Paikalliset

Suuri suunnitelma: Keskustaan uusia tornitaloja – yhteen hotelli

Keravan tornitalot saavat kolme uutta torninaapuria, jos kaupungintalon korttelin tuore suunnitelma toteutuu. Kaupunki ja lahtelainen rakennusliike ovat neuvotteluissa loppusuoralla.

Anton Soinne

KERAVA   |  Keravan kaupunki ja lahtelainen Salpausselän Rakentajat ovat neuvotelleet kaupungintalon kiinteistökaupasta.

Korttelin toisen osan eli entisen poliisitalon ja pahasti rappeutuneena suljetun pysäköintitalon omistaja Eero Lehti (kok.) on jo tehnyt esisopimuksen omien kiinteistöjensä myynnistä.

Rakennusliike haluaa purkaa korttelin nykyiset rakennukset ja rakentaa kaavamuutoksen jälkeen tilalle kaksikerroksisen liike-toimistorakennuksen ja niiden päälle kolme tornitaloa.

Kahteen torniin aiotaan rakentaa kovan rahan asuntoja ja kolmanteen torniin hotelli. Liikesiiven päälle rakennettavat uudet tornitalot olisivat 12-kerroksisia, jolloin ne eivät ylittäisi nykyisten kolmen tornitalon korkeutta.

Kaupunginjohtaja Petri Härkönen sanoo, että neuvottelut kaupungintalon myymisestä ja rakennusoikeuksista ovat kesken. Jos kaupunki saa mieleisensä tarjouksen, se myy Sampolan palvelukeskuksen valmistuttua tarpeettomaksi käyneen kaupungintalonsa.

Kerava pyysi jo kaksi vuotta sitten tarjouksia kaupungintalosta. Myynnin alaraja oli tuolloin viisi miljoonaa euroa, mutta kahdelta rakentajalta tulleet tarjoukset jäivät sen alle.

LUE LISÄÄ KESKI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.keski-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Tarvitseeko Keravan keskusta uusia tornitaloja?

Kyllä.
65% (55 ääntä)
Ei.
35% (29 ääntä)
Ääniä yhteensä: 84

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat