Asiasanasta lisää

"Ärhäkkä uutiskone" todisti tehonsa – Uutissuomalainen tykitti skuuppeja tehokkaimmin Suomessa

Tavallisesti eri puolilla Suomea työskentelevät Uutissuomalaisen toimittajat kuvattiin toimituksen ensimmäisenä työpäivänä viime vuoden helmikuussa: Outi Laatikainen (vas.), Tarja Koljonen, Minna Harmaala, Matti Pietiläinen, Ari Helminen, Sari Vanninen, Iida Tiihonen ja Antti Launonen. Äitiysvapaalle jääneen Laatikaisen tilalla työskentelee nykyisin Katri Nieminen.

Marko Kauko

Myrskyn jälkeen -draamasarja kahmi kolme Kultaista Venlaa

Leea Klemola valittiin vuoden ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi.

Arkistokuva

Haluatko lukea koko jutun?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme. Tilaa nyt!

 

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.

Written by:

Ota yhteyttä

Katso kuvakooste: tällainen oli uutisvuosi 2017 Keski-Uudellamaalla

Tammikuussa ekaluokkalainen Meea Laanterä palkittiin Savion paloasemalla, koska hän oli joulukuussa 2016 sammuttanut kokonaan tuleen syttyneen mikron kotonaan. Sammutustaidot hän oli oppinut vapaapalokunnan järjestämässä Päivä paloasemalla -tapahtumassa.

Sauvo Jylhä

Helmikuussa massiivinen vesivahinko sulki Tuusulan pääkirjaston muutamaksi päiväksi. Kirjaston kellariin valui parissa tunnissa 150 000 litraa vettä. Vuoto oli kirjastoon johtavassa tonttijohdossa, ja aiheutti alkuvaiheissaan varsin hurjan vaaratilanteen. Aineistoa palauttamassa ollut perheenäiti putosi kahden lapsen kanssa veden kaivertamaan kuoppaan kirjaston palautusluukun luona. He selvisivät onneksi naarmuilla.

Oskari Lehto

Alkuvuonna Kiertokapula Oy alkoi veloittaa asiakkaalta peruutuslisää Järvenpäässä ja Tuusulassa, jos jäteauto joutuu jäteastian tyhjennyksen takia peruuttamaan yli 20 metriä. Peruutulisä on voimassa haja-asutusalueella. Maksun taustalla ovat kunnalliset jätehuoltomääräykset.

Sauvo Jylhä

Helmikuussa aloitettiin Keravan uimahallin purkaminen. Laajennetun ja peruskorjatun uimahallin on tarkoitus valmistua lokakuussa 2018. Remontti maksaa yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Anton Soinne

Tuusulan kulttuuritarjonta sai mukavan lisän kun Krapin paja avattiin suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2. Pajassa on järjestetty konsertteja ja erilaisia tapahtumia. Ohjelmasisällöistä Pajaa varten perustettu Tuusulanjärven tapahtumat Oy.

Sauvo Jylhä

Kuntavaalit järjestettiin huhtikuussa. Tuusulassa ei vältytty kohulta, kun Jyri Paavola (kok.) pudotti kokoomuksen ehdokaslistalta istuvan kunnanhallituksen puheenjohtajan Sanna Kervisen (kuvassa) ja kunnanvaltuuston varapuheenjohtajan Lauri Untamon vastoin heidän tahtoaan. Kervinen sattui kuulemaan asiasta kunnantalolla juuri ennen ehdokasasettelun päättymistä ja ehti kerätä kannatusyhdistyksen.

Sauvo Jylhä

Toukokuussa Tuusulassa tehtiin useita karhuhavaintoja muun muassa Vetikossa ja Ristinummella. Karhu tallentui myös Tuusulan Nuppulinnassa asuvan Jussi Harjun riistakameraan. Mikään pieni eläin ei ollut kyseessä, sillä etutassujen leveys oli 15–16 senttiä ja takatassujen 14 senttiä.

Jussi Harju

Tuusula sai poliittiset johtajat neljäntenä kuntana Suomessa. Arto Lindberg (sd.) valittiin Tuusulan historian ensimmäiseksi pormestariksi kesäkuun alussa. Lindbergiä kannatti tehtävään 38 valtuutettua 51 mahdollisesta.

Anton Soinne

Kesäkuussa kytketty koira puri kaupan ovella naista. Tapaus puhutti Järvenpäässä paljon sen jälkeen, kun Keski-Uusimaa oli kertonut siitä. Koirakouluttaja Emilia Rainetoja (oik.) ei sanoisi, että on liian vaikeita koiria, mutta ihmiset ottavat haastavia rotuja väärin perustein. Kuvassa on myös Pertti Vilander ja Tiia Toijanaho sylissään Katri Helena.

Anton Soinne

Yksi Järvenpään maamerkeistä katosi, kun Perhelän purkutyöt alkoivat kesällä. Uuden kauppakeskuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2019 jouluksi. Perhelään tulee yli 400 asuntoa ja 10 000 kerrosneliötä liiketilaa. Lisäksi liiketilat liitetään saumattomasti kävelykatu Janneen.

Anton Soinne

Kesä- ja heinäkuun vaihteessa järjestetty Puistoblues täytti 40 vuotta. Tämän vuoden pääesiintyjä oli Little Steven & The Disciples of Soul. Järvenpään Puistoblues oli tänä vuonna Suomen viidenneksi suurin festivaali kokonaiskäyntimäärän perusteella: kävijöitä oli kaikkiaan 90 000.

Jouko Tuomas-Kettunen

"Apua. Juoksuhauta on juostu loppuun ja takki on tyhjä ja täytyisi saada ruokaa. Haluaisin apua kaupassa käyntiin." Järvenpääläisen 93-vuotiaan sotaveteraanin Onni Torkkelin ilmoitus Keski-Uusimaassa sykähdytti monia heinäkuussa. Ilmoitus ja Keski-Uusimaan aiheesta tekemä juttu poiki myös laajempaa keskustelua siitä, millaista apua veteraanien on mahdollista saada arkensa tueksi.

Oskari Lehto

Satavuotiasta Suomea ja 50-vuotiasta Järvenpäätä juhlittiin samana viikonloppuna elokuussa. Viikonlopun aikana kävelykadulla järjestettiin muun muassa piknik-tapahtuma. Rantapuistossa järjestetään ulkoilmakonsertti, joka huipentui Saara Aallon esitykseen.

Riina Sten

Liian innokas metsuri kaatoi Saunakalliosta koko metsän syksyn Kiira-myrskyn jälkeen. Alankotien ja junaradan välinen alue ei edes ole kaupungin omistuksesta. Liikennevirastossa oltiin tuhotöistä järkyttyneitä. Virhe korjataan istuttamalla uusia puita. Kuvassa Piia Liimatainen.

Anne Sirvio

Elokuussa otettiin käyttöön Keravan ja Tuusulan yhteinen uusi paloasema otettiin. Rakennusvaiheessa ehdittiin jo ihmetellä, ovatko tilat sittenkin liian pienet. Myös ruosteinen Cor-Ten-teräspinnoite herätti kummastusta ohikulkijoissa. Lisäksi juuri ennen harjannostajaisia työmaalla syttyi tulipalo. Onneksi sivullinen hälytti nopeasti apua, ja suurilta vaurioilta vältyttiin.

Anton Soinne

Elokuussa rauha järkkyi Hyrylän Burger Kingissä. Neljä miestä pahoinpiteli asiakkaana olleen miehen ilmeisesti sen takia, että uhri huomautti heille jonossa etuilemisesta. Lapsiperheiden suosimassa paikassa tapahtunut tyly pahoinpitely järkytti muita asiakkaita. Useat ravintolassa olleet lapset alkoivat itkeä.

Anton Soinne

Keravalle perustettiin Airsoft Arena, joka on tiettävästi ainakin Suomen suurin ympärivuotinen ja lämmitettävä kuulasotakaupunki. Pelitilaa on noin 1 700 neliötä, minkä lisäksi hallissa on kahvila-ravintola, harjoittelurata sekä saunatilat. Peliareena avasi ovensa kaikille syyskuussa. Kuvassa Jevgeni Seppenen.

Anton Soinne

Monessa perheessä oli pelätty klovni-ilmiön paluuta, ja syyskuussa vaikuttikin, että näin on käymässä. Klovneista tehtiin muutama havainto Keski-Uudellamaallakin. Tällä kertaa ilmiön nosti pinnalle ilmeisesti ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen Se-kauhuelokuva, jossa on vaarallinen klovni nimeltä Pennywise. Kuva on syksyltä 2016 Lahelasta.

arkisto/Lukijan kuva

Lokakuussa ParkkiPate voitti pysäköintikiistan käräjäoikeudessa. Käytännössä keravalainen mies joutui maksamaan oman parkkiruudun käyttämisestä noin 9 000 euron laskun viivästyskorkoineen, sillä hän ei ollut käyttänyt pysäköintitunnusta. Oikeuden mukaan pysäköintiehdot oli merkitty kattavasti.

Ilkka Lahdenperä

Syyskuussa Järvenpäässä alkoi poikkeuksellisen laaja, moottoripyöräjengi Satudarah MC:tä koskeva oikeudenkäynti. Pelkkä syytteiden luku kesti yli tunnin. Rikosvyyhdestä annettiin pitkiä vankeustuomioita, muun muassa päätekijälle yli 10 vuoden tuomio kymmenistä omaisuus- ja väkivaltarikoksista. Iso osa rikoksista tehtiin Keski-Uudellamaalla.

Anton Soinne

Moottoripyöräkerho Cannonball MC oli marraskuussa perustamassa kerhotilaa Tuusulaan Ristikiven teollisuusalueelle. Cannonball MC on suomalainen, vuonna 1991 perustettu moottoripyöräkerho, jonka Keskusrikospoliisi on määritellyt rikollisryhmäksi. Cannonball MC hajosi kesällä riitaantumisen seurauksena, mutta kerho kokosi rivinsä uudelleen loppukesästä.

Anton Soinne

Lokakuun suuret sademäärät ovat aiheuttivat päänvaivaa erityisesti Tuusulassa. Tuusulanjoesta tulvinut vesi nousi lahelalaisen Harri Soulion pihamaalle asti. Vesi ehti nousta myös Soulion kodin makuu- sekä kodinhoitohuoneeseen.

Sauvo Jylhä

Järvenpääläisäiti Miira Lahti on hoitanutanut yli kymmenen vuotta harvinaista INCL-tautia sairastavaa tytärtään kotona. Järvenpään kaupunki suunnitteli lakkauttavansa Lahden omaishoidon tuen (630 euroa) sillä perusteella, että hän ei osallistu riittävästi tyttärensä hoitoon. Mediakohun jälkeen hän sai pitää tuen, ja myös muita hyväntekijöitä riensi perheen avuksi.

Anton Soinne

Marraskuussa kerrottiin, että Järvenpään Citymarketin kylkeen sisäterassille avautuu vappuna A-oikeuksin varusteltu ravintola, jonka nimeksi tulee Sesonki. Sen perustaa keittiömestari Matti Jämsen, joka on alansa huippuja Suomessa.

Sauvo Jylhä

Joulukuussa Järvenpää kertoi irtisanovansa Vanhankylänniemen vuokrasopimuksen ja kilpailuttavansa yrittäjyyden uudelleen. Lisäksi Järvenpää ottaa osan kartanon kiinteistökuluista kaupungin kontolle. Taustalla on se, että kaupunki haluaa kehittää aluetta, mutta se ei voi lisätä tukeaan Vanhankylänniemen yrittäjälle nykyisten sopimusten puitteissa.

Anton Soinne

Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen aikoo jäädä eläkkeelle toukokuun alussa, ja seuraajan etsiminen on käynnistynyt. Kaupunginjohtajan virkaan saapui 16 hakemusta, joista kutsutaan haastatteluun seitsemän hakijaa. Uusi kaupunginjohtaja valitaan valtuustossa suljetulla lippuäänestyksellä helmikuussa.

Sauvo Jylhä

Haluatko lukea koko jutun?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme. Tilaa nyt!

 

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.

Written by:

Anne Koski

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Katso kuvakooste: näistä vuosi 2016 muistetaanKotinsa liekeiltä pelastanut Meea sai palkintonsa – palopäällikkö: "Harvoin on uralla tullut näin hyvä mieli" "Älä ole huolissasi isä, olen jo sammuttanut tulipalon" – ekaluokkalaisen Meean ansiosta kahdella perheellä on yhä kotiMassiivinen vesivahinko sulki Tuusulan pääkirjastonKiertokapula alkaa laskuttaa jäteauton peruuttamisesta - Järvenpäässä 20 metriä maksaa lähes 2,50 euroaKeravan uimahalli eteni jo harjakorkeuteen – tulossa 6 allasta ja paljon muuta: "Kiva, ettei enää pian tarvitse lähteä Tuusulaan uimaan"Vielä 22 vuorokautta karkkipäivään! – Krapin Pajan avajaiset lähestyvätHarvinainen temppu Tuusulassa – kokoomus jätti kunnanhallituksen puheenjohtajan pois ehdokaslistaltaanTuore pormestari lähtee Tuusula-kiertueelle ensi viikolla – menopelinä kirjastoautoRiistakamera tallensi Keski-Uudenmaan karhun – "Ei mikään pieni eläin"Perhelän purkuprojekti etenee: korttelia ympäröivät pian työmaa-aidatArvio: Little Steven valloitti Puistobluesin – yleisömäärä jäi silti vaisuksiJärvenpääläinen 93-vuotias sotaveteraani haki apua lehti-ilmoituksella: "Hoitajat katsovat vain kelloa"Järvenpään superviikonloppu huipentuu Saara Aallon esitykseenYleisötilaisuus nolon vahingon paikkaamisesta – Alankotien ja junaradan välinen metsä kaadettiin elokuussa"Alkuun se voi näyttää hurjalta" – Kysyimme pääsuunnittelijalta, miksi uusi paloasema näyttää ruostuvanNeljä miestä hakkasi asiakkaan perheravintolassa – lapset itkivät vieressäSalaisuus viimein julki: Keravalle avataan pian Euroopan suurin ympärivuotinen kuulasotakaupunki – katso kuvat!Monessa perheessä on pelätty tätä: klovnit tekivät paluun – Kaksi havaintoa Keski-UudeltamaaltaParkkiPate voitti pysäköintikiistan käräjäoikeudessa – oman parkkiruudun käyttämisestä tuli 9 000 euron laskuSatudarah MC:n jäsenille ankaria tuomioita törkeistä omaisuus- ja väkivaltarikoksistaTulvavesi nousi Harrin makuuhuoneeseen – "Ei voi kuin kädet ristissä toivoa, ettei tule enempää"Miira on hoitanut kuolemansairasta lastaan kotona yli 10 vuotta – nyt kaupunki on kajoamassa 630 euron tukeenHelsinkiläinen huippukokki Matti Jämsen perustaa ravintolan Järvenpäähän – "Tuntuu hyvältä lähteä kehyskunnan suuntaan"Järvenpää irtisanoo Vanhankylänniemen vuokrasopimuksen ja kilpailuttaa yrittäjyyden uudelleen – "nykyiset sopimukset rajoittavat alueen kehittämistä"Kutsu lähtee seitsemälle hakijalle, jotka pyrkivät kaupunginjohtajaksi – periaatteessa kuka tahansa voi tulla vielä valituksi