Viikko

Mitä yhteistä on benji-yrittäjällä, Napakympin kisaajalla ja rajavartijalla?

KYSYTTYÄ Naurun tapapainon koomikot kertovat, mikä on heidän bravuurinsa keittiössä.

Heikki Vilja (vas.), Matti Patronen ja Toni Jyvälä menestyivät Naurun tasapaino -kilpailussa. Patronen voitti, toiseksi tuli Jyvälä ja kolmanneksi Vilja.

Suomen Stand Up Club

Ylen Naurun tasapaino -komiikkakilpailun stand up -koomikkojen kiertue tulee Järvenpäähän 8.4. Matti Patronen, Toni Jyvälä ja Heikki Vilja, mikä on ensimmäinen asia, joka teille tulee mieleen Järvenpäästä?

Matti Patronen: Järvenpäästä tulee ekana mieleen hullujen huone. Eikös siellä joku vanha mielisairaala ole....

TJ: Fathi Ahmed. Ja Jean Sibelius. Eiks ne oo sieltä kotoisin?

HV: Juna-asema.

Kiertueen ansiosta vietätte paljon aikaa yhdessä. Miten se on sujunut?

MP: Kiertue-elo on sujunut niin hyvin, että Heikki lähti toiselle puolelle maapalloa ja Toni ei vastaa viesteihin. Ite oon kuitenkin viihtynyt hyvin.

TJ: Varsin hyvin. Puheenaiheet ovat tosin melko vähissä, koska Matti puhuu lähinnä siitä kuinka hänellä on 20 000 euroa ja meillä ei. Heikin sanavarasto koostuu puolestaan 80-prosenttisesti kuudesta sanasta. Ne ovat: "Semmost se on." sekä "Siellä on kivoja kahviloita." (Okei, siinä oli seitsemän.)

HV: Oikein hyvin. Tosin Matin mielenterveydestä olen välillä huolissani.

Mikä on oma bravuurinne keittiössä?

MP: Matin taikapata. Siihen tulee nakkeja, lihapullia, makaroonia, ananasta, sipeliä ja valkosipeliä ja punaviinikastiketta. Ja pekonia tietysti.

TJ: En ole vielä harrastanut seksiä keittiössä.

HV: Totiset nakit.

Oletteko siviilissä yhtä hauskoja kuin lavalla?

HV: Hauskempia.

MP: Olen yhtä hauska. Vaimo joutuu käymään toistuvasti lääkärissä vatsakramppien takia, koska hän joutuu nauramaan useita tunteja päivässä minun seurassani. Lapset käyvät terapiassa.

TJ: Olen kyllä, ehkä jopa hauskempi. Heikki puolestaan ei ole, ja tietää sen. Matti ei myöskään ole, mutta luulee olevansa. Se tekee yhteisistä hetkistämme joskus raskaita.

Matti Patronen, mitä yhteistä on benji-yrittäjällä, Napakympin kisaajalla ja rajavartijalla?

– Näille kaikille yhteistä on se, että kaikissa on tarkoituksena tienata Matille rahaa. Tosin yhdestäkään näistä harrastuksista ei jäänyt sitä. Päinvastoin...

Toni Jyvälä, olet kotoisin Kemijärveltä. Miksi Lapin pieniä kuntia kannattaa vältellä?

– Huh. No koska siellä on kylmä ja iso turpiin saamisen vaara. Tosin luulen, että meininki on sama monella muullakin pienellä paikkakunnalla paikasta riippumatta. Todellisuudessa tuo tokaisu liittyy vanhaan stand up -juttuuni. Oikeasti Kemijärvi ja muut Lapin kunnat on ihan kivoja paikkoja.

Heikki Vilja, IMDb:n mukaan olet esiintynyt Salatut elämät -sarjassa vuonna 2011. Oletko myöhemmin yrittänyt salailla tätä taustaasi?

– En ole. Rehellisesti sanottuna Salkkarit on ammattimaisin telkkarikuvaus missä olen ollut mukana. Kaikki siellä tietävät myös ettei sitä ihan tosissaan tehdä. Sitä paitsi saman verran huomiota teinitytöiltä saadakseen pitäis tehdä varmaan 10 000 stand up -keikkaa.

Lopuksi vakavoidutaan. Mikä on aihe, josta ette koskaan vitsailisi?

MP: En koskaan vitsailisi Tonin ja Heikin hassuista hiuksista. Ai oikeasti. En halua asettaa mitään rajoja itselleni mutta tilannetajua täytyy löytyä, ja se sanelee myös mistä voi milloinkin vitsailla. Ei siis lähtökohtaisesti ole mitään tiettyä aihetta mistä en vitsailisi.

TJ: Mielestäni kaikesta saa ja voi vitsailla. Toki on olemassa arkaluontoisia ja traagisia aiheita, joissa ei itsessään ole mitään hauskaa. Näistäkin voi puhua, jos niitä vain osaa käsitellä oikein. Kannattaa muistaa, että vitsin tai jutun aiheena oleminen ei automaattisesti tarkoita, että tätä kohdetta pilkataan. Koomikon onkin tärkeä miettiä millaisia juttuja kertoo missäkin tilaisuudessa ja millaiselle yleisölle. Itse en kuitenkaan löydä mitään hauskaa esimerkiksi sellaisista tragedioista kuin kouluampumiset. Niistä en itse puhuisi lavalla.

HV: Ei sellaista ole. Kaikesta voi vitsailla. Toisissa aiheissa pitää vain olla hauskempi.

Naurun tasapaino On the Road 2016 Järvenpää-talolla (Hallintokatu 4) pe 8.4. klo 19. Liput alkaen 20,50 e. Kesto: n. 1 h 45 min. sis. väliajan. K-15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Miksi valtuuston kokousta kannattaa tulla seuraamaan?18.3.2016 16.00
Anna Puu, mitkä olisivat sääntösi rakkaudelle?24.2.2016 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat