Näille tunneille ei vanhoja tyyppejä huolita – Nuorten opisto goes Tanssiopisto

Keravan Nuorten opisto tekee yhteistyötä Keravan tanssiopiston kanssa keväällä, jolloin voi kokeilla ilmaiseksi erilaisia tansseja.

KERAVA | Keravan opisto tarjoaa nuorille kiinnostavaa tekemistä erilaisten kurssien lisäksi tapahtumina, työpajoina ja teemailtoina eri puolilla Keravaa. Nuorten opiston toiminnan yläikärajaksi on raamitettu 29 vuotta.

– Nuorten opisto tekee keväällä yhteistyötä Keravan tanssiopiston kanssa. Niinpä voi kokeilla ilmaiseksi erilaisia tanssimuotoja, koulutussuunnittelija Sanna Laine kertoo.

–  Tunneille pääsee ilmaiseksi mukaan, kunhan vain ilmoittaa olevansa Nuorten opistosta ja osuu tuntikuvauksen ikähaarukkaan, Laine lisää.

Ilmaiseksi voi osallistua esimerkiksi avoimen tason Street -kurssille joka on suunnattu 12–15-vuotiaille. Opettajana on Tuan Doan ja kurssi pidetään Lukion tanssisalissa torstaisin 23.3., 30.3. ja 6.4. kello 17.15–18.15. Monipuolisella katutanssitunnilla kokeillaan hiphopin lisäksi breikkaamista ja poppingin tekniikoita ja rytmejä. Tunneilla tehdään improvisaatioharjoituksia ja myös koreografioita. Aikaisempaa katutanssikokemusta ei tarvita.

Show, alkeet, on 8–11 -vuotiaille, opettajana on Viivi Virtanen. Kurssi pidetään lukion tanssisalissa keskiviikkoisin 29.3. ja 5.4. kello 16–17. Vauhdikkaalla showtanssitunnilla treenataan hittimusiikin tahtiin.

Tunti yhdistää jazztanssin, baletin, nykytanssin ja katutanssin tekniikoita ja kehittää tanssitaitojen ohella monipuolisesti kehonhallintaa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja musikaalisuutta. Tunteihin kuuluu rytmiikkaa, eläytymistä ja oman esiintyjyyden löytämistä.

Freestyle, 11–14-vuotiaille, opettajana on Sami Elovaara tiistaisin 18.4., 25.4. ja 2.5. kello 19.30–20.30 lukion tanssisalissa. Tunnilla tanssitaan paljon ja kehitetään omaa tyyliä ja ilmaisua. Mukana on niin rinki- kuin battleharjoituksiakin. Tunti sopii tanssijoille, jotka hallitsevat jonkin katutanssityylin perusteet.

Showjazzin alkeet 12–14-vuotiaille opettajana on Salla-Maaria Mustonen. Kurssi pidetään Akvaario tanssisalissa, Seunalantie 14, sisäänkäynti talon takaa, torstaisin 20.4., 27.4. ja 4.5. kello 16–17.

Tunneilla tanssitaan monipuolisia koreografioita, joissa painotetaan esiintymistä ja omaa ilmaisua. Samalla jazztanssin perustekniikat, kuten rullaukset, piruetit ja jalanheitot ja -nostot tulevat tutuiksi. Tunteihin kuuluu myös kehonhuoltoharjoituksia ja venyttelyä.

Written by:

Ota yhteyttä