Perinneväki protestoi ja perui antiikkimarkkinat

TUUSULA | Jokelassa ei järjestetä ensi heinäkuussa tuhansia kävijöitä vetäneitä antiikkimarkkinoita. Paikalliset järjestäjät ilmoittavat protestoivansa tapahtuman jäädyttämisellä Tuusulan kuntaa, koska kunta ei ole piitannut vetoomuksista ja siivonnut tiilitehtaan aluetta.

Kunta käyttää antiikkimarkkinoiden tyyssijana toiminutta tiilitehdasta ja sen tonttia varikkoalueenaan. Piha-alue ja varsinkin viereinen metsikkö ovat nyt niin epäsiistejä, että yksityinen kiinteistönomistaja saisi kunnalta uhkasakoilla ryyditetyn siistimismääräyksen.

– Olemme ilmoittaneet kunnantalolle Hyrylään, ettemme järjestä antiikkimarkkinoita heinäkuussa Tuusula-viikkojen yhteydessä. Kunnalta ei ole tullut minkäänlaista vastausta, vaikka antiikkimarkkinat oli viime kesänä yli 6 000 kävijällään Tuusula-viikon suosituin tapahtuma, Jokelan Tiilitehdasperinteen puheenjohtaja Olli Jokinen kummastelee.

Jokelan yrittäjäyhdistys tukee perinneyhdistyksen protestia. Varapuheenjohtaja Susanna Eloranta toivoo, että kunta siirtäisi varikkonsa muualle, siistisi tiilitehtaan sekä piha-alueen ja antaisi kiinteistön käsityöläisten ja taiteilijoiden työskentely- ja näyttelytilaksi.

Lue lisää lauantain Keski-Uusimaasta.

Käyttäjän veijo.eronen@media.fi kuva
Veijo Eronen