Minne mennä

Käki-ryhmä esittäytyy Järvenpäässä

Moninaisuus on ilmaisun vapautta ja itsenä olemista.

Marja Peltonen toi Käki-ryhmän näyttelyyn vuosia sitten tekemänsä teokset, joiden materiaalina on muun muassa pellavaa. Nykyisin hän maalaa öljyväreillä.

Anneli Tuominen-Halomo

JÄRVENPÄÄ | Espoolaisen Käki-ryhmän näyttely avautuu tiistaina 13.9. Järvenpää-talon Järnätissä.

20-vuotisnäyttelyprojektiin kuuluva Järvenpää-talon näyttely on ryhmälle paitsi mahdollisuus, myös haaste.

– Näyttelyt eivät ole mikään helppo ”kierrätysprojekti” sillä näyttelypaikat ovat erilaisia ja eri kokoisia, myös näyttelyiden taideteokset ovat eri taideteoksia, mikä kannustaa ja motivoi myös taiteilijaa tekemään ja esittämään uutta. Tämä onkin ollut yksi Käki-ryhmän tavoite sen perustamisesta asti, kertoo ryhmän jäsen taidemaalari- ja taidegraafikko Mauri Olavi Keinänen.

Ryhmän nimen syntytarina tuli vuonna 1996 tyhjäksi jääneessä pankkiholvissa pidetystä taidenäyttelystä Espoon virastokeskuksessa.

Käki-ryhmän näyttelytoiminta jatkuu ryhmän 60 vuoden keski-iästä huolimatta. Mutta mikä yhdistää Käki-ryhmäläisiä?

– Moninaisuus ja ilmaisun vapaus. Jokainen on saanut olla oma itsensä ja vapaasti tehdä juuri sellaista taidetta kuin on halunnut. Jotkut meistä ovat olleet uskollisia omalle taiteelliselle tyylilleen, kun toiset taas ovat etsineet omaa persoonallista ilmaisuaan, Keinänen toteaa.

Kaikki Käki-ryhmän taiteilijat ovat nykytaiteilijoita ja modernin taiteen tekijöitä, sillä luovuus ei tunne ikärasismia.

Kaikki Käki-ryhmän taiteilijat ovat Espoon kuvataiteilijoiden jäseniä eli taidemaalari ja -graafikko Anneli Hilli, taidemaalari Helka Innonen,taidemaalari Iia Jännes, Mauri Olavi Keinänen, taidegraafikko Taimi Lindström, performanssi ja kuvataiteilija Heikki Pasanen, taidemaalari Marja Peltonen, taidemaalari Marja-Leena Valkola ja taidemaalari Eeva-Riitta Vilkuna.

Käki-ryhmän taidenäyttelyn avajaiset ti 13.9. klo 18–20. Avajaisten yhteydessä Heikki Pasasen performanssiesitys. Näyttely on esillä 28.9. saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat