Paikallisurheilu

Riku Heinonen siirtyy Myllykosken Palloon

MyPan päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää Riku Heinosta yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista.

Sari Saarelainen

KESKI-UUSIMAA | Järvenpään Palloseuran kasvatti 18-vuotias Riku Heinonen siirtyy Veikkausliigaa pelaavaan Myllykosken Palloon.

– Riku on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia. Hän on kypsä miesten peleihin ja hänellä on poikkeuksellisia ominaisuuksia, MyPan päävalmentaja Toni Korkeakunnas luonnehtii Heinosta.

– Rikulla on kaikki edellytykset kehittyä hyväksi pelintekijäksi, hän tulee taistelemaan keskikentän pohjan paikoista.

MyPa on tällä hetkellä viidentenä liigassa. Tänään joukkueella on tärkeä ottelu Suomen Cupin semifinaalissa KuPSia vastaan Mikkelissä.

– Olemme iskuetäisyydellä, valmentaja uskoo.

Jalkapalloilun 5-vuotiaana JäPSissä aloittanut Riku Heinonen pelasi hetken PK Keski-Uusimaassa ennen harppaustaan Helsingin Jalkapalloklubin A-nuoriin. Debyyttinsä miesten tasolla hän teki 16-vuotiaana Ykkösessä Klubi 04:n riveissä. Viime vuonna hän palasi kasvattajaseuraansa.

Tällä kaudella Heinonen oli pitkään lähellä siirtoa Maarianhaminaan Pekka Lyyskin valmennukseen. Ahvenanmaalaiset kuitenkin hankkivat vuonna 1990 syntyneen ruotsalaisen Robin Östlindin IFK Luleåsta.

Perjantaina Heinonen allekirjoittaa pelaajasopimuksen MyPan kanssa.

– Kyllähän se on saavutus. Oli hieman hankaluuksia, kun siirtojutut venyivät. Nyt pääsen taas keskittymään pelaamiseen, Myllykoskelle aivan kenttien läheisyyteen muuttava Heinonen tyytyväisenä toteaa.

– Sopimus on ensi vuoden marraskuuhun asti.

Jalkapallon ohella Heinonen keskittyy syksyn ja kevään ylioppilaskirjoituksiin Mäkelänrinteen lukiossa.

– Hyvä, ettei ole enää paljon jäljellä. En usko, että tulee ongelmia, sillä Mäkelässä tehdään kaikki urheilun puolesta.

– Odotan tietenkin, että pääsen pelaamaan, vaikka kausi on loppumaisillaan. Ensi kaudella haluan pelata paljon. Se on tarkoitukseni.

Seuraavat pari vuotta ovat nuoren jalkapalloilijan uran kannalta tärkeitä. Se, miten paljon nuorukainen jaksaa treenata, vaikuttaa pitkälle tulevien vuosien menestykseen.

Korkeakunnas toimi kuusi vuotta Palloliiton Uudenmaan piirin valmennuspäällikkönä, joten hänellä oli tilaisuus seurata alueen pelaajia lähietäisyydeltä. Heinosen toimia kentällä valmentaja tarkkaili jo, kun tämä pelaaja oli 14-vuotias.

– Alueella on valtava määrä pelaajapotentiaalia. Siellä tehdään oikeita asioita, Akatemian toimintaakin käynnistämässä ollut koutsi kehuu.

Aloite pelaajasopimukseen tuli MyPalta.

– Olimme tarkkailleet Heinosta pitkään. Toinen vaihtoehto oli tuusulalainen hyökkääjä Matti Saari, Korkeakunnas paljastaa.

Saari siirtyi miesten Kolmosta pelaavasta PKKU:sta HIFK:n Ykköseen. Helsinkiläiset ovat kuitenkin putoamassa Ykkösestä, joten Saarenkin kohdalla ensi kauden joukkue lienee avoinna. Saari on pelannut alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Heinosen kanssa.

– Riku oli hyvin aktiivinen aloitteentekijä siirron suhteen. Hän halusi tulla meille, Korkeakunnas ylpeänä kertoo.

– Katsomme luottavaisena tuleviin kausiin.

Lue lisää sanomalehti Keski-Uusimaasta torstaina.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat