Joululounasta opiskelijoiden tapaan

Koulumme ravintolassa, Ravintola Operassa oli joululounas 14.-16.12. Valmistelut joululounaalle aloitettiin hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Jaoimme keittiön lämpimään ja kylmään puoleen sekä leipureihin. Lämmin puoli valmisteli laatikoita, kinkkua, lihapullia, nakkeja ja perunoita. Leipurit leipoivat joululimppua, pipareita ja joulutorttuja. Me hoidimme kylmäkön tehtävät eli valmistimme kaikki kylmät ruoat esimerkiksi salaatit.

 

 

 

 

Meillä oli runsaasti erilaisia kalaruokia, oli graavilohta, sinappisilliä, sillikaviaaria, tervasilakoita ja katkarapuja. Graavilohessa työtä vasta olikin! Piti leikata, rullata ja laittaa kauniisti esille sekä koristella. Ja sitähän meni myös kaupaksi asiakkaille!

 

Salaateissa oli vihreätä, rosollia ja sienisalaattia. Rosollin mukana tietenkin myös punajuurismetanavaahtoa. Sienisalaatin tekeminen oli todella helppoa. Valutimme sienet, vatkasimme kerman vaahdoksi, lisäsimme smetanaa, punasipulia ja mausteita. Nam! Hommaa riitti, mutta kaikesta selvittiin!

 

Ruokasali oli koristelu ihanan jouluiseksi, noutopöytä oli rakennettu baaritiskin eteen. Ruokaa pääsi ottamaan kahdelta puolelta. Salissa soi joululaulut ja tuoksui glögi ja pipari. Lähes kaikki pöydät olivat etukäteen varattuja jokaisena päivänä. Iltapäivällä sai tulla ruokailemaan ilman varaustakin. Joululounas maksoi 15€. 

 

Kolmen päivän urakka oli vihdoin ohi. Istuimme yhdessä opettajien kanssa alas nauttimaan jouluruoasta. Ruokailun jälkeen siivosimme keittiön ja pääsimme viikonlopun viettoon! Jäljellä on enää 2 päivää koulua niin pääsemme ansaitulle joululomalle!! Keittiö siivotaan perusteellisesti aina ennen lomalle lähtöä, niin on kiva palata takaisin hommiin loman jälkeen.

 

Hyvää joulua toivottaen

 

Jenni Nieminen ja Anette Krebs 

2. vuoden kokkiopiskelijat 

Kokki voi työskennellä ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ruokaravintoloissa, kahviloissa, pikaruoka- ja henkilöstöravintoloissa sekä julkisen sektorin toimipaikoissa. Myös, catering- ja juhlapalveluyritykset tarjoavat vaihtelevia ja monipuolisia töitä ympäri vuoden.

Ykkösvalinta

Keuda on monialainen koulutuksenjärjestäjä Keski-Uudellamaalla. Koulutusyksiköitä on 11  ja opiskeltavia perustutkintoja on n. 50. Näiden lisäksi Keudassa on Valma- ja oppisopimuskoulutusta. Tässä blogissa kerrotaan opiskelualoistamme opiskelijoidemme silmin.

Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan! 

www.keuda.fi