Urheilu

JYP Naisten joukkue hajosi – luopui sarjapaikasta

Viime kaudella JYPin naiset eivät hävinneet otteluakaan. Myös KJT sai joukkueen jalkoihin.

Riikka Lamminen

KESKI-UUSIMAA | Naisten jääkiekon SM-sarja koki kovan kolauksen, kun hallitseva Suomen mestari JYP Naiset ilmoitti keskiviikkona luopuvansa sarjapaikasta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Viime maaliskuussa JYP Naiset juhli Suomen mestaruutta 18 vuoden tauon jälkeen – ja millä tavalla!

Jyväskyläläiset olivat naisten SM-sarjassa kaudella 2015–16 täysin omaa luokkaansa. Runkosarjassa JYP ei hävinnyt otteluakaan, ja sama meno jatkui myös pudotuspeleissä.

Kolmen perättäisen SM-hopean jälkeen joukkue juhli SM-kultaa antaumuksella, mutta mestaruusjuhlien tauottua porukka hajosi omille teilleen.

– Pelaaja toisensa jälkeen katosi joko Ruotsiin tai muihin suomalaisiin seuroihin. Jäljelle jäi niin vähän pelaajia, että heidän turvin ei ole mielekästä lähteä tahkoamaan SM-sarjaa, joukkueenjohtajana toiminut Minna Salminen kertoi Keskisuomalaiselle.

Joukkueesta lähti pelaajia lähes kaikkiin ilmansuuntiin: Riikka Välilä ja Rosa Lindstedt jatkavat uraansa Ruotsissa HV-71:n paidassa, Jenni Hiirikoski taas Luulajassa.

Viime kaudella pronssiottelun hävinnyt Kärpät saa riveihinsä Saila Saaren ja Sanni Hakalan. Tanja Niskanen ja Tanja Koljonen pelaavat ensi kaudella Kuopion KalPassa, Sari Kärnä Tampereen Ilveksessä. Ella Viitasuo siirtyi SM-pronssia viime keväänä ottaneeseen Bluesiin. Maajoukkuemaalivahti Meeri Räisäsen suunnitelmat ovat vielä Keskisuomalaisen mukaan auki.

Nähtäväksi jää, löytääkö joku JYPistä kodittomaksi jäänyt pelaaja myös tuusulalaisen KJT Naisten riveihin. KJT joutui viime keväänä jälleen puolustamaan sarjapaikkaansa karsinnoissa, mutta säilyi pääsarjassa.

KJT:n lisäksi SM-sarjassa pelaavat ensi kaudella siis ainakin Blues, KalPa, Ilves, Kärpät, HPK ja Kuortane.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat