Tennistähti Jarkko Nieminen aloittaa tiistaina salibandyliigan – "On tätä odotettukin"

Entinen tennispelaaja Jarkko Nieminen aikoo pelata tällä kaudella Salibandyliigaa Classicin joukkueessa. Nieminen kertoi uudesta urheilu-urastaan jo huhtikuussa, mutta pelikunnossa hän on vasta nyt.

Lehtikuva/Martti Kainulainen

HELSINKI | Jarkko Nieminen on mukana tamperelaisjoukkue Classicin kokoonpanossa Salibandyliigan tiistain kotiottelussa Hämeenlinnan Steelersiä vastaan.

Tieto Niemisen pitkään odotetusta liigadebyytistä tuli maanantaina ja nosti kiinnostusta tulevaan otteluun monella taholla isosti.

– Nyt tuli kutsu kokoonpanoon ja tieto, että olen rosterissa ja puen ensi kertaa liigaotteluun, Jarkko Nieminen itse myhäilee seuran tiedotteessa.

– Ketjut ja muut yksityiskohdat varmaan selviävät myöhemmin, ja ne ovat tietysti täysin valmennuksen päätettäviä asioita kuten kaikki mikä pelaamiseen liittyy.

Liigadebyytin viivästyminen on kiihdyttänyt spekulointia, ja Tampere Areenalle kohdistuvat tiistaina koko lajiväen katseet. Huomion keskipiste ei kuitenkaan itse tunne häiritsevää jännitystä.

– Sanotaanko pikemminkin, että innokkuusjännitystä, ja toki näin pitkään urheilleena osaan suhtautua erilaisiin tilanteisiin. Tunnen joukkueen hyvin, ja tuttujen kavereiden keskellä olo on turvallinen. Olen pyrkinyt olemaan joka viikko Tampereella, vaikken olekaan pystynyt alun jälkeen kunnolla harjoittelemaan.

Kesän hyvien salibandyn harjoitusviikkojen ja SPV-harjoituspelin jälkeen taivas tummeni: Jarkko Nieminen oli syksyn jalkavaivojen vuoksi juoksukiellossa. Niiden joulukuussa hiukan höllättyä jopa lajiharjoittelu onnistui. Sitten ilmeni kuitenkin uusi vaiva, kun kivut tuntuivat molemmissa jaloissa.

Mistään pikkuvaivasta ei ole ollut kyse: Niemisen molemmissa kantaluissa on havaittu ankara tulehdus ja rasitusmurtuman esiasteet, ja magneettikuvauksia on takana jo viisi kierrosta.

Rasitus ärsyttää vaivaa yhä uudestaan, ja monena harjoituksen jälkeisenä päivänä Nieminen onkin joutunut liikkumaan konttaamalla kipujen estettyä kävelyn.

– Vaivat eivät ole peräisin salibandysta vaan merkkejä niistä näin jälkikäteen ajatellen ollut oli jo pitkän ajan kuluessa. Niiden pahenemisen ajoitus on vain ironinen osuttuaan juuri salibandyn aloittamisen kohdalle. Jossain vaiheessa on sitten edessä pitempi huili, ja nyt osaan kyllä arvostaa kaikkia tennisuran aikaisia terveitä päiviäni.

Oli valmentajien Niemiselle varaama rooli tiistaina mikä tahansa, yksi asia on varma. Jarkko Nieminen on Classicissa pelatakseen salibandya.

– Toistuva kysymys ”ootko tosissasi” on matkan varrella huvittanut. En kyllä ainakaan itse keksi mitään syytä, miksi olisin lähtenyt uuteen lajiin vain maskotiksi.

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä