14-vuotias tai nuorempi näpistää joka toinen päivä

KESKI-UUSIMAA | Keski-Uudenmaan poliisi on kirjannut tilastoihinsa 473 alaikäisten tekemää näpistystä tai näpistyksen yritystä Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueilla vuoden 2010 alusta lukien.

Selvästi suurin näpistyksiä tekevä joukko on alle 15-vuotiaat. Viimeisen parin vuoden aikana he ovat tehneet noin 80 prosenttia kaikista alaikäisten tekemistä näpistyksistä Keski-Uudenmaan alueella. Käytännössä 14-vuotias tai sitä nuorempi ”näppäri” iskee johonkin Keski-Uudenmaan kioskiin tai kauppaan joka toinen päivä. 15–17-vuotiaiden joukossa näpistely vähenee tilastojen valossa merkittävästi.

Tarkastelujaksolla eniten alaikäisten tekemiä näpistyksiä esiintyi Järvenpäässä, mistä poliisin kirjoihin päätyi 207 tapausta. Keravakin hätyytteli 200 näpistyksen rajaa, mutta Tuusulassa näpistyksiä oli ”vain” 70.

– Näpistelijöiden hittituotteita ovat nuorilla naisilla meikit ja nuorilla miehillä energiajuomat ja makeiset. Hieman vanhemmat käyvät sitten syrjässä olevissa kioskeissa ja kaupoissa kaljavarkaissa, viestintäsihteeri Heidi Saarinen Keski-Uudenmaan poliisista kertoo.

Lue lisää maanantain Keski-Uusimaasta.

toimitus