Linnuille koteja moottorisahalla

Sahaushommia Etelä-Amerikkaa myöten tehnyt kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on viime aikoina keskittynyt muotoilemaan moottorisahalla kelopuista linnunpönttöjä. Suuria 60–70 senttiä korkeita asumuksia syntyy pöllöille ja pienempiä pikkulinnuille.

Hakkaraisen mukaan haavasta pönttöjä on helppo muotoilla, mutta myös lahokoivut käyvät. Lahot koivut on helppo kovertaa, kun ne ovat pehmeitä keskeltä. Kovat reunat pitävät rakennelman koossa. Pöntön Hakkarainen tekee puolessa tunnissa.

Oman pöntön ovat jo saaneet lintukuvaaja Pertti Salolainen (kok.), keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen ja vihreiden Jyrki Kasvi. Auton peräkontissa Hakkaraisella on vielä neljä lintukotoa eduskunnan virastomestareille.

Vuosien varrella Hakkarainen on tehnyt satoja pönttöjä.

Etyjin yleiskokouksen rauhanvälityksen erityisedustajalla Ilkka Kanervalla (kok.) on nyt jännät paikat. Lähiviikot ovat yhtä lentoa. Etyjin pääsihteeriksi Itävallan edustajan jälkeen yrittävä Kanerva kiertää kampanjamatkoilla kovaa vauhtia etenkin Euroopassa. Wienin pysyvässä neuvostossa on jo järjestetty ehdokkaiden kuulemistilaisuus.

Kanervan matkaohjelmassa ovat olleet jo muun muassa Sveitsi, Valko-Venäjä ja Tšekki. Kolme vastaehdokasta tulevat juuri noista kolmesta maasta.

Reissuja kaavaillaan vielä ainakin Lontooseen ja Washingtoniin. Viime viikolla Kanerva pistäytyi Moskovassa. Pääsihteeri valitaan kesäkuussa Wienissä. Työ alkaa heinäkuun alussa.

Sote-uudistuksen vuoksi kansanedustajat joutunevat istumaan Arkadianmäellä jopa heinäkuun seitsemänteen päivään asti."

Sote-uudistuksen kymmenet lakiesitykset työllistävät eduskuntaa niin, että kansanedustajat joutunevat istumaan Arkadianmäellä jopa heinäkuun seitsemänteen päivään asti, kun yleensä lomalaitumille on kirmaistu viimeistään juhannuksena. Juhannuksen alla esitykset saadaan ulos vasta perustuslakivaliokunnasta.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle (kesk.) tämä tietää matalalentoa. Vehviläinen on mukana hallituksen seitsemässä kärkihankkeessa, eikä ehdi tehdä juuri muuta.

Vehviläinen tunnustaa taakan olevan suurempi kuin hänen ollessaan liikenneministerinä. Vehviläinen on ollut valtioneuvoston jäsen kuusi vuotta.

Sote-ministeri Juha Rehula (kesk.) ehti vetää viime viikonvaihteessa vähän henkeä 40 kilometrin Engadinin Skimarathonilla Sveitsissä. Reitti kulki lähes kahden kilometrin korkeudella.

SDP:n todennäköisimpänä presidenttiehdokkaana pidetään nyt Eero Heinäluomaa, jonka rinnalla perheestä on Helsingin kuntavaaleissa ehdolla hänen tyttärensä, yhteiskuntatieteiden maisteri Eveliina Heinäluoma.

Isä ja tytär nauttivat synergiaedusta markkinoimalla ehdokkuuksiaan yhteisellä, mainoksilla tapetoidulla vaaliautolla.

Isä-Eero kuittasi viime kunnallisvaaleissa 5 243 ääntä.

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!