Paikallisurheilu

Haukkojen curling-hanke kiinnostaa SM-sarjaa pelaavaa joukkuetta

Matti Kerttunen (vas. takana), Perttu Piilo, Kari Sundell, Terttu Helenius ja Jukka Hämäläinen sekä Jyrki Kylmänen (vas. edessä), Tero Tähtinen, Olli Rissanen ja Toni Sepperi ovat innoissaan curlingin tulosta Järvenpäähän.

Sari Saarelainen

JÄRVENPÄÄ | Haukkojen curling-infotilaisuudessa innostuttiin eilen jo suunnittelemaan SM-turnausten järjestämistä, mutta ei toki vielä ensi syksynä, vaan seuraavalla kaudella. Tilaisuudessa käytiin läpi curlingin aloittamiseen liittyviä käytännön asioita.

– En keksi mitään syytä, miksi ei käynnistettäisi curlingia, Haukkojen toiminnanjohtaja Jyrki Kylmänen tokaisi innoissaan.

Seuran johtokunta päättää asiasta kokouksessaan 14. toukokuuta.

Suomen Curling-liitosta paikalla olivat puheenjohtaja Olli Rissanen, toiminnanjohtaja Tero Tähtinen ja kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Toni Sepperi, joka pelaa curlingin SM-sarjaa joukkueensa kanssa.

Haukkojen puheenjohtaja Matti Kerttunen ja Jyrki Kylmänen kaipaavat seuraan curling-asiantuntemusta, henkilöitä, jotka jo osaavat lajia.

– Joukkueellamme ei ole tällä hetkellä kotiseuraa. Järvenpää sopisi hyvin meille sijainnin takia, kymmenen vuotta lajia harrastanut Sepperi totesi.

– Liitolta saa asiantuntija-apua, Rissanen lisää.

– Voisimme ottaa roolin uudessa hallissa ja edistää lajia, Sepperi pohtii.

Sepperi tykkää lajista sen haastavuuden takia.

– Curling on sekä teknisesti että henkisesti haastavaa, vähän kuin golffn pelaaminen. Usein peli ratkeaa hyvin pieniin teknisiin asioihin.

Curling-liiton miesten mukaan laji sopii kaiken ikäisille sekä naisille että miehille. Eikä oma kuntokaan ole kynnyskysymys.

– Lajin perusedellytykset ovat kaikilla. On tärkeää, että aina, kun menee jäälle, pystyy nauttimaan siitä, Sepperi korostaa.

– Toukokuussa tilataan kivet Skotlannista, elokuussa pidetään avoimia ovia ja syyskuussa aloitetaan puulaakisarjat, Kylmänen hahmottelee aikataulua.

Curling-ratojen käyttöaika on järkevästi sijoitettu sunnuntaiaamuille.

– Hinta voisi olla sama kuin Oulunkylässä eli 60 euroa tunnilta per rata, Haukka-miehet laskeskelevat.

Yhdellä radalla pelaa kerrallaan kaksi joukkuetta eli kahdeksan pelaajaa, jolloin hinta ei nouse korkeaksi yhden henkilön osalta.

SM-sarjassa pelin kesto on noin kaksi tuntia.

– Puulaakisarjaan riittää kuusi päätä eli noin 1,5 tuntia, Seperi sanoo.

Lue lisää sanomalehti Keski-Uusimaasta maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat