Paikalliset

Tuusulan lapset kärsivät tasavertaisesta kohtelusta

Metsäniityntiellä asuvat vanhemmat Eeva Liuksia ja Janne Ahtovirta ovat huolissaan Rusutjärven koululle matkaavien lasten turvallisuudesta.

Sakari Nuuttila

TUUSULA | Tuusula on lakkauttanut alakoululaisten koulutaksikyytejä joka puolella kuntaa ja kyytien loppuminen on aiheuttanut päänvaivaa monille perheille. Kunta perustelee päätöksiään linjauksella, jonka mukaan jokaiselle oppilaalle on pyrittävää tarjoamaan koulumatkojen suhteen tasavertaista kohtelua.

Keski-Uusimaa kirjoitti 14. elokuuta Klemetskogin koululle monimutkaista bussimatkaa taittavista Frida ja Stella Noreilasta, mutta vaikeuksia on muillakin.

Rusutjärvellä lapset joutuvat kävelemään pimeinä talviaamuina ilveksiä kuhisevaa metsätietä pitkin koulutaksin noutopaikalle. Mattilassa asuva, Riihikallion musiikkiluokalle hyväksytty tyttö joutui luopumaan paikastaan taksikyytien lakkauttamisen ja huonojen bussiyhteyksien vuoksi. Viime viikolla aloittanut uusi taksiyhtiö on sekoillut reiteillä ainakin Pohjois-Tuusulassa.

Vanhemmat toivovat, että vankkumattoman tasavertaisuusperiaatteen sijaan tarvetta koulutaksikyydeille pystyttäisiin arvioimaan kunnassa hieman yksilöllisemmin.

Lue lisää maanantain Keski-Uusimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat