Muokkaa

Kesä käsillä- kurssit, kiva vaihtoehto koululaisten lomanviettoon

Tuula Rosenlöf-Inkinen

Tuula Rosenlöf-Inkinen Rosenlöf-Inkine

Taito Uusimaa ry

Makramee seinätekstiilejä voit valmistaa lauantaina 1.4.

Taito

Tiina Ritala

Tuula Rosenlöf-Inkinen Rosenlöf-Inkine

Tuula Rosenlöf-Inkinen

Taito Uusimaa ry

Kesälomakauden lähestyessä on jälleen aika miettiä, mitä mukavaa loma-aikana voisikaan tehdä. Levon ja ulkoilun lisäksi monella koululaisella on varmasti aikaa myös opetella uusia kivoja asioita vaikka käsityökeskuksen Kesä käsillä - kurssien parissa. Hyrylän käsityökeskus tarjoaa kursseja koululaisille kankaankudonnasta ja kankaankuvioinnista, punontatöistä ja polymeerimassatöistä. Käsityökeskuksissa on järjestetty kursseja kouluaisalle jo vuosien ajan. Hyrylän käsityökeskuksen kesäkurssit alkoivat jo vuonna 1994. Myös Vantaan, Klaukkalan, Mäntsälän ja Hyvinkään käsityökeskuksissa on kursseja koululaisille. Tänä kesänä uutena aiheena ovat punontatyöt, onhan Makramee tekniikka valittu valtakunnallisesti Taito- liiton vuoden käsityötekniikaksi. Kesä käsillä – kudotaan kangaspuilla ( vko 23) kurssilla valmistamme pieniä sisustus- ja käyttötekstiilejä kangaspuissa kutomalla. Aivan ensimmäisenä kudontatyönä voi toteuttaa maton, pienen liinan, pannunalustan, tyynynpäällisen tai vaikka kassikankaan. Oman persoonallisen ilmeen kudontatyöhön saa esimerkiksi maalaamalla kuvion loimeen kangasväreillä tai painamalla kuvioita kudottuun työhön. Neljän päivän kurssilla ehtii kutoa 2-3 työtä ja viimeistellä ne valmiiksi tuotteiksi. Kurssimaksun lisäksi veloitetaan käytettävät materiaalit. Kesä käsillä – punontaa ja solmeilua ( vko 24) kurssilla opettelemme huopapunontaa ja makramee solmeilua. Valmistamme istuinalustoja kierrätyshuovasta punomalla, sisustus- ja säilytyskoreja paksuista nyöreistä tai huopanauhasta, amppeleita ja seinätekstiilejä makrameetekniikalla sekä koruja ja avaimenperiä. Tällä kurssilla oppii suositun paracord rannekkeen punonnan tai voit keskittyä kumihimopunontaan. Makrameetekniikalla voi tuunata varvassandaaleista ihan oman näköiset! Neljän päivän kurssilla ehtii punoa ainakin 2-3 työtä ja viimeistellä ne valmiiksi tuotteiksi. Kurssimaksun lisäksi veloitetaan käytettävät materiaalit. Kesä käsillä – polymeerimassatöitä kurssilla ( vko 25) tutustumme massaan muovailumateriaalina ja opettelemme erilaisia työtapoja. Polymeerimassasta voit tehdä yksinkertaisia tai halutessasi hyvinkin vaativia kuviopintoja koruihin, veistoksiin, helmiin ja nappeihin. Voit myös muovailla esineitä vaikka nukkekotiin tai muovailla telineen kännykälle tai tabletille. Kaikki tuotteet viimeistellään valmiiksi ja halukkaat voivat tehdään säilytysrasiat tai pussukat koruille. Kolmen päivän kurssilla ehtii muovailla useita eri töitä ja viimeistellä ne valmiiksi tuotteiksi. Kurssimaksun lisäksi veloitetaan käytettävät materiaalit. Kaikille kursseille otetaan 4-10 osallistujaa. Kurssilaiset voivat käydä ennakkoon tutustumassa kurssipaikkaa, tehtäviin tuotteisiin ja opettajaan viikolla 22. Ilmoittautumiset ja lisätiedot löytyvät kotisivuiltamme www.taitouusimaa.fi Voit myös lähettää sähköpostia hyryla@taitouusimaa.fi.

Taito Uusimaa

Taito Uusimaa ry on 1917 perustettu käsi- ja taideteollisuus alan neuvonta ja palveluorganisaatio Uudellamaalla. Toimintamme pääpainopistealueet ovat Käsityökeskusten neuvonta- ja kurssitoiminnassa sekä Käsityön Taiteen perusopetuksessa Käsityökoulu Helmin eri toimipisteissä.

Keskisellä Uudellamaalla palvelemme Hyrylän käsityökeskuksessa Hyryläntie 12 04300 Tuusula. Hyrylän käsityökeskuksessa kokoontuvat myös käsityöntaiteen perusopetusryhmät Aikuisille maanantaisin ja tiistaisin, sekä lapsille ja nuorille keskiviikkoisin. Käsityökouluryhmiä nuorille kokoontuu myös Kellokoskella ja Jokelassa.

Käsityökeskuksen kangaspuissa on loimet valmiina kutomista varten. Voit kutoa esimerkiksi mattoja, poppanoita, sisustus- ja vaatetustekstiilejä ja esittää omia toiveitasi. Neuvoja opastaa mallin suunnittelussa, materiaalien valinnassa ja kudonnassa aukioloaikoina. Omatoimisesti voit kutoa iltaisin ja viikonloppuisin. Käytössäsi on ompelukoneet ja saumurit töiden viimeistelyä varten ja saat myös opastusta tuotteen viimeistelyssä ja hoidossa.

Vuokraamme työvälineitä ja pöytäkangaspuita asiakkaille kotikäyttöön.

Käsityökeskuksesta voit hankkia materiaaleja kudontatöihisi: matonkuteita, poppanakuteita ja kudontalankoja. Lisäksi välitämme mm: huovutusvillaa, neulelankoja, hahtuvalankaa, työvälineitä, kangaspuita ja tarvikepaketteja. Voit käyttää kudontatöissäsi myös omia materiaalejasi.

Järjestämme erilaisia käsityöalan kursseja sekä aikuisille että lapsille. Ryhmille tarjoamme tilauskursseja eri käsityötekniikoista sopimuksen mukaan. Järjestämme käsityönäyttelyitä ja tapahtumia. Esitteitä saa kirjastosta ja käsityökeskuksesta.

Teemme asiakaskäyntejä, rakennamme loimia asiakkaan kangaspuihin ja luomme loimia tilauksesta. Valmistamme sisustustekstiilejä tilaustyönä.