Viime vuosi toi 311 uutta yritystä

Keravalla toimiva, elintarviketeollisuudelle koneita ja laitteita myyvä Thinkflow on yksi tuhansista yrityksistä, joiden omistajat ovat saaneet apua yrityksensä perustamiseen Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskukselta. Yrityksen toimitusjohtaja Kari Kojo kiittelee avusta Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajaa Pertti Salovaaraa.

Sauvo Jylhä

TUUSULA | Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskuksen kautta sai viime vuonna alkunsa ennätykselliset 311 yritystä, joista pääosa perustettiin Keravalle, Tuusulaan tai Järvenpäähän.

Keskuksen toimitusjohtajan Pertti Salovaaran mukaan luku kertoo niin yritysilmapiirin kohenemisesta, tiedon lisääntymisestä kuin siitä, että entistä useammat tehtävät ja palvelut voidaan tuottaa yrittäjänä.

– 311 uutta yritystä on hirmuinen määrä yhdelle vuodelle. Olemme tavallaan yritysideoiden seula: tehtävämme on auttaa yrittäjyydestä kiinnostunutta kehittämään ideaansa. Meidän kauttamme aloittaneet yritykset jatkavat toimintaansa keskimääräistä pitempään: liki 80 prosenttia elää vielä kahden vuoden jälkeen, hän kertoo.

Tilastokeskuksen vastaavissa luvuissa noin puolet uusista yrityksistä katoaa tuossa ajassa kartalta.

Yt-neuvottelut ja irtisanomiset näkyvät nopeasti myös keskuksen asiakasmäärässä: moni on jo työelämässä voinut pohtia yrittäjyyttä, mutta toimeen tartutaan työttömyyden uhatessa. Silloin tyypillistä on, että liikeideassa hyödynnetään sitä osaamista, joka on vuosien mittaan työelämässä kertynyt.

Lue lisää perjantain Keski-Uusimaasta.

Anu Vertanen