Ruoka

Näin syntyi 13,5 kiloa piparkakkutaikinaa vaatinut Mordorin Musta Torni

PIPARKAKKUKISA  Kaksi opiskelijaa sai päähänsä tehdä vähän komeamman piparkakkutalon.

Jarno Koivula opiskelee rakennustekniikkaa ja sen kyllä huomaa tästä teoksesta. Taru sormusten herrasta -saagasta tuttu Mordorin Musta Torni rakentuu tässä piparkakkutaikinasta.

Piparkakkutaikinasta voi rakentaa mitä tahansa. Sen ovat todistaneet kaksi opiskelijaa: Jarno Koivula ja hänen kaverinsa Roy.

– Homma lähti siitä, kun pari vuotta sitten muistelin, miten pienenä tehtiin sisarusten kanssa piparitaloa ja sitten halusin tehdä taas itsekin piparitalon. Tietysti sen piti olla isompi ja komeampi, Koivula kertoo.

Rakennustekniikan ja tietotekniikan opiskelijat rakensivat Himeijin linnan.

– Se ei ihan onnistunut, mutta oli kyllä opettavainen projekti. Sen jälkeen päätettiin, että tehdään joka vuosi uusi piparitalo ja tavoitteena oli tietysti tehdä aina hienompi kuin edellinen.

Suomen Lehtiyhtymän piparkakku-kuvakisaan nuorukaiset osallistuivat kuvalla, jossa komeilee viime vuoden huikea rakennelma: yli metrin korkea ja 13,5 kiloa piparkakkutaikinaa kuluttanut J.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -trilogiasta tunnettu Mordorin Musta Torni eli Barad-dür-linnake. Linnakkeen rakentamiseen kului kahdelta mieheltä viikko.

Komealla linnakkeella rakentajat nappasivatkin kisan voiton. Voiton kunniaksi Koivula saa palkinnoksi 50 euron arvoisen lahjakortin S-ryhmän liikkeeseen.

Jarno Koivula on tyytyväinen palkintorahaan:

– Tänä vuonna pyrimme hiomaan yksityiskohdat entistäkin paremmin. Palkinnon ansiosta taitaa olla varaakin yksityiskohtiin, hän nauraa.

Mutta miten sille viime joulun linnakkeelle kävi?

– Komistus valitettavasti sortui kesähelteillä, kun sokeriliima pehmeni ja torni sitten luhistui.

Lisää aiheesta: 

Tässä ovat piparkakkukisan voittajat – Barad-dûr ja kaupunki lasipurkissa17.12.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat