Paikalliset

Ambulanssikuskeille eniten kolareita, vähiten ajokoulutusta

Palomies Hannu Kiuru on ajanut reilun 30 vuoden aikana mittavan määrän hälytysajoja. – Rauhallisuus on tärkeää. Toisin kuin vuosia sitten, hälytysajoon ei lähdetä juosten vaan rauhallisesti kävellen, hän kertoo.

Sauvo Jylhä
TUUSULA | Ambulanssia ajavat ensihoitajat liikkuvat enemmän kilometrejä hälytystehtävissä ja heille sattuu enemmän onnettomuuksia kuin poliiseille tai palomiehille, mutta siitä huolimatta ambulansseilla liikkuvat ensihoitajat saavat muita vähemmän koulutusta hälytysajoa varten.

Eniten hälytysajo-opetusta annetaan poliiseille, jotka harjoittelevat hätätilanteessa ajamista säännöllisesti jo opiskeluvaiheessa.

Ensihoitajat voivat opiskelujen aikana jäädä kokonaan ilman ajokoulutusta. Se on ristiriitaista, koska joidenkin selvitysten perusteella ambulanssi on osapuolena jopa kolmessa neljästä hälytysajo-onnettomuudesta.

Pelastuspäällikkö Jyrki Landstedt kertoo, että Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ryhdytty antamaan erillistä ajokoulutusta palomiehille ja ensihoitajille. Koulutuksen keskiössä on ajoneuvon ääriviivojen hahmottaminen, sillä valtaosa onnettomuuksista sattuu pienillä nopeuksilla talojen pihoissa.

LUE LISÄÄ KESKI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.keski-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat