Muokkaa

Ensimmäiset Keski-Uusimaa-rastit suunnistetaan torstaina 6.4. Hyrylässä

Ennakkotietoa viimeisen rastipisteen sijainnista

Terhi Latvala

Tervetuloa avaamaan kuntorastikausi Tuusulan Hyrylässä, osoite Rykmentintie 1, Tuusula. Opastus alkaa tien 145 ja Klaavolantien risteyksestä. Lähdöt tapahtuvat klo 16.30-19 välillä ja maali suljetaan klo 20.30.

Ratamestari Eero Saleva on laatinut yhteensä viisi eri pituista ja vaativuudeltaan erilaista rataa. Lyhin rata on 1,9 km ja se helpohkoine rastipisteineen soveltuu erityisesti lapsille. C-radasta on tarjolla vaihtoehdot C-helppo (3 km) ja C-vaikea (4,1 km). B-rata on pituudeltaan 5,6 km. Tällä kertaa tarjolla on myös pisimmästä radasta vaihtoehto A-helppo (7,1 km), jossa suunnistus voi suurelta osin tukeutua runsaaseen polkuverkostoon. Samanpituinen A-vaikea (7,1 km) tarjoaa sitten haastavampia rastivälejä. Ratojen alku- ja loppupää on nopeakulkuista puistomaista suunnistusta, vaikkakin kartan pienipiirteisyys luo suunnistustehtävälle haastetta. Pisimmät radat suuntaavat polkurikkaaseen maastoon. Sääennuste lupaa lämmintä ajanjaksoa ennen rasteja, joten maasto on pääosin sulana.

Ensikertalaisille opastusta

Uusille kävijöille on tarjolla klo 17-18 kuntorastiopastajia, joiden kanssa voi käydä läpi miten rasteilla toimitaan, valita taito- ja kuntotasoon sopiva rata tai kerrata ennen lähtöä yhdessä vaikkapa karttamerkkejä ja suunnan ottamista. Kuntorasteilla on mahdollisuus suunnistaa ilman aikaa tai vaikkapa kaverin kanssa.

Tapahtumamaksu

Aikuiset 7 euroa, Lapset alle 19 vuotta 3 euroa, Emit-vuokra 2 euroa

 

Uutta kaudella 2017
Paperisista osanottajakorteista luovutaan. Maastoon lähtevät Emit-kortin käyttäjät kirjataan tulospalvelun tietojärjestelmään jo ennen lähtöä. Ilman aikaa suunnistavat kirjataan myös ennen lähtöä. On tärkeää, että kaikki tulevat metsästä pois maalin kautta.

Maksuvälineinä käyvät käteinen, Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit, Edenred-virikeseteli, Tyky-kuntoseteli, Tyky+ ja Työnantajan oma seteli. Mobiili- ja verkkomaksuina maksutosite paperitulosteena tai mobiililaitteen näytöllä: Smartum Liikuntasaldo, Eazybreak ja SporttiPassi (e-passi).

 

Paikalle tulevat myös Suunnistajan Kauppa ja Pekka Sport, joilta voi ostaa suunnistusvarustuksiin täydennystä.

 

Tapahtuman yhteyshenkilö

Terhi Latvala, p. 040 358 9275

Tuusulan Voima-Veikot

 

Keski-Uusimaa-rastit

 

 

 

Keski-Uusimaa-rastit on sanomalehti Keski-Uusimaan ja neljän sen levikkialueella toimivan urheiluseuran järjestämä kuntosuunnistussarja.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kevään, kesän ja alkusyksyn rastipaikoille.

 

Rastien tulokset 2016

 

Järjestävät seurat ovat:

Järvenpään Palo

Keravan Urheilijat

Sibbo Vargarna

Tuusulan Voima-Veikot

 

KLIKKAA tästä rastiohjelma 2017
kokonaisuudessaan (pdf)

Kesän 2015 tulokset

Kesän 2014 tulokset

Kesän 2013 tulokset

Kesän 2012 tulokset

Kesän 2011 tulokset