Tuuli tuiversi Tuusulanjärven maratonilla

Tuusulanjärven maratonin ylivoimaiseen voittoon lopulta juossut Mikkelin Kilpa-Veikkojen Lauri Friari (vas.) lähti pitämään kovaa vauhtia alusta lähtien. Kilpailun toiseksi kovimman ajan juoksi M40-sarjan kilpailija, Porvoon Akilleksen Kim Lönnström (oik.).

Riikka Lamminen

Puolimaratonin taivaltaneet Tapio Pitkänen (kesk.), Johanna Saarinen ja Alisa Yli-Villamo juhlistivat saavutustaan maali-alueella nautiskellen kuohuviiniä kannustusjoukkojensa kanssa.

Riikka Lamminen

Riihimäkeläinen Pia Palervo-Antas venytteli lihakset vetreiksi ennen lähtöä. Palervo-Antasille kyseessä oli juhlajuoksu. - Tämä on kaikkiaan kymmenes maratonini!, hän iloitsi.

Riikka Lamminen

M40-sarjan voittanut ja koko kilpailun toiseksi kovimman ajan (3:02:56) juossut Kim Lönnström keräili itseään tovin maratonin jälkeen. - Yritin alle kolmen tunnin, mutta ei onnistuntut. Vaikea vastatuuli verotti, hän harmitteli.

Riikka Lamminen

Juoksijoille oli tarjolla perinteistä evästä. Banaaneja oli hankittu 130 kiloa, rusinoita 20 kiloa ja suolakurkkuja 18 kiloa. Suosituinta oli kuitenkin urheilujuoma, jota oli varattu 600 litraa.

Riikka Lamminen

Kilpailunjohtaja Matti Kulmala onnitteli miesten puolimaratonin voittajaa Herkko Plitiä. Plit kiersi järven kertaalleen aikaan 1:21:38.

Riikka Lamminen

TUUSULA | Keväisen auringonpaisteen houkuttelemana lukuisat juoksukärpäsen puraisemat päättivät vielä lauantaiaamuna lähteä kiertämään Tuusulanjärveä.

– Jälki-ilmoittautuneita tuli yhteensä 138, iloitsi Tuusulanjärven maraton- ja kuntotapahtuman kilpailunjohtaja Matti Kulmala odotellessaan juoksijoita varuskunnan maali-alueella.

Kaikkiaan Järvenkiertäjien, Keravan Urheilijoiden, Tuusulan Tallaajien ja Tuusulan Varuskunnan Urheilijoiden yhteiseen tapahtumaan osallistui 594 liikkujaa.

Alun perin ennakoitiin, että Järvenpään tiellä sijaitseva Fortumin kaukolämpö-putkityömaa saattaisi aiheuttaa juoksijoille kiusaa. Sopu antoi kuitenkin sijaa, eikä noin puolen kilometrin pituinen kapeampi pätkä näyttänyt tuottavan ongelmia juoksijoille.

– Pätkä oli vielä puhdistettukin perjantaina. Mitä kuulin järjestysmiehiltä ja juoksijoilta, niin kaikki sujui siellä mainiosti, Kulmala vahvisti.

Huomattavasti suurempaa haittaa aiheutti navakka tuuli, joka etenkin järven länsipuolella sai niin muovimukit kuin hatutkin lentelemään pitkin peltoja.

– Vastatuuli verotti vauhdista ainakin 20 sekuntia kilometrillä, kilpailun toiseksi parhaan ajan (3:02:56) juossut porvoolainen Kim Lönnström harmitteli.

Verottiko puuskainen tuuli jopa Tuusulanjärven maratonin reittiennätyksen rikkoutumisen?

Se jää arvailtavaksi, sillä kilpailun voittanut Mikkelin Kilpa-Veikkojen Lauri Friari jäi Ypäjän Esa Raaskan vuonna 1996 juoksemasta ennätyksestä 2.34.08 lauantaina vain vajaa neljä ja puoli minuuttia (2:38:32).

Lue lisää paikallislehti Keski-Uusimaasta sunnuntaina!