Tamminiemen kunnostus on nyt valmis - Kekkosen kodin ovet avataan yleisölle lauantaina

Kuvituskuva..

Anneli Tuominen-Halomo

Urho Kekkosen museo Tamminiemen kaksi vuotta kestänyt restaurointi on valmistunut, ja museo avataan yleisölle lauantaina 31.maaliskuuta.

Kunnostetut tilat palvelevat museotoimintaa entistä paremmin, ja kaikki yleisölle avoimet tilat ovat esteettömiä.

Tamminiemessä järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia, ja nyt museon tiloja voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

Restaurointihankkeen aikana Tamminiemessä käytiin läpi kaikki tontilla olevat rakennukset. Päärakennuksen julkisivut palautettiin lähemmäksi alkuperäistä jugendasua. Alkuperäisen värin mukainen, vaaleanpunainen väri on heleä ja korostaa rakennuksen arkkitehtuuria.

Museon sisätilojen pinnat olivat pääosin 1970-luvun korjausten jäljiltä. Lateksimaalatut seinäpinnat ja lastulevykalusteet olivat erikoinen konservointikohde.

Tamminiemessä toteutettiin modernien pintamateriaalien konservointia laajemmassa mittakaavassa kuin Suomessa koskaan aikaisemmin. Sopivia konservointimenetelmiä ja -materiaaleja jouduttiin etsimään kokeilujen kautta.

Tulevissa näyttelyissä esitellään Suomen lähihistorian käännekohtia ja perehdytään Tamminiemessä asuneiden presidenttien henkilökuviin ja toimintaan.

Lisätietoja www.nba.fi/fi/museot/urho_kekkosen_museo

toimitus