Paikallisurheilu

Veli-Matti Partanen käveli rikki Konosen vanhan ennätyksen Hyrylässä

Veli-Matti "Aku" Partanen puki lämmintä vaatetta päälle suomenennätyskävelynsä jälkeen. - Ei kylmyys haitannut. Ihan sopiva ilma oli, Partanen vakuutti.

Riikka Lamminen

TUUSULA | Alle kymmenen lämpöastetta ja hyytävä tuuli eivät hidastaneet kilpakävelijöiden vauhtia perinteisessä Taaborin Olympiakävelyssä lauantaina – päinvastoin. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Veli-Matti ”Aku” Partanen pinkoi kymmenen kilometrin matkan aikaan 38,59 ja paransi näin Valentin Konosen 13 vuotta vanhaa Suomen ennätystä 21 sekunnilla.

– Tiesin, että tänään mennä kovaan, mutta en uskonut, että ihan näin kovaa. Nyt on kulkenut hyvin, ja aamulla kropassa tuntui hyvältä, ensimmäisen aikuisten Suomen ennätyksensä kävellyt Partanen myhäili kilpailun jälkeen.

20-vuotiaan Partasen henkilökohtainen ennätys kympillä parani yli puolitoista minuuttia. Edellinen ennätys (40,23) oli viime syksyltä.

– Ilma oli ihan sopiva. Keuhkoissa kylmyys tuntui vähän, mutta lihaksissa ei lainkaan, Partanen kertoi.

Taaborin Olympiakävelyiden miesten päämatkana oli 20 kilometriä, mutta Partanen käveli puolet lyhyemmän matkan M19-sarjan mukana ulkopuolisena.

– Viikon päästä kilpailen Tsekeissä 20 kilometrillä. Siellä olisi tarkoitus yrittää rikkoa Lontoon olympialaisten raja, perusteli Partanen.

A-raja Lontooseen on 1.22,30 ja B-raja 1.24,30.

Aiemmin tällä kaudella Partanen osallistui jo 50 kilometrin kävelylle Slovakiassa, mutta joutui keskeyttämään 30 kilometrin kohdalla nesteen imeytymisvaikeuksien takia.

Lue lisää sunnuntain Keski-Uusimaan urheilusivuilta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat