Muokkaa

Syksy on uusien harrastusten aikaa

Eripuolilla Keski-Uuttamaaata järjestettävät Järjestötreffit kokoavat asukkaita tekemään ja ideoimaan yhdessä. Seuraavat treffit pidetään Nurmijärvellä 29.8., Mäntsälässä 7.9., Järvenpäässä 11.9. ja Keravalla 12.9.
 

Pauliina Tarujärvi

Kesää on vielä jäljellä, mutta jo nyt monen katseet ovat kääntyneet opistojen, seurojen ja yhdistysten tarjontaan. Perinteisten liikunta-, taide-, taito- ja kulttuurikerhojen rinnalle on viime vuosina noussut myös vapaaehtoistoiminta ja hyvinvoinnin edistäminen. Yhdistysverkoston jäsenyhdistyksissä pyöritetään viikottaista harrastus- ja virkistystoimintaa, järjestetään luentoja ja yleisötilaisuuksia sekä toteutetaan tapahtumia ja tempauksia.

Helpoin tapa on osallistua kertaluontoisiin vapaaehtoistempauksiin. Esimerkiksi MLL:n paikallisyhdistykset organisoivat tällä ja ensi viikolla suojatiepäivystyksiä turvaamaan pienten oppilaiden koulumatkaa. Siskot ja Simot järjestävät vapaaehtoiskeikkoja ilahduttamaan ikäihmisten arkea. Näihin osallistuminen ei vaadi vapaaehtoisilta mitään erityisosaamista tai suuria ponnistuksia, mutta tuottavat takuuvarmasti iloa niin lapsille, vanhuksille kuin itsellekin. Vapaaehtoisia ja yhdistysaktiiveja motivoi halu auttaa ja tehdä hyvää. Vapaaehtoiset saavat iloa ja kokemuksen merkityksellisestä vapaaehtoistehtävästä.

Yhdistyksissä voi toimia myös aktiivisemmin kuin kertaluontoisissa tempauksissa. Säännöllisempää ja sitoutuneempaa toimintaa etsivät vapaaehtoiset voivat toimia mm. auttavissa puhelimissa, lapsiperheiden ja maahanmuuttajien tukena tai vaikka ryhmien vetäjinä. Keski-Uudellamaalla on pitkät perinteet yhdistystoiminnalle, mutta perinteinen hallitustyöskentely ei ole läheskään se ainoa tapa osallistua yhdistyksen toimintaan. Monissa yhdistyksissä kaivataan esimerkiksi some-lähettiläitä, vertaisohjaajia, kokemusasiantuntijoita ja yhteisistä asioista sekä vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Olisitko sinä yksi heistä? Etsitkö mielekästä tekemistä ja samanhenkistä seuraa? Tutustu paikkakuntasi yhdistystoimijoihin!

Uuden harrastuksen ja paikallisyhdistykset löydät:
- kuntien verkkosivuilta
- www.yhdistysverkosto.net
- paikallislehtien ilmoituksista
- Järjestötreffeiltä www.yhdistysverkosto.net/toiminta/jarjestotreffit/
- potilasjärjestöjen ilmoituksista

 

 

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto

Yhdistysverkosto on Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Nurmijärven, Mäntsälän ja Pornaisten alueella toimivien sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöjärjestö. Yhdistysverkosto tukee jäseniensä toimintaa ja edistää järjestöjen välistä yhteistyötä.

Yhdistysverkosto toimii alueellisena yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan tiedotuspisteenä ja on mukana vapaaehtoistoiminnan kehittämisyhteistyössä muiden yhdistysten ja yhteisöjen kanssa paikallistasolla ja ympäri Suomea.

Yhteistyötä tehdään myös eri tavoin Keski-Uudenmaan alueen oppilaitoisten ja yritysten kanssa.

Kotisivut: www.yhdistysverkosto.net