Paikallisurheilu

Suomen lahjakkain karting-kuljettaja siirtyy formuloihin

Tuusulalainen Niko Kari lähtee alkavaan kauteen täysin uudella kalustolla, ensivaiheen formula-autolla. Tehoa F4-luokan autossa on noin 150 hevosvoimaa ja sen rattiin pääsevät yli 15-vuotiaat kuljettajat.

TUUSULA | Tuusulalainen Niko Kari, 15, valittiin jo toista vuotta peräkkäin AKK-Motorsportin vuoden karting-kuljettajaksi. Tänä vuonna Kari ei enää kyseistä titteliä tavoittele, sillä kauden käynnistyessä hän lähtee ajamaan Formula 4-sarjaa Pohjoismaihin.

– Vaihtoehtoina oli joko jatkaa kartingissa tai siirtyä formulapuolelle. Rallipuolesta en niin paljoa perusta, kyllä ratapuoli on paljon mukavampi, Kari tuumii.

– Asfaltilla auton hallittavuus on ihan erilaista. Rallissa autoa viedään koko ajan pienessä liirussa, kun taas radalla sitä pyritään pitämään mahdollisimman paljon pidossa, hän perustelee.

NEZ (North European Zone) -alueella eli Suomessa, Venäjällä ja Virossa ajattava SMP F4 Championship -sarja sisältää seitsemän osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan Ahvenistolla 16.–17. toukokuuta. Sarjaa hallinnoi suomalaistiimi Koiranen GP, jonka kautta maailmalle ovat nousseet muun muassa huippukuljettajat Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Carlos Sainz jr. sekä Kevin Korjus.

NEZ-sarjan voittajalle on luvassa 350 000 euroa käytettäväksi seuraavaksi kaudeksi FIA:n F3-sarjaan, jossa kausikustannus nousee jo 650 000 euroon. F4-sarjassa kausikustannus on noin 150 000 euroa.

LUE LISÄÄ KESKI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.keski-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat