Paikalliset

Parkkisakko poiki uuden tulonlähteen järvenpääläiselle

Sanna Riikonen myy pinkkejä parkkikiekkoja, jotka olivat vielä äskettäin laittomia.

Sanna Riikonen myy pinkkiä parkkikiekkoa himpun alle kuuden euron hintaan. – Halusin suomalaisen valmistajan, hän perustelee.

Oskari Lehto

JÄRVENPÄÄ | Järvenpääläinen Sanna Riikonen sai vuosi sitten parkkisakon Järvenpäässä, kun hän käytti autossaan vaaleanpunaista parkkikiekkoa. Tieliikennelaki ei tuolloin hyväksynyt muita kuin sinisiä pysäköintikiekkoja.

Lakiin tuli muutos viime vuoden lopulla, ja nyt Sanna Riikonen yrittää lyödä rahoiksi myymällä pinkkejä parkkikiekkoja. Riikonen tilasi taannoin pienen erän pinkkejä kiekkoja suomalaiselta valmistajalta, ja ne vietiin käsistä. Nyt tulossa on useita satoja uusia kiekkoja.

– En usko, että tulen rikastumaan tällä bisneksellä. Toistaiseksi minulla tullut tästä lähinnä menoja. Mutta jos nyt saisin sijoittamani rahat takaisin ja edes pienen korvauksen työstä, niin olisin tyytyväinen, Sanna Riikonen naurahtaa.

Siitä Riikonen on jo tyytyväinen, että pysäköintikiekon ulkonäkövaatimuksia höllennettiin. Hän kokee, että hänen julkisuuteen nostamansa parkkisakko vaikutti lakimuutokseen.

– Tästä minun tapauksestani tämä koko keskustelu oikeastaan lähti liikkeelle. Se pani ihmiset miettimään, mitä järkeä tällaisessa lainsäädännössä oikein on. Eikö tärkeintä kuitenkin olisi, että saapumisaika on selvästi luettavissa, hän miettii.

Pinkkejä parkkikiekkoja on myytävänä Järnefeltinkadulla Hiusstudio Leila&Pialla, jossa Riikonen oli asiakkaana sakon saadessaan. Lisäksi niitä voi tilata suoraan Sanna Riikoselta tällä viikolla avautuvien nettisivujen (www.pinkkiparkkikiekko.fi) kautta. Riikonen suunnittelee vievänsä kiekkoja näkyvästi esille myös Naistenpäivän messuille Järvenpää-talolle maaliskuussa.

Pinkki väri on ollut Sanna Riikoselle jonkinlainen intohimo jo pitkään. Hän ei osaa itsekään selittää, mistä mieltymys on lähtöisin.

– Minulla on ollut pinkki raita tukassakin tosi pitkään. Saan siitä hyvää palautetta ihmisiltä lähes joka viikko. Moni kysyy, onko minun kotini kokonaan vaaleanpunainen. Ei ole, eikä tarvitsekaan, mutta vaaleanpunainen auto on kyllä sijoitettu aarrekartalleni, Riikonen hymyilee.

Laki väljeni joulukuun alussa

Pysäköintikiekon ulkomuodon määritelmä väljeni joulukuun alussa.

Uudessa asetuksessa ei aseteta tarkkoja vaatimuksia kiekon koolle tai värille.

Tärkeintä on, että pysäköinnin alkamisaika on selvästi luettavissa.

Aikaisemmin kiekon koko (10–11 senttiä leveä, 13–15 senttiä korkea) ja väri (sininen) olivat tarkoin määriteltyjä.

Lisäksi etukannen tekstinä piti olla "saapumisaika" ja/tai "ankomsttid".

Alkuperäinen säädös astui voimaan marraskuussa 1990.

Lisää aiheesta: 

Erikoisempaa parkkikiekkoa saa toistaiseksi etsiä19.1.2016 17.38
Pinkki parkkikiekko odottaa käyttölupaa17.10.2015 10.00
Lukijat: Parkkikiekon värillä ei ole väliä19.5.2015 13.32
Pinkistä parkkikiekosta sakotetaan18.5.2015 07.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat