Henkilöautojen ensirekisteröintimäärä lisääntyi 82,2 prosenttia maaliskuussa

Autoveron korotus aiheutti myyntipiikin 

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin maaliskuussa 22 924 kappaletta, mikä on 82,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Rekisteröintipiikki johtuu 1.4.2012 voimaantulleesta autoveron muutoksesta. Kaikkien niiden henkilö- ja pakettiautojen autovero nousi, joiden CO2–päästöt ylittävät 110 g/km. Vastaavasti alle 110 g/km päästävien autojen autovero laski, mutta tällaisten autojen osuus tarjolla olevista autoista on tällä hetkellä vain noin viisi prosenttia.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä henkilöautoja on rekisteröity 47 818 kappaletta, mikä on 34 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Maaliskuun myyntipiikki ei aiheuta muutoksia kuluvan vuoden myyntiennusteeseen, joka on edelleen 110 000 uutta henkilöautoa.

Pakettiautojen rekisteröinnit tuplaantuivat maaliskuussa

Maaliskuussa rekisteröitiin 2 686 uutta pakettiautoa, mikä on 100,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Tammi–maaliskuussa pakettiautokauppa on kasvanut 47,7 prosenttia viime vuodesta. Tänä vuonna on ensirekisteröity 5 190 pakettiautoa.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin maaliskuussa 297 kappaletta, mikä on 0,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on rekisteröity 871 uutta kuorma-autoa, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Linja-autoja on rekisteröity tänä vuonna 85 kappaletta, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime vuonna tammi–maaliskuussa.

Katso rekisteröintitilasto