Pertti Kurikan hengessä eteenpäin – Open Mic antoi kaikille mahdollisuuden laulaa

Viivi on yksi levy-yhtiö BMR:n nousevista tähdistä. Hän on kiinnostunut levyttämään myös jatkossa.

BMR

Koko joukko lahjakkaita kehitysvammaisia ja mielenterveyskuntoutujia osoitti eilisiltana todellista talenttia Helsingissä.

Levy-yhtiö Mental Beauty Recordsin järjestämä ensimmäinen Open Mic -ilta keräsi Malmille kolmisenkymmentä laulamista ja esiintymistä rakastavaa artistia.

Lopulta kolmituntiseksi paisuneen Open Mic -illan aikana kuultiin parrasvaloissa useita MBR:n artisteja ja demojen lähettäjiä sekä muista järjestöistä saapuneita artisteja. 

Usean artistin esitys miellytti korvaa."

– Jokaisella halukkaalla oli mahdollisuus esittää ainakin kaksi kappaletta, joista toinen oli omaa tuotantoa ja toinen taas cover-biisi. Ja jos aikaa jäi, enemmänkin saattoi esittää, kertoo promootiopäällikkö Julia Sjöblom Mental Beauty Recordsista.

Tilaisuus oli samalla myös kykyjenetsintätilaisuus. Sjöblomin korvaa miellytti useankin artistin esitys, jotka saattavat ajan mittaan hioutua levytyskuntoon saakka.

Voittoa tavoittelematon levy-yhtiö MBR on tähän saakka julkaissut yhden äänitteen, mutta vielä tänä vuonna luvassa on ainakin kolme uutta levyä.

Voimme julkaista vaikkapa vinyylilevyjä."

– Kuuntelemme hyvin mielellämme artistiemme toiveita. Jos he haluavat, että musiikki julkaistaan esimerkiksi striimattuna, silloin teemme niin. Toisaalta meidän kauttamme on mahdollisuus julkaista myös cd-levyjä tai vaikkapa vinyyleitä, Sjöblom kertoo.

Open Mic -illan aikana otettiin myös kantaa vammaispalveluiden kilpailuttamista vastaan videoblogilla Pertti Kurikan hengessä. Jokainen vieras halusi olla mukana näin tärkeän asian esiin tuomiseksi.

Mental Beauty Records on inhimillinen levymerkki, joka tuottaa ja julkaisee mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten musiikkia. MBR tekee artistilähtöistä työtä inhimillisellä otteella ja julkaisee materiaalia genrestä riippumatta.

– Artistimme saa julkisuuteen juuri sellaista musiikkia kuin sydämessään tuntee oikeaksi. Me sitten tuemme heitä matkan varrella, Sjöblom kertoo.

Taiteilijanimeä ARTo käyttävällä Artolla on kova kiinnostus esiintymiseen ja musiikin julkaisemiseen. (Kuva: BMR)

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä