Kaarle Kustaan tavannut keravalainen iloitsee pikkuprinssistä

Kerava-seuran puheenjohtaja Satu Saaristo on seurannut Ruotsin kuninkaallisten elämää jo pitkään.

Anton Soinne

Kerava | Kerava-seuran puheenjohtaja Satu Saaristo on seurannut Ruotsin kuninkaallisten elämää siitä lähtien, kun oppi lukemaan. Kiinnostus Ruotsin kuninkaallisia kohtaan kumpuaa lapsuudesta asti, ja Saaristo on tavannutkin muun muassa Ruotsin nykyisen kuninkaan Kaarle XVI Kustaan useampaan kertaan. Ruotsin uudesta prinssistä hän on iloinen.

– Olen tietysti hyvin onnellinen ja iloinen siitä, että Ruotsin hoviin on syntynyt terve poika. On kiva, että tuli poika, sillä edellinen lapsi on tyttö.

Saaristo arvaili vielä aamupäivällä, että prinssin nimeksi tulisi Carl Johan Walther Olof. Carl Johan oli Ruotsin nykyisen kuninkaan kuninkaan Kaarle XVI Kustaan setä. Walther on kuningatar Silvian isän nimi ja Olof on prinssi Danielin ja hänen isänsä toinen nimi.

Puolen päivän aikaan pienen prinssin nimi julkaistiin. Hänestä tuli Oscar Carl Olof, joten kovin kauas Saariston veikkaus ei osunut, vaikka vedonlyönnin hän hävisi ystävällensä, joka oli osannut veikata Oscaria.

– Hieno nimi, ja mahtavaa että prinssistä tuli myös Skånen herttua. Mielestäni on merkillepantavaa, että prinssi Oscarilla on vain kolme nimeä. Prinsessa Estellelle annettiin vielä neljä nimeä, mutta kaikille hänen jälkeensä syntyneille on annettu vain kolme. Yleensä kuninkaallisille on annettu vähintään neljä.

– On todella mukavaa, että Ruotsin kuningashuoneessa tapahtuu tällaisia positiivisia asioita. Nyt kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia pääsevät nauttimaan elämän jälkiruoasta eli lapsenlapsista.

Syntynyt poika on kuningasparin neljäs lapsenlapsi ja viides, prinssi Carl Philipin ja Sofian esikoinen, syntyy keväällä.

Juttua korjattu 4.3. kello 15.13: Carl Johan oli Ruotsin nykyisen kuninkaan Kaarle XVI Kustaan setä.

toimitus