virkistyspäivät päättäjille.

14.6.2012 14:39

Tässä asiassa mennään perse edellä puuhun. Vihreät edellä ja muut perässä
Kaupunginjohtajamme uhrasi rutkasti rahaa mielipiteiden muokkammiseen
jotta valtuutetut päättäisivät säilkyttää myllyn siilot ja myllyrakennuksen.
Kaupunginjohtajamme onnistui valtuusto päätti säilyttää myllyn ja siilot.
Urakoitsija ei suostunut korjaamaan liian huonokuntoisia rakennuksia
Tässä asiassa tulattiin rahaa enenmän kuin johtajamme irtisanominen olisi maksanut. Ensin pitäisi suorittaa kuntotutkumus sekä tehdä elinkaarilaskelmat elinkaariodottaman mukaisesti, sitten keskustelu ja päätöksenteko.

14.6.2012 23:10

Tehdään ensin tutkimus, maksaa.....euroja, sitten suunnitelma....maksaa euroja......sitten jyrän alle koko tönö......sekin maksaa euroja....konsultit tienaa;)

15.6.2012 08:05

tontti varmasti kerrosrakennus neliö oikeuksineen kaupungille tuottaa
aivan muuta kuin satoi tonnei.? sen verran varmast käärivät jo.,hmm

15.6.2012 14:39

Ei sikaa säkissä pidä ostaa, tosi kaupungissamme se on ollut tapa.
veronmaksajien ja asukkaiden laskuun tehdään nykyisin kaikenlaista.

15.6.2012 17:56

Olen ymmärtänyt, että nyt vasta tutkitaan mitä oikeasti kaikki tulisi maksamaan ja sitä valtuutetut halusivatkin, ei äkkiseltään tekaistuja arvioita, jotka heittävät. Jotain perinnettä kannattaa säilyttääkin jos se vaan on järkevää ja siksi asiaa tutkitaan tarkemmin. Mielummin perinnettä kuin Aallopin tapainen toinen fiasko vierelle. Valtuutetuille esiteltiin aivan toisen näköistä Aalloppia kuin se joka siellä seisoo. Ruma!

16.6.2012 10:05

Jos kaupungin tilaamat tai tekemät tutkimukset ja selvitykset osoittautuvat luotettavuustasoltaan samanlaisiksi, kun ne oli myllyssä ja siiloissa niin veronmaksajien piikki on jo nyt avattu.
Nykyinen omistaja tehköön rakennuksensa osalta ratkaisun joka tyydyttää sen asiakkaita ,ratkaisun joka tukee myös hänen liiketaloudellisia pyrkimyksiä.
Veronmaksajien tuki on tarpeeton.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.