Enemmän mailapelejä keltanokille

Savion koulun opettajat Susanna Tölkkö ja Antti Erola pääroolissa opetusvideolla.

Susanna Tölkkö (ed.), Henrik Zilliacus, Taneli Keinonen, Markku Hyrske, Tommi Saksa ja Antti Erola esittelivät Savion koululle lahjoitettuja mailoja.

Aino SalonenKERAVA
  |  – Saadaanko mekin pelata? oli Savion koululaisten ensimmäinen kysymys, kun mailapeliliittojen edustajat Jukka Julin (racketlon), Markku Hyrske (squash), Tommi Saksa (sulkapallo), Henrik Zilliacus (tennis) ja Taneli Keinonen (pöytätennis) toivat koululle lahjoittamansa pelivälineet ulos.

Juuri tätä reaktiota herrat olivat toivoneetkin.

Viime keväänä Savion koulun kolmos-, nelos- ja viitosluokkalaiset ottivat osaa liikunnanopettajille tarkoitettujen opetusvideoiden tekemiseen. Videot julkaistiin eilen mailapeliliittojen ylläpitämällä mailapelit.fi-sivustolla.

Meikäläisen heikkouslaji on tanssi.

Päärooleja sivuston opetusvideoissa esittävät Savion koulun luokanopettajat Antti Erola ja Susanna Tölkkö.

– Videoille haluttiin nimenomaan sellainen opettaja, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta mailapeleistä, Erola tietää.

Hän itse on käynyt lätkimässä sekä pöytätennistä että sulkapalloa, mutta Tölköllä ei aikaisempaa harrastustaustaa ollut.

– Aika monipuolinen lajitausta minulla kyllä on, joten mitään lajia en ole kokenut suurena haasteena, Tölkkö huomauttaa.

Erolan mukaan mailapelien näkyminen alakoulun liikuntatunneilla riippuu usein opettajan omasta osaamisesta.

– Varmaan jokaisella opettajalla on laji tai pari, joita ei osaa tai ymmärrä. Toiselle se voi olla hiihto, jollekin toiselle suunnistus. Meikäläisen heikkouslaji on tanssi, Erola tunnustaa.

Alakoulujen liikuntatuntien opetussuunnitelmassa ainoastaan uinti on merkitty pakolliseksi lajiksi. Erolan mukaan jotkut alakoulujen opettajista saattavat karttaa mailapelejä, koska tähän saakka niitä on ollut hankala opettaa suurelle oppilasryhmälle. Mailapelit.fi-sivustolta opettajat löytävät sellaisia harjoitteita, jotka soveltuvat isommallekin porukalle.

Mailapeileistä alakouluissa pelataan Erolan mukaan eniten pöytätennistä ja sulkapalloa. Tennis ja squash taas ovat jääneet vähemmälle huomiolle asianmukaisten tilojen tai välineiden puuttuessa.

– Nyt on ainakin Saviolla välineet kunnossa, Erola myhäilee.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat