Paikallisurheilu

Syöpä selätetty, juhlistetaan juosten

Petteri Muukkonen on juossut maratonin kerran aiemmin Frankfurtissa. ”Silloin sairastuin flunssaan viikkoa ennen. Juoksin kuitenkin läpi”. Viikon päästä hän pinkoo pitkin Helsingin olympialaisten maratonreittiä.

Riikka Lamminen
KERAVA | Ensi viikon sunnuntaina ryhmä juoksijoita starttaa Helsingin Olympiastadionilta ja suuntaa kohti Tuusulaa. Mätäkivenmäellä, Vanhan Tuusulantien ja Maratontien risteyksessä, ryhmä kääntyy takaisin stadionia kohti.

Reitti on sama, jonka maratoonarit juoksivat Helsingin olympialaisissa 1952.

– Pieniä muutoksia on tehty, koska alkuperäisestä reitistä osa on Tuusulanväylän alla, sanoo juoksutapahtuman isä, suunnistaja Petteri Muukkonen.

Tapahtumalla kerätään varoja kivessyöpätutkimukseen. On toki marraskuu ja Movember, joten miesten syöpäsairaudet – eturauhas- ja kivessyöpä – ovat paljon esillä.

Muukkoselle tapahtuman merkitys on kuitenkin henkilökohtainen.

Yhdeksän vuotta sitten Muukkosella todettiin kivessyöpä. Se havaittiin aikaisessa vaiheessa ja leikattiin nopeasti. Leikkauksen jälkeen Muukkonen ei ole tarvinnut minkäänlaisia hoitoja.

– Vain seurannoissa olen käynyt. Alkuun niitä oli kolmen, neljän kuukauden välein. Lopulta vain kahden vuoden välein, keravalainen kertoo.

Ja nyt niitä ei ole enää lainkaan. Lokakuussa Muukkonen sai Meilahden syöpätautien klinikalta terveen paperit. Samaisella kotimatkalla syntyi myös ajatus hyväntekeväisyysjuoksusta.

LUE LISÄÄ KESKI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.keski-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat