Paikallisurheilu

Koripallo valitsi Mike Kingin

Koripallo merkitsee Mike Kingille koko elämää.

Sari Saarelainen

KERAVA | Suomen sääolosuhteet eivät ole ongelma yhdysvaltalaiselle Mike Kingille, sillä miehen lapsuuden ja nuoruuden maisemissa Illinoisin Chicagossa on samantyyppinen sää kuin Suomessa.

– Odotin, että täällä on kylmää. Mitään muuta en tiennyt Suomesta, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa vuonna 1999. En edes tuntenut ketään suomalaista, toista kauttaan Keravan Kori-80:n miehistössä aloittava King muistelee.

– Tykkään Suomesta. Täällä on mukavaa, ja ihmiset ovat ystävällisiä ja rauhallisia, King kehuu.

– Koripallo valitsi minut; kasvoin 15–16-vuotiaana paljon. Talomme edessä oli koripalloteline kuten USA:ssa yleisesti on tapana. Veljeni innosti minua kokeilemaan, King kertaa.

Sentin päälle kaksimetrinen King on pelannut siitä lähtien koripalloa. Kentät ovat tulleet tutuiksi USA:n ja Suomen lisäksi niin Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Israelissa, Puerto Ricossa, Kiinassa, Venezuelassa kuin Meksikossakin.

– Olin voittamassa Meksikon liigan mestaruutta vuonna 2000, erittäin heittotarkkana pelaajana tunnettu koriskonkari mainitsee.

Suomalaisista joukkueista tuttuja ovat ainakin Team Componenta, Joensuun Kataja, Karkkila, Tampereen Pyrintö ja BC Jyväskylä.

King haluaisi, että jonain päivänä Suomessa koripalloa kunnioitettaisiin yhtä paljon kuin jääkiekkoa. Se vaatii hänen mielestään ammattilaispelaajia ja koripallon kansallisen tason nousua.

– Ero muihin maihin ei ole niin suuri. Suomen taso on kasvanut yleisesti viime vuosien aikana, King vertailee.

Yksi uransa kohokohdista oli Kingille se, kun hän sai pelata yhdessä Michael Jordanin kanssa Washingtonissa vuonna 2001.

– Jordan on kaikkien aikojen paras pelaaja. Kunnioitan häntä paljon.

Porvoosta Helsinkiin muuttava King opiskelee oppisopimuksella liikunnanohjaajaksi.

– Haluaisin myös suorittaa koripallovalmentajan A-lisenssin, tällä hetkellä A-poikia ja C-tyttöjä Porvoon Tarmossa ohjaava King paljastaa.

Kuntoaan lihaksikas koripalloilija pitää yllä käymällä neljästi viikossa kuntosalilla, pyöräilemällä ja talvella hiihtämällä.

Suomen kliseistä amerikkalaiselle maistuvat sauna, siideri ja salmiakki.

– Salmiakkia en ole koskaan ostanut, sillä joku tarjoaa sitä aina minulle. Vain mämmi on ongelma, yli 20 vuotta pallon kanssa viihtynyt King hymyillen kertoo.

Lempiruoka on hyvin amerikkalainen: pizza.

– Kaikki muut täytteet käyvät, muttei ananas.

Lue, mistä King unelmoi torstain Keski-Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat