Nuorisotyöttömyys ei hellitä ilman kunnon kouluremonttia

Elokuussa menen testeihin, joissa selviää pääsenkö hierojakoulutukseen, Kalle Tervakangas kertoo.

Sonja Huttunen

Keski-Uusimaa |Hallituksen tavoite on tarjota jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka ensi vuoden alusta.

Yhteiskuntatakuun pelastavaan voimaan uskoo työministeri, kansanedustaja ja työvoimatoimiston johtaja. Siihen ei usko pitkään nuoria aktiivisuuteen patistanut lukion lehtori Sami Tamminen.

– Nuorisotakuulla tai yrittäjille nuoren työllistämisestä maksetulla tuella ei saada nuoria töihin. Tarvitaan ensi kädessä perus-ja lukio-opetuksen perusteellinen remontti. Peruskoulu varsinkin on jäänyt junasta.

Te-keskuksen aluejohtaja Pertti Keskianttila sen sijaan uskoo yhteiskuntatakuuseen. Alueella on nyt noin 600 alle 25-vuotiasta ilman töitä. Kunnat ovat kuitenkin ottaneet asian omakseen.

– Kesätöitäkin on vielä tarjolla noin 200:lle. Ei kun purkka pois suusta ja työnantajan puheille, Keskianttila kehottaa.

Lue lisää sunnuntain Keski-Uusimaasta.

Written by:

Helena Holmroos

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Hyvä on että työtä on tarjolla, tekijät puuttuu kaikilla ei ole haluakaan tehdä työtä kun rahaa saa muutenkin!Että niin se vain on nykyisin!

Persut! (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun