Paikalliset

Voittoisa Jokela-dokumentti myytiin loppuun

Alviina Alametsä kertoi dokumentista Keski-Uusimaassa 1.11.

TUUSULA | Jokelan koulusurmaajasta, Pekka-Eric Auvisesta riisutulla, mutta rankalla tavalla kertova suomalais-hollantilainen dokumentti on menestynyt erinomaisesti. Dokumentti sai Suomen ensi-iltansa tällä viikolla DocPoint-elokuvafestivaaleilla Helsingissä ja ensimmäinen näytös oli jo reilusti ennen festivaalin alkua täynnä. Festivaalin toinen näytös myytiin loppuun keskiviikkona. Sunnuntaihin jatkuvalla festivaalilla dokumentin pääsee näkemään yhteensä noin 300 henkeä.

– Dokumentti esitetään Ylellä todennäköisesti ensi kesänä. Neuvottelemme parhaillaan laajemmasta teatterilevityksestä, sillä dokumentti on saanut todella hyvän vastaanoton, tuottaja Janne Niskala sanoi keskiviikon ensinäytöksessä.

Pekka. Inside the mind of a school shoote r -dokumentti sai varsinaisen ensi-iltansa amsterdamilaisella dokumenttielokuvafestivaalilla marraskuussa. Viime viikolla dokumentti voitti Ranskassa parhaan dokumenttielokuvan palkinnon kansainvälisessä Festival International de Programmes Audiovisuales –festivaalilla.

– Perusteluissa mainittiin erityisesti se, että dokumentissa on hyvää lähiön kuvausta ja dokumentti on paljon muutakin kuin mitä sen ensisilmäyksellä voi olettaa, dokumenttitiimin jäsen Alviina Alametsä kertoo.

Keskiviikkoisen ensi-illan jälkeen Alametsä kutsui katsojia keskustelemaan elokuvasta kahvin äärelle ja paikalle tuli Alametsän mukaan runsaasti väkeä, josta monilla oli tarve päästä puhumaan dokumentin herättämistä tunteista.

– Monet nostivat kommenteissaan esille sitä, kuinka olivat saaneet aivan uuden käsityksen tekijästä. Keskustelimme myös siitä, kuinka erilaisia käsityksiä ihmisillä on siitä, mitä koulukiusaaminen on, Alametsä kertaa.

Dokumentti on saanut hyvää palautetta myös siihen haastatelluilta ihmisiltä.

– Moni on kiitellyt, että dokumentti on kunnioittavasti tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat