Minne mennä

Aidalla kukkivat nyt maalatut polkupyörät

–¿Mitä ei ehditä maalata tänä iltana, ne minä sudin huomenna valmiiksi, lupasi Ulla Huolman, joka viimeisteli punaisen lastenpyörän luovutuskuntoon. Kaikissa pyörissä on eri värisävy.

Anne Sirvio

JÄRVENPÄÄ   |  Värivastaava Tuire Flemming piti huolen siitä, että Kyrölän Seppälän talolla pidetyissä tuunaustalkoissa ei maalattu yhtään täysin samansävyistä polkupyörää.

– Lantraussuhteen on oltava aina erilainen. Kun sekoittaa sopivasti valkoista väriä joukkoon, lopputuloksena on takuuvarmasti erisävyinen polkupyörä, luonnehti Flemming urakkaansa.

Tuunatut pyörät on tarkoitus ripotella somistamaan Järvenpään keskustaa.

Lahjoitetut, rikkinäiset, jopa ketjuttomat polkupyörät on valittu istutusalustoiksi tämän kesän kukille, ja kukka-astioiden istutustalkoot pyörien koreihin järjestetään 5. kesäkuuta, maailman ympäristöpäivänä.

Istuttajat kokoontuvat ympäristöpäivänä kello 10 kukka-aidalla eli Mannilantien ja Sibeliuksenkadun risteyksessä – paikassa, jossa aiempina vuosina kumisaappaat ja käsilaukut ovat kukkineet.

– Tavoitteena on keskustan aidan lisäksi sijoitella pyöriä reitille keskustasta Vanhankylänniemeen ja reitti on Suomen kukkaisin pyöräreitti kesällä, lupaa Marja Nousiainen Hyvä Kasvaa Järvenpäässä –liikkeestä.

– Teetimme myös postikortteja, joilla kannustamme ihmisiä lähtemään pyöräretkelle Vanhikseen.

Vanhankylänniemen kartanoon kortin palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortteja kartanoon ja Järvenpään Kukkataloon. Pyöräilyaika 5.6.–7.8.

– Jos nurkistasi löytyy koreja tai muovisia ruukkuja, tuo ruukut Seppälän talolle tai Järvenpään Kukkatalolle, pyytää Nousiainen.

Pyöriä on jo riittävästi, mutta koreja tai ruukkuja kaivataan lisää, jotta jokainen pyörä saadaan varusteltua taatusti erilaisella ja persoonallisella kukkaistutuksella. Vain mielikuvitus on rajana.

Bongaa kukkapyörä

Järvenpääläisten kesäkisassa bongataan lintujen sijaan pyöriä. Fillaroi ja fiilistele, rullaa ja runoile, lukee postikortissa, jossa kannustetaan Suomen kukkaisimmalle pyöräilyreitille Järvenpään keskustasta Helsingintien ja Mannilantien risteyksestä Jannen kautta Vanhankylänniemeen.

Montako kukkapyörää näit matkalla, mitä muuta huomasit? Kirjoita korttiin tunnelmia matkan varrelta ja ota kuvia Instragramissa. #hyväjäke-tunnisteella merkityt kuvat näkyvät automaattisesti www.hyvakasvaajarvenpaassa.fi etusivulla.

Lisää aiheesta: 

Hyvä kasvaa Järvenpäässä avasi Puuhaamon25.8.2014 08.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat