Kuka on Suomen paras kitaristi?

Dome.fi -sivustolla etsitään Suomen parasta kitaristia.

Kisan innoittajana on Time Magazine, jonka musiikkitoimitus listasi hiljattain kaikkien aikojen parhaat kitaristit.

Domen äänestyksessä ovat mukana muun muassa Wigwamista tuttu Jukka Tolonen, Dave Lindholm, tuottajanakin kunnostautunut Riku Mattila, pitkän linjan rokkikukko Andy Mc Coy sekä Tampereen miehet Heikki Silvennoinen ja Costello Hautamäki.

Uuden sukupolven muusikoista mukana ovat muun muassa UMO Jazz Orchestrasta, Iiro Rantala New Triosta ja GG Caravanista tuttu Marzi Nyman sekä Children of Bodomin Alexi Laiho.

Tällä hetkellä äänestyksen kärjessä ovat Costello Hautamäki, Alexi Laiho ja Albert Järvinen. Domen äänestyksen löydät tästä.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

oh-hoh; onpas puutteellinen lista: Esa Kuloniemi on aivan maailmanluokkaa monipuolisuudessaan, Pohjanmaan tai taitaa olla Kurikan puolesta Dr. Helander, sitten tuntematon suuruus Jarmo Hynninen, jazzin puolelta Teemu Viinikainen, ristus tämä lista olisi loppumaton.

Vapaudente (ei varmistettu)

Lista on ihan hyvin koottu, eihän noin luhyeen listaan saa kaikkia mahtumaan. Jos lista olisi pidempi niin uskon että ainakin seuraavat ansaitsisivat olla myös listalla; Raul Björkenheim, Roope Latvala, Ben Granfeld ja tietysti klassiselta puolelta puutuvat kaikki kitaristit kuten Ismo Eskelinen, Timo Korhonen, Otto Tolonen...

minävaaan (ei varmistettu)

ehdotan muusikko John Snellmannia, joka opettaa erittäin innostavasti klassisen- ja sähkökitaran soittoa sekä bändisoittoa. On virtuoosimainen soittaja ja laulaja. Suomen paras mielestäni.

ehdott.paras. (ei varmistettu)

Lisätä pitää Hasse Walli ja velipuolensa nuorena poistunut Kingston Wallin Pete Walli, Pekka Tammilehtio a.k.a Topi Sorsakoski oli muuten Boys vuosinaan aivan helevetin kova.

Vapaudente (ei varmistettu)

Björnisen lisäksi myös itse tykkään kuunnella seuraavia: Ari Sunell, Jukka Haikonen, jo edellä mainittu Ville Leppänen, Petri Savolainen, Zachary Hietala onhan näitä, vaikeaa sanoa, kuka olisi yli muiden, kaikki hoitavat oman tonttinsa hyvin...

Mago (ei varmistettu)

Itse kyllä ihmettelen eniten Roope Latvalan ja Timo Tolkin pois jättämistä listalta.
Myös Jari Mäenpää on hemmetin kova... En tiiä miks näistä listoista pitää tehä aina niin suppeita. Muutenkin huonosti laaddittu äänestys siten, että äänestämällä vaihtoehtoa: Joku muu (kuka?), et kuitenkaan pääse vastaamaan että kuka ;)
J_a itse mainitsin tuossa muutaman heavykitaristin. Suomesta löytyy myös hemmetin kovia Jazz- ja blueskitaristeja.

Lävistetty Nasa... (ei varmistettu)

Mäenpää tottakai, ihan samaa mieltä, yksi kovimmista. Outoa toimintaa kyllä kuten totesit ja joo, ei pysty äänestämään ketään muuta, itsekin yritin. Ihan ihme homma! Jarmo Hynninen on hyvä blueskitaristi näistä tietämistäni ainakin myös. Kyllähän niitä ko. instrumentin soiton taitajia mukaan mahtuu enemmänkin. Ehkä tarkoitus mieluummin vain kartoittaa nimet. Janne Louhivuori, Jarmo Nikku huippulevytyksiä ekin tehneet näistä studiokepittäjistä...

Mago (ei varmistettu)

Minusta Jarmo Nikku on paras. Hän on todella lahjakas ja monipuolinen. Hänellä on pitkä ja ansiokas ura takanaan ja toivottavasti vielä paljon vuosia edessä.

Megan (ei varmistettu)

Otsikossa kysytään parasta. Voitteko siis miettiä pidempään, terävöittää mielipiteenne ja osaltanne mainita vain yhden nimen ? Näiden kyselyjen juju on siinä että itseltään joutuu puristamaan ulos sen yhden nimen, se paras.

Haloo Helsinki (ei varmistettu)

Kuitenkin itsesi oli myös pakko vastata vastaamatta itse kysymykseen ollenkaan. Oli varmasti hyvin terävöitetty mielipide ;)
Ja mikä juju on Joku muu (kuka?)-vastauksella, jos siihen ei kuitenkaan voi nimeä antaa?

Lävistetty Nasa... (ei varmistettu)

Nyt vasta olen harkinnut riittävästi ja ehdokkaat on seulottu. Kyllä paras kitaristi on Timo Kämäräinen.
Kyselyyn vastattuaan "joku muu", tulee siirtyä keskustelupuolelle ja täsmentää siellä. Olen kyllä samaa mieltä siitä että tuo vastaustoiminto on puutteellinen.... sanoisinko että sitä ei ole harkittu riittävästi ;-)

Haloo Helsinki (ei varmistettu)

Vaikea sanoa kuka on kaikkein paras, kun on eri musatyylejä ja jotkut ovat erityiset juuri tiettyihin. En diggaa rankkaamisesta muutenkaan, yleensä tulee enemmän vastauksia yhteen vastaavanlaiseen kysymykseen kuin yksi ainoa...eikä tunnu innostavalta jättää jotain toista varjoon, jos senkin soitosta erityisesti tykkää kuitenkin... Keskustelua, maamme kepittäjien kartoitusta tämä on mieluummin kuin kysely, näin on... :-)

Mago (ei varmistettu)

Kari Paukola on hyvä myös ja onhan niitä monia suosikkibändejä itsellä, joissa on joku kitaristi. Että mene sitten sanomaan... Jyrki Telilä, Pekka "Devil" Virtanen, Jukka Välimaa, Ile Kallio...

Mago (ei varmistettu)

Raoul Björkenheim on iso puute listalla, Marzi ja monet muut Jazz muusikot ovat saaneet oppia häneltä. Innovaatinen muita kannustava virtuoosi, joka löytää uusia tekniikoita tuottaa ääntä kielistä. Pitkä ura isojen Jazz Tähtien kitaristina (http://www.guitarhelsinki.com/raoul-bj%C3%B6rkenheim.html). Fiilis on Lavalla niin villiä uppoutunutta, että silmälasitkin tippuu päästä.

Björkenheim - A... (ei varmistettu)

Ei täällä ole ketään joka soittaisi kitaraa älykkäästi, kaikki ne sortuvat tilutteluun ,joka pitäisi jo laillakin kieltää. On selvää ,että nopeat tilut ovat lähinnä sormiharjoituksiin verrattavissa olevaa huttua eli p....aa, Albert Järvinen sentään omisti aivot ,joilla pähkäili kuolemattomia sooloja , ei sellaisia enää tulla kuulemaan ikinä , thats The truth , man !

Music Man (ei varmistettu)

Sivut

Osallistu keskusteluun