Paikalliset

Ovet auki uusille pakolaisille

Nora Witans on toiminut Isse Musse Adenin ohjaajana Ehjä ry:ssä Seutulantiellä. Yhdistyksen tehtävänä on tukea maahanmuuttajanuoria kotoutumisessa.

Anne Sirvio

JÄRVENPÄÄ | Somaliasta ilman huoltajaa tullut Isse Musse Aden opiskelee Järvenpään Seurakuntaopistolla viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja suunnittelee jo jatko-opintoja.

Perheen yhdistäminen ei hänen tapauksessaan onnistunut. Äiti ja sisarukset ovat edelleen Etiopiassa, jossa Isse Musse Aden lomaili tänä kesänä. He eivät olleet nähneet viiteen vuoteen, joten jälleennäkeminen oli tunteikas.

Järvenpään kaupungin pitäisi vielä tämän vuoden aikana solmia sopimus ely-keskuksen kanssa kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta. Kaupunginhallituksessa pakolaiskiintiö herätti sen verran vilkasta keskustelua, että asia jäi vielä pöydälle. Siihen palataan syksymmällä.

Vasemmistoliiton Oula Hyrske olisi valmis ottamaan kiintiöpakolaisia enemmänkin kotikaupunkiinsa. Kun Järvenpäähän ei ole 17 vuoteen otettu yhtään kiintiöpakolaista, on Hyrskeen mukaan vihdoin ja viimein aika avata ovet uusille tulijoille. Vuonna 1996 Järvenpäähän on otettu viimeksi 10 kiintiöpakolaista, ja sen jälkeen joitakin yksittäisiä pakolaisia on tullut vain perheiden yhdistämisen kautta.

Isse Musse Adenia auttoi kotouttamisessa Erityishuoltojärjestöjen liitto, Ehjä ry, joka tukee muun muassa maahanmuuttajanuoria ja ehkäisee syrjäytymistä. Kohderyhmänä ovat erityisesti kiintiöpakolaisina ja ilman huoltajaa Suomeen yksin tulleet turvapaikanhakijataustaiset nuoret.

Lue lisää tiistain Keski-Uusimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat