Keravalaismies tuomittiin Facebook- uhkauksesta pakkotyöhön

KERAVA | Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi keravalaismiehen yhdyskuntapalveluun ja vahingonkorvauksiin, koska tämä uhkasi Facebook-keskustelussa tappaa toisen miehen.

Uhkaaja istui tekohetkellä vankilassa vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä. Hän kirjoitti ryöstämälleen miehelle, että hän tulee vankilasta vapauduttuaan käymään tämän luona eikä miehelle tulisi enää sen jälkeen seuraavaa kuulustelukertaa. Lisäksi tuomittu haukkui miestä vasikaksi.

Uhkauksen kohteeksi joutunut mies käytti oikeudessa todisteena hänen ja syytetyn välistä Facebook-keskustelua.

Facebook on internetissä toimiva palvelu, jolla voi pitää yhteyttä toisiin ihmisiin.

Käräjäoikeus katsoi, että sopiva rangaistus olisi kolme kuukautta ehdotonta vankeutta, mutta rangaistus muutettiin 90 tunnin yhdyskuntapalveluksi. Lisäksi oikeus määräsi syytetyn maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut ja 600 euroa vahingonkorvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Rangaistuksen kovuus perustuu uhkauksen vakavuuteen, tuomitun aiempiin rikoksiin ja siihen, että uhkaus kohdistui oikeudenkäynnissä kuultuun henkilöön.

Tuomittu voi vielä hakea käräjäoikeuden tuomioon muutosta hovioikeudelta.

Lue lisää perjantain Keski-Uusimaasta.

Kommentit

Kyllä tämä rangaistus olisi pitänyt pitää vähintäin tuomittuna rangaistuksena, että pysyy linnassa 3 kk entisten tuomioiden päälle.

Tämän tyyppiset uhkailut pitäisi ottaa todesta siten, että arvoidaan onko henkilö vaaraton toisille ennen kuin vapaalle lasketaan.

Silloin kun taustalla on vankeusrangaistuksia, silloin ei pitäisi enää ehdollista antaa vaan tuomita ehdottomiksi.

Saattaisi olla, että tällöin vankipaikkoja tarvittaisiin nykyistä enemmän, mutta voisi niiden laatutasoa vastaavasti laskea.

Viljo