Paikallisurheilu

Suunnistaja Petteri Muukkonen jäi EM-kilpailujen ulkopuolelle

Petteri Muukkonen harjoittelee useita tunteja päivittäin. Myös lasten, seitsemänvuotiaan Topiaksen ja neljävuotiaan Rosan, kanssa tulee touhuttua paljon.

Riikka Lamminen

KERAVA | Vaikka keravalainen Petteri Muukkonen täyttää ensi syksynä jo 36 vuotta, ei huippusuunnistajalla ole aikomustakaan hiljentää tahtia. Ikämiessarjojen sijaan lähivuosien tavoitteet on asetettu suunnistuksen EM- ja MM-kisoihin sekä maailmancupiin.

Tämän vuoden EM-kilpailut menevät Muukkoselta kuitenkin sivu suun; vappupäivänä suunnistettu viimeinen EM-katsastus Turussa ei sujunut suunnitelmien mukaan.

– Olin ollut flunssassa vähän aikaa sitten, ja siitepölyallergiakin vaivasi. On tässä ollut vastoinkäymisiä, Metsäntutkimuslaitoksella tutkijana työskentelevä Muukkonen harmittelee pari päivää sprinttikilpailun jälkeen.

– Oli vähän keskittymisvaikeuksia ja vauhtikin oli liian hidas, lopulta 32. sijalle, lähes kaksi ja puoli minuuttia voittajasta jäänyt Muukkonen pohtii.Keravalainen avasi kilpailukautensa viime lauantaina Sipoon FinnSpring-kilpailun pitkällä matkalla. Siellä sijoitus oli vielä mukavasti kuudes.

– Sama sija olisi Turussa riittänyt, jotta olisin päässyt EM-kisoihin. Se on pienestä kiinni.

Lue lisää sanomalehti Keski-Uusimaasta perjantaina!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat